yamaha_mt09




Představení listopadového časopis Motorbike

Taky máte pocit, že čas běží nějak moc rychle? Ještě před chvílí bylo léto a teď už aby člověk pomalu sháněl vánoční stromek...ale ne, přeháníme, ještě to tak hrozné není, ještě se dá občas vyjet. A navíc je tu zbrusu nový Motorbike, který případný začínající „absťák“ určitě zažene - doufáme, že se vám naše listopadové vydání bude líbit!

Testy

Ducati Panigale V2 vs. Ducati Supersport 950 S
Proč Ducati vůbec vyrábí dvě kapotované motorky s dvouválcem těsně pod litr objemu? Nekonkuruje tak zbytečně sama sobě? Která z těchto dvou motorek je případně při přímém srovnání ta lepší? A proč? Tyhle otázky nás napadly, když jsme tuhle dvojku viděli stát v redakční garáži. A tak jsme na ně zkusili odpovědět.

CFMOTO 800MT
Čínská továrna poskytla svým zastoupením pouhé tři prototypy nového CFMOTO 800MT s řadovým agregátem KTM. Bezpochyby jako ocenění výborné práce jeden z nich obdržel i český dovozce, společnost Journeyman.cz. Stroj s najetými necelými třiceti tisíci kilometry jsme měli možnost vyzkoušet v krátkém testu a byli hodně zvědaví, jestli nádech směrem k elitě zatím není spíše povzdechem...

BMW 750 GS vs. F 850 GS vs. R 1250 GS
Chcete větší cestovní enduro a rozhodli jste se vybírat jen v rámci jedné stáje? Nechcete italskou, japonskou nebo oranžovou motorku a zhlédli jste se v modrobílé vrtuli a německé důkladnosti? Pak nejspíš stojíte před stejnými favority, jako právě teď my. A stejně jako my hledáte nálož argumentů pro výběr finálního vítěze. A nevěřte tomu, že je ten vítěz jednoznačný.

Royal Enfield Meteor 350
Když nemáte přemrštěná očekávání, těžko můžete být zklamaní. Nechceme tím říct, že bychom byli pesimisty, ale jak v životě, tak v práci se většině z nás tohle jednoduché pravidlo docela vyplácí. A naopak jsme díky němu poměrně často příjemně překvapeni – třeba jako v případě Royal Enfield Meteor 350.

Honda CRF300L
Tenhle test je mezi ostatními tak trochu výjimkou. Samozřejmě jsme letos Hondu CRF300L standardně otestovali, nafotili a připravili si test do edičního plánu, potud tedy nic nezvyklého. Věděli jsme, že si tohle endurko pořídil náš kamarád a kolega Míra, takže jsme počítali i s tím, že mu dáme prostor pro jeho názor. Leč Míra je povahy psavé a když nám jeho názor přistál v redakci, zjistili jsme, že se vlastně jedná o regulérní „dlouhodobý“ test. Proč ho tedy nevyužít?

MX modely Yamaha 2022: YZ125, YZ250, YZ250F, YZ450F
Yamaha je jednou z mála značek, které se věnují prezentaci svých MX modelů pro příští rok. Po pár letech, kdy jsme měli možnost si je vyzkoušet na motokrosové trati ve Vranově u Brna, se letos kamion, narvaný motokrosovými speciály, zastavil v Pacově. A my nesměli chybět.

SYM DRGBT 160
Přichází chladné počasí a cestování na velké motorce už není úplně to pravé ořechové, což ovšem neznamená, že musíme opustit jednu stopu a nechat si vyhřívat půlky v autě, případně se kodrcat v respirátoru hromadnou dopravou. Spousta z nás se, stejně jako v létě, potřebuje prosmýkat městem do práce nebo do školy, zařídit nezbytné pochůzky nebo se prostě trochu povozit, než napadne první sníh. Takže přesně teď je možná ta pravá chvíle porozhlédnout se v nepřeberné nabídce malých skútrů, ze kterých ve všech ohledech hodně vyčnívá stošedesátka od SYM, která nám padla do spárů právě koncem sezóny.

Mimochodem, v testech jsme mysleli i na čtyřkolkáře a připravili pro ně recenzi UTV Linhai 520 T-boss.
Co dál? Třeba reportáž z pražského Pitlandu a po měsíční pauze opět cestopis, ve kterém se Marta s Łukaszem vydají na cestu do Asie a Autrálie. Máme pro vás i dva exkluzivní rozhovory, s Joe Parsonsem, tedy člověkem, který má mimo jiné na starost i péči o rally jezdce Monster Energy a s Petrem Najmanem, trojnásobným vítězem letošních 300 ZGH v Hořicích.

 

Dostáváme se k sportu. Ani zde jsme nic neodbyli, tradičně v Motorbike 11/21 najdete reporty z aktuálního dění v MotoGP, WSBK, MXGP a ploché dráhy, netradičně i z podniků Motocross of Nations v italské Mantově a Endurance World Championship, jehož závěrečný závod se premiérově konal na autodromu v Mostě.
Nechybí ani další rubriky, tedy aktuality, toolbox, testy produktů Na vlastní kůži a ani soutěže: tentokrát hned dvě.

Co bychom si přáli na závěr? No to je přece jasné - ať vám listopadový Motorbike zpestří podzimní večery!

Motorbike 11/ 2021 vychází ve čtvrtek 4.11.2021 a připomínáme, že na https://www.send.cz/casopis/1294/motorbike lze aktuální i starší vydání časopisu Motorbike objednat pohodlně a bezpečně až do schránky za stejnou cenu jako kdekoliv na stánku!
Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz/media/motorbike nebo https://digiport.cz.
Tištěné předplatné je možné objednat přímo zde nebo prostřednictvím e-mailu: send@send.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.

Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/casopismotorbike/.

Najdete nás i na Instagramu – @motorbikemagazin a na TV Sport 5 můžete mrknout na náš pořad (https://sport5.cz/archiv/)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist