globalmoto_duben_nolan




Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2018

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
ScoobMotorBike (1) napsal 02.01.2018 v 15:00+1

Zdravím a úvodem bych chtěl všem popřát vše nejlepší do roku 2018 . Ale teď už k vašim připomínkám:
1. Já sám problém se zrakem mám, přesto mi velikost písma v katalogu nečiní potíže. Ovšem uznávám, že to tak nemusí mít každý a pro příští rok tedy použijeme větší font.
2. Je logicky i v našem zájmu, aby katalog vyšel s co největším předstihem. Bohužel se vše ale odvíjí od veletrhu EICMA (probíhá většinou na začátku listopadu), kde jsou zveřejněny všechny novinky pro příští sezónu a produkce jednotlivých značek vůbec. Na základě informací z tohoto veletrhu vznikne seznam strojů, které každá značka vyrábí, a ten je odeslán jednotlivým českým dovozcům (ne všechno, co konkrétní fabrika vyrobí, se u nás prodává). Po odsouhlasení či upřesnění tohoto seznamu (většina dovozců reaguje sice rychle, ovšem zdaleka ne všichni) může začít samotná práce na katalogu, tedy mmj. tvorba textů, shánění technických dat a fotek. Což není zrovna jednoduché, protože v materiálech z EICMA, tzv. presskitech, není zdaleka všechno. Někdo je má zpracované perfektně (například Honda), z některých se nedozvíte krom samochvály téměř nic, fotky jsou nepoužitelné. A to samé platí i o stránkách samotných továren, představa, že kliknu dvakrát na myš a mám od každé značky všechno, co potřebuji, je lichá. Řeší se to tedy dotazem buď u dovozce, nebo přímo u továrny. Což vše celý proces prodlužuje...a to nemluvím o korekturách, zpracování katalogu grafikem, následném tisku atd.atd. - katalog opravdu není práce na pár dnů a jsme rádi, že ho stíháme vydat před Vánocemi.
3. Stroje v kategoriích - některé motorky je obtížnější jednoznačně zařadit. Ovšem když vezmu jako příklad zmíněnou Hondu CB1100 RS, tu sama značka charakterizuje, mimo jiné, jako "ryzí café racer", takže do kategorie Custom & classic dle nás patří.
Co se týká neúplných technických dat - jak jsem zmínil o pár řádků výš, je někdy obtížné, ba až nemožné, získat v době tvorby katalogu všechny relevantní údaje. Některé značky třeba oficiálně neuvádějí ani výkon, ani točivý moment (pro příklad KTM u řady SX, SX-F, EXC atd.). Nechceme si tyhle údaje "cucat z prstu" nebo je opisovat z neoficiálních zdrojů (internet opravdu nefunguje jako studnice moudrosti a spolehlivosti už vůbec ne ), takže je raději neuvádíme vůbec. Nicméně jde spíš o výjimku, u drtivé většiny strojů, zveřejněných v katalogu, veškeré technické údaje jsou.
Co se týká cen, neuvádíme je záměrně. Za prvé je spousta dovozců před koncem roku ještě sama nezná, takže někde by cena byla, jinde ne. A uvádět "odhad", jako tomu bylo ve vzpomínaném katalogu Supermoto, nám přijde hloupé. Za druhé je katalog v prodeji celý rok a jak všichni víme, probíhají různé akce či slevy a ceny se tak mnohdy během roku podstatně mění. Navíc nejsou stejné ani u jednotlivých dealerů značky, takže nám tento údaj připadá spíš zavádějící, než užitečný.
Omlouvám se za tak dlouhý elaborát, snad jsem na nic nezapomněl...přeji hezký den

doktorM (79) napsal 01.01.2018 v 19:04

Souhlasím s "pajou12". Nejen já, ale i kolegové si na přečtení katalogu berou lupu. "Šetřit se musí", ale velikostí písma a podstatnou částí tech. údajů je na úkor kvality katalogu a dalších zájemců o katalog. Například u SWM SM je deset políček, ale jen pět vyplněno. A cenu si také hledejte na internetu, tam ji u všech uvedených motorek naleznete včetně kompletních technických dat. Celkem oje..ný katalog. A co na to šéfredaktor?

paja12 (0) napsal 30.12.2017 v 09:18+1

Z osobních důvodů nekupuji motohouse časáky ani katalog a tak jsem sehnal právě katalog Motorbike.
Bohužel je nejhorší z katalogů, které jsem kdy koupil a jen smutně vspomínám na časy s katalogy Supermoto
několik námětů pro autory katalogu k zamyšlení:
1. Popisky k jednotlivým motocyklům jsou vytištěny tak malým a tenkým písmem, že je lze číst jen s velkými problémy a je potřeba hodně světla. Podotýkám, že nemám problémy s očima Divím se, že někdo takto připravený produkt pustí do tisku.
2. Má drahá polovička katalog nesehnala pod stromeček. Scháněl jsem ho s obtížemi až po štědrém dni. Je problém vytisknout produk typický na vánoční dárek s větším předstihem před vánoci?
3. Třetí bod je jen nepodstatný detail proti předešlým dvěma. Některé typy motocyklů jsou zařazené v jiné kategorii než bych je čekal. Třeba BMW R Nine-T , nebo Honda CB 1100RS ale i jiné.

Budu věřit, že se autoři zamyslí a příští vydání budou mít přece jen lepší kvalitu. Držím palce.

genetik (45) napsal 23.12.2017 v 17:14

Dobrý katalog a navíc je v něm i přehled kvokajících slepic

technasia (1915) napsal 21.12.2017 v 18:25+1

moc pěkný katalog za příznivou cenu




TOPlist