europ_asistance_2024



Woolf - první náramek, co chrání před pokutami

Koupit si do auta detektor radarů není problém, teda pokud nejezdíte v Německu, ale co na motorku? Jediným pořádným řešením je jezdit s navigací, která mimo mapových podkladů obsahuje také informace o radarech, nebo se smartphonem na řídítkách. Jenže kdo má pořád koukat na displej a hlavně komu se chce jet pokaždé se zapnutou navigací? Tenhle problém vyřešili tři vynalézaví Italové pomocí chytrého vibrujícího náramku.

Kapitoly článku

Jako šelma připravená k lovu má i Woolf nastražené všechny smysly k tomu, aby vás ochránil před pokutami a případným vybodováním. Nicméně v náramku zase nehledejte žádnou převratnou technologii, šestým smyslem vás totiž neobdaruje. Základem úspěchu je, jak jinak, smartphone s aplikací, kde se nachází databáze více než 120 000 stacionárních radarů, kamer na semaforech nebo oblíbených míst měření v 70 zemích světa včetně České republiky, vše navíc probíhá téměř denní aktualizací. Výhodou je, že k fungování nepotřebujete připojení k internetu, stačí zaktualizovat a frčíte, což se hodí v případě výletu mimo EU a taky to šetří baterku. Jediné co, tak musíte mít zapnutou GPSku a Bluetooth.

Přes něj se spárujete s hlavním prvkem tohohle systému, kterým je kožený náramek. Vzhledem k zemi původu je jasné, že vypadá fakt dobře a rozhodně si s ním nikde neuděláte ostudu, spíš naopak. Zvědavce o váš nový módní doplněk pak pravděpodobně uzemníte, když jim řeknete, že vás chrání před pokutami za rychlost a jízdu na červenou. Fajnová vodě a UV odolná kůže totiž v sobě skrývá „tišťák“ disponující už zmiňovaným Bluetooth připojením, lithiovou baterkou a vibračními jednotkami.

Výsledkem celého systému je to, že vás vibracemi do zápěstí dokáže varovat před blížícím se nebezpečím. Nejprve krátce zavibruje, čím jste k radaru blíže, tím víc se interval mezi jednotlivými zavrčeními zkracují, až to nakonec přejde v konstantní vibrato. Jednoduché, chytré a nepotřebujete k tomu koukat na žádný displej. Výrobce navíc udává při průměrné denní době dojíždění 60 minut výdrž baterie delší než jeden měsíc.

Není divu, že byla trojice Simone Camporeale, Matteo Bissoli a Federico Tognetti se svým projektem úspěšná na crowdfindingových sítích a dokonce dostala cenu za inovaci na prestižním veletrhu elektrotechniky CES v Las Vegas. U nás by jediným problémem mohla být cena, 3500 korun bez dopravy není málo, ale v zemích s vysokými sazbami za pokuty své uplatnění určitě najde.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček (Odebírat články autora) - Výška redaktora: 183 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 26.7 Kč od 25 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Uhličan přispěl 0.5 Kč
špageta přispěl 0.5 Kč
VLK.1 přispěl 0.5 Kč
jets přispěl 3 Kč
kubas_zn přispěl 0.5 Kč
PEPE800 přispěl 0.5 Kč
Lucasbiker přispěl 0.5 Kč
zmulin přispěl 0.5 Kč
Clint. přispěl 0.5 Kč
Korycan.V přispěl 0.5 Kč
Dawes přispěl 0.5 Kč
goldrex přispěl 3 Kč
Capt.Orr přispěl 0.5 Kč
spike-cz přispěl 0.5 Kč
JEZDECnamopedu přispěl 0.5 Kč
Tušák- přispěl 3 Kč
2lizard přispěl -0.3 Kč
pernik92 přispěl 0.5 Kč
spider002 přispěl 3 Kč
apach přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 3 Kč
pavelh53 přispěl 0.5 Kč
Terminator_800 přispěl 0.5 Kč
LesaPáán přispěl 3 Kč
Jarin1 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):


TOPlist