yamaha_demo_tour




Motorbike 4/2013

Jekot sirén rozřízl mrazivý vzduch, na okamžik všichni strnou a vzápětí se rozprchnou do krytů, krom posádek protiletadlových děl. A to už se k zemi s charakteristickým kvílením snáší první Stuka, manévrující mezi vybuchujícími šrapnely...

No dobře, nechali jsme se trochu unést, sirény sice kvílí, ale neoznamují nálet střemhlavých bombardérů – jako každou první středu v měsíci jsou i tentokrát signálem pro přílet nového čísla magazínu Motorbike.
A co v něm najdete? No samozřejmě testy – například nové KTM 1190 Adventure, se kterým Rakušané tvrdě zaútočili na dosud neotřesitelnou pozici krále cestovních endur, BMW R1200GS. Jde o zdařilý útok? Dozvíte se v testu.
Další test – cestovní stroje, hi-tech VFR 1200F versus emotivní Moto Guzzi Norge. Který z cesťáků vybrat? Záleží na tom, co preferujete...a návodem vám budiž náš test. To samé platí i u motorek (nejen) pro kočky. Máte už něco odježděno, ale netroufáte si na vyšší objem a vybíráte mezi šestistovkami? Třeba právě proto, že nevládnete silou Herkula? To je rozumné. Třeba vám při rozhodování pomůže naše srovnání dvou „legend“ tohoto segmentu, BMW G650GS a Kawasaki Versys.
Co dál? Že není „čína“ jako „čína“ dokazuje test Kentoyi Trigger 200, v sekáči najdete populární Suzuki SV650, pro quadmany je tu CanAm Outlander Max 1000XT-P. V cestopise se dozvíte, jak dopadla cesta na sraz Jaw do Holandska, v techmánii vám poradíme, jak postavit Cafe Racer bez toho, abyste museli prodat ledvinu (a v sekci Retro něco o historii tohoto fenoménu), v rubrice „osobnost“ představíme Ivana Jakeše, historicky nejúspěšnějšího slovenského jezdce Rallye Dakar.
A tím se dostáváme ke sportu – sestavili jsme pro vás kompletní přehled kam a kdy letos za českým Road Racingem, máme zde pravidelnou reportáž z Night of The Jumps, dozvíte se, co nového na speedway a začala nám závodní sezóna bahňáků – první závod se jel v Mohelnici a my byli samozřejmě při tom. Mimochodem, chcete začít závodit na čtyřkolce? V rubrice MX Quad se dozvíte, jak na to a díky našemu kalendáři závodů Enduro, Crosscountry a Offroadmaratonu budete navíc vědět, kdy a kde se jaký závod koná. Samozřejmostí je i sekce MotoGP, ve které si – mimo jiné – můžete přečíst exkluzivní rozhovor s Liviem Suppem, novým šéfem týmu Honda Repsol.
To ale samozřejmě pořád není všechno, jsou tu ještě žhavé aktuality ze světa i z domova, toolbox, reportáž z jarních výstav...atd. atd. Ostatně, uvidíte sami – nové číslo Motorbike právě vylétlo z tiskárny!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist