globalmoto_duben_nolan




Motocykl 5/2012

Redakce MOTOCYKLU zdraví všechny bikerky a bikery a poslušně hlásí – nové MC 5/2012 je na stánku a s ním i tahle malá ochutnávka! Sezona se nám slušně rozjíždí, takže „ride fast, ride safe!“

Představení
BMW C 600 Sport/C 650 GT
Píše se rok 2027 a velkoměsto se stává temným přetechnizovaným labyrintem. Když Fritz Lang natočil v roce 1927 svůj futuristický film Metropolis, netušil, jak blízká tato budoucnost bude. Netušili to ani v BMW.


Představení
Triumph Tiger Explorer
Po modelu Tiger 800, který se stal největším soupeřem „malého“ GS od BMW, přicházejí Britové s dalším útokem na německou továrnu. Na jihu Španělska jsme zjišťovali, zda nový Tiger Explorer se svým tříválcem dokáže ohrozit BMW R 1200 GS.


Srovnávací test
Naked biky
Ducati Streetfighter 848
MV Agusta Brutale 920

Elegance italských naked biků je k mání za méně peněz, než by se mohlo zdát. Ducati a MV Agusta šly se svými novinkami Streetfighter 848 a Brutale 920 cenově nezvykle nízko. Obě divy přitom nabízejí více než jen pěkný vzhled.
Představení
Yamaha WR 450 F
Yamaha přepracovala po pěti letech jemné modelové péče sportovní enduro třídy 450 od základů. Vznikla tak směs osvědčeného pětiventilového motoru a podvozku dvousedpadesátkové motokrosové motorky.


Seriál
Slavné modely a jejich předchůdci
Ducati 851 Superbike I 1989
Ducati 848 Evo I 2011


Když v polovině osmdesátých let hrozili japonští výrobci motocyklů, že se zhostí nadvlády nad superbikovou scénou a evropské dvouválce tím vytlačí na druhou kolej, vrátila úder italská Boloňa. A to plnou silou. Úspěšně…


DESIGNBOX Ladislava Škody
BMW C 650 Sport a C 650 GT
Skoro by se zdálo, že ve světě městských přibližovadel je BMW nováčkem. Ale není. Pokud se někdy kolem vás v hustém provozu mihlo velké barevné vejce na dvou kolech s modrobílou vrtulí na skořápce, zcela jistě se jednalo o zastřešený skútr C1.

Test
Honda Crossrunner
90 % motocyklů nesnáší vodu. Pak jsou tady ale takové, které si o pořádnou spršku doslova říkají – zástupcem této menšiny je i loňská novinka Crossrunner od Hondy. A že jí to ve vodě náramně sluší!
Servis
Suzuki B-King
B-King má v sobě sílu, která děsí i přitahuje. Kdo sebere odvahu a vydá se s tímto obrem na zkušební jízdu, dost možná se zamiluje na celý svůj motocyklový život.



Zapadlé legendy
BMW C1
Vše už vlastně připomíná jen jedna milá reklama, během jejíhož sledování pookřeje a se zájmem promne vous i ten nejdrsnější z bikerů. Jedou dvě světla, jedou noční tmou, odlesky měsíčního svitu tančí na čelním skle, avšak že nejde o automobil, poznáte překvapivě na prvním rozcestí, kde si každé světýlko zaplápolá svým vlastním směrem a reklamy je konec.


MOTOCYKL
BEST BIKES 2012
Jaké modely motocyklů se v ČR těší největší oblibě? Jak velkým podílem hlasů jste vy, naši čtenáři, podpořili žhavé letošní novinky i stálice motocyklového trhu? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte pouze zde, ve finále naší ankety Best Bikes 2012.
Reportáž
České motocyklové výstavy 2012
„První jubilejní výstava významnou měrou zbavila český národ nedůvěry ve vlastní schopnosti a síly. Byla to působivá propagační akce symbolizující novou českou podnikatelskou aktivitu…“ Jenže tehdy se psal rok 1891… A jak to bylo letos?


Produktový test
Osobní ochranné prostředky
Pokud vás něco dokáže uchránit před nepříjemným zraněním v případě pádu nebo kolize, jsou to právě chrániče, které vezete na svém těle. Ačkoliv každý takový chránič podléhá přísným normám a kritériím, motorkáři při výběru často tápou. Na následujících řádcích vám poradíme, na co si dávat pozor.

Poradna
Jak jezdit lépe
Ať už svým průběhem nebo povrchem, mnoho zatáček vypadá, jako by jejich jediným cílem bylo vyvést motorkáře z míry a připravit mu horké chvilky. Pojďme si společně projít možnosti, jak tyto zatáčky bezpečně projet.

Reportáž
Jak se vyrábí Triumph
To, že u Triumphu najdete výhradně motory se dvěma nebo třemi válci, je všeobecně známé. Ale jakým způsobem jsou motocykly kompletovány? A kde? Výroba Triumphu probíhá v Anglii, stejně tak i v Thajsku a díky zdokonalené logistice se vyrábí všude (téměř) všechno.

Rozhovor
Michal Indi Dokoupil & Martin Krátký
Kdo navštívil výstavu Motosalon v Brně, nemohl si nevšimnout vystoupení Martina Krátkého na ploše před pavilonem P nebo Michala Indi Dokoupila, který většinu času trávil na stánku Motopoint vedle svého závodního biku.



Cestopis
Maroko
Zatímco Láďa s Robem spí, kontroluju ve zpětném zrcátku, jestli motorky z vozíku ještě neuletěly. Do španělského Algercias nám chybí necelých 600 km. Jako pokaždé se mě zmocňuje zvláštní pocit. Něco mezi nervozitou a nadšením. Přemýšlím, jací budou Maročané, co jízda v dunách a jestli už v horách nebude sníh. Přece jen už je konec října.
Rozhovor
Fausto Gresini
Nikdo si dnes bez jeho účasti nedovede představit jediný závod Grand Prix, Ital Fausto Gresini vyhrál jako jezdec dva tituly mistra světa, poté se vydal na dráhu manažera a vlastníka týmu.


Finále
Münch Mammut 2000
„Svět nemění lakomci, nýbrž fantastové,“ to zhruba před deseti lety opakoval Thomas Petsch, otec posledního benzinového superstroje legendárního pojmenování Münch.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist