globalmoto_duben_nolan




Motocykl 11/2013

Motory H-D Touring 2014 chladí kapalina – proč? A je to dobře, nebo špatně? Vyzkoušeli jsme a rádi se s vámi o informace podělíme.Na parádní hard enduro trati v Kopernici jsme otestovali novou řadu KTM EXC pro následující sezonu a stylově se rozloučili s Nudou R – samozřejmě na okruhu. Máte řidičák A2? Právě pro vás jsme otestovali sedm cenově dostupných dvouválců a vybrali z nich ty nejlepší biky pro život.

Témata pro cestovatele: pohled na tři zlomové generace BMW GS, s lehkostí a ironií psaný deník Pavla a jeho Jawy na cestě kolem světa nebo další díl našich endurotréninků – tentokrát to bude finálové Adventure 1190 v driftu.

Přejeme příjemné podzimní počtení a budeme se těšit na viděnou – třeba už za pár dní na našem Endurocampu v Bělé.
Redakce MC

Suzuki V-Strom 1000
Po delší odmlce se na trh vrací dlouho očekávaný litrový V-Strom, právě v době, kdy svět cestovních endur zažívá největší rozmach.

Touringové modely Harley-Davidson 2014
Přesně tak nazývají Američané rychlou, bezpečnou jízdu – spirit ride. Jednu takovou „oduševnělou“ projížďku jsme si mohli vychutnat na kompletně přestavěných modelech H-D Touring v motocyklovém ráji, Rocky Mountains.
KTM EXC 2014
Endurová řada EXC prošla pro následující sezonu jemnou dolaďovací kúrou, větší zásah totiž nepotřebovala. Stroje jsou agilnější a mají pružnější motory.




Husqvarna Nuda 900R
Tak na tohle svezení jsem se těšil. Připočteme-li k tomu, že se nám ho podařilo spunktovat v prostředí motardovému vyžití zaslíbeném (na autodromu v Sosnové), těšil jsem se dokonce hodně. Splnila Nuda moje očekávání?


Dvouválce o výkonu 48 koní
Začátečníci i pokročilí bez rozdílu si mohou vybrat z celého spektra atraktivních motocyklů o výkonu 48 k. Platí to i tehdy, omezíme-li se na zde vybrané dvouválce. Co těchto sedm strojů spojuje? Jsou to motocykly, které svým jezdcům co nejvíce ulehčují život, aniž by je nudily. Kdo teď nenasedne, udělá chybu!
Suzuki GSX-R1000
Za více než desetiletou historii modelu GSX-R1000 se podařilo inženýrům z Hamamacu dotvořit k divokému závodnímu charakteru pana Hyda také přívětivou tvář dr. Jekylla pro každodenní používání v běžném provozu.



BMW R 100 GS, R 1100 GS, R 1200 GS LC
Za více než třicet let bavoří řady GS se v jejím menu objevilo hodně typů, milníky však byly z hlediska vývoje kategorie cestovního endura a fenoménu GS obecně jen tři. Typ R 100 GS bylo prvním GS s velkou kapotáží typu dakar. R 1100 GS přišlo se zásadním teleleverem a čtyřventilovým motorem a R 1200 GS LC se představilo s prvním vodou chlazeným boxerem a mokrou spojkou.

Pneu Mitas Sport Force
Je to tady, dočkali jsme se. Našinec si konečně může na svůj motocykl nechat obout radiální silniční pneumatiku české značky, která má navíc i sportovní geny! Ve Slovinsku jsme vyzkoušeli novinku Mitas Sport Force.

Endurotrénink, Díl XI, cestovní enduro v akci
Téměř na den přesně před rokem jsme s našimi endurotréninky začínali. „Pane Tománku, garantuju vám, že pokud vydržíte, budete tu za rok driftovat se 150koňovým Advíkem a budete se u toho náramně bavit,“ tvrdil tehdy trenér. Samozřejmě jsem mu nevěřil, sotva jsem se udržel na Freeridu… A teď je to tady!

Životní příběh: jubileum Husqvarny
Letos Husqvarna slaví 110 let své existence – a nenadále se ocitá pod střechou svého kovaného rivala KTM. Končí tím samostatnost značky nadobro? Nebo se chystá ten pravý nový začátek? Rozuzlení se zatím zdá být nejisté.

Norton Commando 750/Roadster
S modelem Commando, který Britové představili v roce 1967, se značka Norton dokázala naposledy vyšvihnout mezi tehdejší absolutní superbikovou špičku. A navždy se tím zapsat do srdcí všech motocyklových fajnšmekrů.


Rozhovor: Petr Vorlíček
V putování za další výraznou individualitou jsme se vydali do obce Kostelní Hlavno, na kterou upozorňuje odbočka z dálnice mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Ve vsi není nic, co by mohlo někoho v zahraničí donutit hledat toto místo na mapě, až na domorodého motardistu, o kterém si už hodně závodníků asi řeklo, „no kde se tenhle vzal…“

Avinton GT
… aneb jak si je navodit: hodně motoru, málo motocyklu okolo, žádné zbytečné kudrlinky. Tímto receptem před několika lety vzbudil rozruch mohutný roadster francouzského původu s motorem V2, následně ale zmizel v propadlišti dějin. Nyní se vrací pod novým jménem.



Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist