husqvarna_svartpilen_801_2




Časopis CZECH MOTOCROSS pro milovníky bláta

Česká republika je rozhodně motokrosovou zemí, ať už historicky nebo aktuálně. To si můžete přečíst v editorialu druhého čísla úplně nového časopisu CZECH MOTOCROSS a dá se říct, že přesně o tom nový offroadový magazín je. Pokud si chcete přelouskat časopis s moc hezkou grafikou na kvalitním papíru, co je nabitý články z offroadových tratí, tohle by vás mělo zajímat!

Kapitoly článku

Na jaře roku 2021 se na trhu objevuje nový časopis s offroadovým zaměřením a už podle názvu CZECH MOTOCROSS je jasné, že se podrobně věnuje dění na scéně českého motokrosu. Kromě krosu si bere na mušku také další zásadní disciplíny, a tím pádem se v něm dočtete o enduru, sidecarcrossu, supermotu, freestyle motocrossu, čtyřkolkách, ale i Dakaru. Na sto šedesát stránek je nabito kvalitními fotografiemi a články, které poodkrývají pokličku českého motokrosu a dívají se na dění z nejrůznějších úhlů.

Časopis CZECH MOTOCROSS servíruje spoustu zajímavých rozhovorů, příběhy osobností offroadového světa a reportáže ze závodních tratí. V prvním čísle si můžete přečíst shrnutí sezony domácího motokrosu MMČR 2020, příběh motokrosaře Miroslava Kučírka, kterému nikdo neřekne jinak než „Kůča“, také o mistráku juniorů nebo rozhovor s klukem, který vyhrál všechno, co mohl. Ano, je to povídání s Víťou Markem a po přečtení rozhovoru nejspíš dáte redakci časopisu za pravdu, že je to talent jako hrom. Kdo sleduje freestyle motokros, dobře ví, kdo je „tátou“ české FMX scény a nejspíš si rád přečte příběh Petra Kuchaře.

První číslo se dále věnuje endurácké sezoně 2020, padesáté sezoně českého šampionátu v sajdkárkrosu, MMČR supermota 2020, ale i quadcrossu nebo sedmé sezoně seriálu Classic Motocross CZ.  Za přečtení rozhodně stojí rozhovor s osmnáctinásobným motokrosovým mistrem České republiky Martinem Michkem, který se super výsledkem na dvou odjetých Dakarech zapsal do dějin. Za pozornost bezesporu stojí rozhovor s továrním mechanikem z MXGP Václavem Lavičkou nebo hodnocení českých motokrosařů z pohledu Jarmila Zelendy a Jirky Čepeláka.

Také druhé číslo je nabušené až po okraj. Přečíst si můžete shrnutí sezony 2021 českého motokrosového mistráku, hodnocení jezdců očima Jiřího Čepeláka a Jarmila Zelendy, o tom, jaká byla sezona 2021 motokrosových juniorů, sajdkárkrosařů, enduráků nebo motokrosových classiců. Svoje místo si ve dvojce našel motokros národů, včetně hodnocení okem trenéra české reprezentace Filipa Neugebauera, dále reportáž z Mistrovství světa v motokrosu v Lokti, ale také shrnutí pětadevadesáteho ročníku Mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže v Lombardii nebo motokrosové sezony na Slovensku.

Ani druhé číslo není ochuzeno o poutavé rozhovory. Tentokrát je to s Filipem Neugebauerem, Jakubem Terešákem nebo motokrosovou mámou Kiarou Fontanesi. Redakce časopisu CZECH MOTOCROSS si popovídala také s dakarákem Honzou Brabcem nebo legendárním motokrosařem Harry Evertsem. Víc než zajímavý je příběh Petra Bartoše, který v něm vzpomíná na svého otce Adolfa Bartoše. Koho zajímá technika, toho určitě potěší test nového nářadí Yamaha a Kawasaki modelového roku 2022, nebo článek o závodních strojích tří ladiček z osmdesátých a devadesátých let.             

Jelikož motokros a enduro soutěže mají v České republice od nepaměti hodně silnou základnu, redakce dává velký prostor historii, a tak to má být! Už v prvním čísle si můžete přečíst článek o Dukle a reprezentantech, jako jsou Antonín Baborovský, Jaroslav Falta, Miroslav Halm, Oldřich Hamršmíd, Josef Chára, Jiří Churavý, Jiří Stodůlka, Otakar Toman nebo Zdeněk Velký. Tito jezdci dávali za uši světové špičce, což je holý fakt a doma i ve světě lítali na mašinách české produkce. Ve druhém čísle si Jiří Churavý posvítí na o fous mladší „dukláky“, jako jsou Radek Macourek, Pavel Kunc, František Soldát, Zdeněk Špaček, Ervín Krajčovič, Arnošt Zemen, Petr Kovář, Miroslav Kučírek, Petr Kuchař nebo Jan Froněk.  

Do této chvíle šéfredaktorka Lucie Havlíčková se svým týmem připravila dvě čísla motokrosového občasníku CZECH MOTOCROSS a my ho můžeme všem příznivcům „blátivého“ světa doporučit.

Prodejní místa najdete v tomto odkazu, na níže uvedených sociálních sítích, anebo si jednoduše magazín můžete objednat přímo na emailové adrese objednavkyczmx@gmail.com. První číslo se doprodává za 99,- Kč a dvojka je za 149,- Kč.

Facebook: https://www.facebook.com/CZECH-Motocross-103494121894752
Instagram: @czech_motocross_mag

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist