gbox_leden



Sonim XP3 Quest Pro

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Prskolet (0) napsal 27.02.2013 v 20:15

He tak zrovna tuto srandu jsem pred necelym rokem koupil za 3800 kacek jako doprodejni model po tom co jsem utopil nokii a doted jsem s nim navysost spokojenej. Jeste k te GPS dodam ze pouzivam javackou offline aplikaci Trekbuddy a mapy si delam sam v Mobile atlas creatoru, takze zadne prenosy dat ani placeni.

acALIEN (-4) napsal 17.06.2010 v 13:48

Yamic zavolas, vsak vzdycky ukazali, zetn telefon funguje..ja ho mam taky, obcas si ho beru v patky, kdyz vim, ze budu hodne opilej a pak je s tim telefonem sranda, hazi dobre zabky na louzich, kdyz potrebujes s nekym mluvit, on je daleko a neumis piskat jako ja, tak po nem hoduis telefon..haha, to jsouspis srandy, ale ja po nem jednou dupal a funguje dal, on je to takovej odlitek z jednoho kusu prakticky, neskutecne pevnej a odolnej, vsak je to pro Afriku ( a to myslim bez legrace)

Yamic (0) napsal 17.06.2010 v 02:01

to acAlien: To video vypada zajimave. Diky za inspoiraci. Co je ale nejdulezitejsi a to mi tam chybi: Zda si s tim po tech akcich jeste zavolas. Otazkou je jednorazove namahani a dlouhodobe nasledky. Ponor telefon do vody. Vyndej ho z vody. Klidne pujde, za tyden zacnou vynechavat klavesy, zacnes stracet signal. Na LCD se objevim sem tam prouzek. Telefon se restartuje v prubehu telefonovani. Vydrz na baterie u mobilu s B/W displejem o tom zadna. Souhlasim. Ale dost, uvidime, co rekne za 2 roky Sonim. Treba tady jeste ten clanek najdu a napisu zde zkusenosti.

acALIEN (-4) napsal 17.06.2010 v 01:03

dalsi reseni je MOTOROLA F3 - puvodne pro afriku...stoji 600, muzete po nem jezdit autem, prezije, hodil jsem jho z 5teho patra na silnici, prezil bez problemu, strcte ho do sklenice s vodou - no problemo, primontujte ho na celodenni sichtudelnikum na pneumaticke kladivo - bez problemu, baterka vydrzi na 6 dni..display nerozbitny, respektive tam, kde ho rozmackate, trba kladivem, tam nebude fungovat, zbytek displaye ano, krom toho je uzasne tenkej, takze se vejde kamkoliv...Secteno podtrzeno = se Sonimen bezte do pr_ele. Tady mate odpoved 13x levnejsi a splnujici vse potrebne
//www.youtube.com/watch?v=U7o7Wnsc0x8&NR=1

acALIEN (-4) napsal 17.06.2010 v 00:58

Yamic jasny, to co pises, je v kazdem manualu, je to jen pravni klicka jak se vyhnout problemum, stejne tak si projdi manual ke svemu autu a budes prekvapenej, co vsechno se s nim oficialne nesmi...

Jirik3301 (0) napsal 17.06.2010 v 00:12

nevim jestli se vám už někdy stalo že byste fakt potřebovali telefon, ale on nehodu nepřežil, mě jo a od tý doby mam jenom odolný telefony, protože když je nejpotřebnější a nefunguje, tak je vlastně na h...

Yamic (0) napsal 16.06.2010 v 23:04

To Honza: S telefonama je to jako s dalsim outdoor vybavenim, treba botama. Pokud jedes 100km na silnici, kazdou chvili v hospode nebo na benzince, muzes jet v podstate v cemkoliv (pominu-li bezpecnost), ale stojis li ve stupackach endura 400 km denne mimo silnici, citis kazdy kaminek a to se pak poradne boty sejdou. Byt jsou velke, maji prezky, okovane a devceta s nima moc neoslnis - splni to podstatne, ochrani slapku a kotnik nohy, nepromoknou atd atd.

Yamic (0) napsal 16.06.2010 v 22:50

To acALIEN i Honza: jen pro nazornost: kouknete zde
//nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_5140_UG_cs.pdf
strana 60 (Pece a udrzba ) budete prekvapeni
- Uchovávejte přístroj v suchu, neponechávejte přístroj v prašném a znečištěném prostředí, Neponechávejte přístroj v horku a chladu a za vse: Nedovolte, aby přístroj upadl na zem nebo byl vystaven silným otřesům. Nešetrné zacházení může poškodit vnitřní elektronické obvody a jemnou mechaniku.. Je tam vypsano temer vse, co se vylucuje s odolnosti. A to je to, co mne odradilo od soucasne konkurence, byt levnejsi, ale jakmile dojde na lamani chleba, nastane cas "vyjimek z odolnosti popsanych v manualu a jsem nahranej"

Honza_ofroudak (0) napsal 16.06.2010 v 18:50

Tu nokii znám. Na fotkách ty mobili vypadaj hodně podobně, ale až je budeš oba držet v ruce tak poznáš rozdíl. Ačkoli mi sonim k srdci nepřirostl, tak si myslim že to je uplně jiná liga než nokie. Myslim, že sonim taky zaujme pouze malý okruh lidí jako sem třeba já. Neni rozhodně reprezentativní mobil pro managery ale pro stavební firmy a outdoor. Pro mě je součástí mího životního stylu...

acALIEN (-4) napsal 16.06.2010 v 10:41

Honza_ofroudak Vsak je tu ta gumova kreace od Nokie, uz nevim, co je to za cislo (tusim ze 5140 a jeji vice extreme predchudci), vypada to stejne, jeko tenhle Sonim, ma to stejne funkce, stejnou garanci survival vlastnosti a jeste me tusim teplomer..sice se uz asi neda koupit nova(i kdyz mozna jo, vysla by pak na nejakych 3500CZk). Z druhe ruky tak za 300-500 ? Nezlobte se na me, tohle je proste de bi li ta.

Yamic (0) napsal 16.06.2010 v 10:04

to acALIEN: Souhlasim s Honzou. On ti nikdo nebrani s sebou vozit iPhone v nejakem obalu (uz jsem videl cpat mobily do sprcky, i to je reseni). Kazdemu, co mu vyhovuje. Ono je ale rozdil jezdit na lokomotive (Intruder) po ceste i kdyz pojezdenicko na nem musi byt paradni a druha vec je, jezdit na Enduru/Crosce v terenu a to ne jen po cechach, ale mimo civilizaci. Tam stojis temer celou dobu na nohach, ruce a cela motorka jsou vystaveny narazum a vibracim po dlouhe hodiny. Mobily vyrabene SMD technologii toho bohuzel moc nevydrzi, studene spoje a odpadle soucastky byvaji castymi poruchami. To nemluvim o jízdě v blate temer po podsedlovku. Kdy jsi od hlavy az k pate od blata. Padum se taky nevyhnes a pokud na prasne a kamenite stezce "vystoupis" z motorky, tezko si vyberes predem, na ktere rameno nebo bok to bude. Takze ti drzim palce at to neni na tu nespravnou, kde mas telefon. Pac tlacit motorku se zlomenou klicni kosti nebo byt jen s vykloubenym ramenem bez moznosti si zavolat aby pro tebe nekdo prijel je hodne velka soda.

Honza_ofroudak (0) napsal 16.06.2010 v 07:32

acalien, v tom případě je vidšt že moc necestuješ. Já jsem neustále někde na cestách mimo silnice, but už na motorce nebo na divoký vodě. Nemam čas se zabejvat aby každá kamera foták mobil měl svuj futrál aby neupad v dešti se nenamočil. Všechno co používám musí bejt odolný! Všechyn tyhle veci sou vetšinou ošklivý, ale funkční...

acALIEN (-4) napsal 16.06.2010 v 00:42

To si muze koupit jen ...omg, co je na tom super? Ja si bezne jezdim po iPhonu, bezne zkousim, jestli my vypadne z ruky, bezne ho hazim do bahna...demence...
Vozim si telefon (iPhone) v neoprenovam strapu na pazi, jdou pres to cist sms na semaforech, za jizdy na to moc nekoukam samozrejme, muzu poslouchat pisnicky, mam to porad pri ruce...skoda slov...Jestli ma nekdo pocit ze tenhle hnusnej gumak z nej udela vetsiho motorkare, tak jeste doporucuji navstivit plastickou chir. a nechat si dolepit penis a jednu kozu trojku do lebky..

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 23:42

to Honza: No snad se mne to nepotka. Co myslis LEDky na baterce? Joo svitilna ja rikam, kde jsou na baterce LEDky Co mne trochu stve je spousteni svitilny pomoci klavesy 5 ze zakladni obrazovky. Nekdy se zapne svitilna a je to OK, nekdy to jeste napise cislici 5 na displeji, kterou pak musim vymazat. Tohle ale preziju. Ovladani to mas pravdu. Nedrzi se zadneho zabehnuteho stadardu. Maji svuj vlastni proprietarni system a tim i ovladani. Zatim si zvykam a ucim se.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 23:16

to otas1: Myslis Fuchs, toho vyrobce maziv? Ten mobily nedela .

otas1 (0) napsal 15.06.2010 v 21:36

To je clanek jak od Horsta Fuchse

Proc to aspon neni oznaceno jako inzerce?

Honza_ofroudak (0) napsal 15.06.2010 v 20:43

Pokud si človek zvykne na rozměry tak obalu neni co vytknout. Fakt vydrží hodně. U xp3 bylo nelogický ovládní a vubec ten softwer nic moc. Budiš na to by se dalo taky zvyknout. Ale bohužel ty telefony jsme reklamovali dokola. Vypinal se, vypadavala sim. Odachzeli LEDky na baterce, občas zamrz a musel se restartovat. Kvůli tomuto hodnocení jsme se nedomluvili na dalšim testování. Je dost možný, že se poučili z chyb a ten quest bude lepší. Tak jako tak by mě zajimaly zkušenosti tak za pul roku provozu.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 16:36

To Bizon17: Ono je to vzdy o tom, co je slovek schopen akceptovat (velikost, design, provedeni). Tisisc lidi, tisic vkusu. Nekdo chce mit s sebou sveho mazlika, vzdy a vsude, at se deje co se deje. Jak jsem psal v clanku, ja uz jsem si prosel fazemi, kdy jsem musel koukat na to, kam pokladam mobil, zda ho mohu/nemohu nechat lezet na slunicku, zda stul na benzince je ci neni cisty, zda mam prave neco v kapse (klice, zapalovac) co by mohlo poskodit telefon a o padech ani nemluve. Telefon je pak odrenej, upatlanej, staci kaminek a skrabance jsou na svete a do pytliku nebo pouzdra... pokazde vyndavat, sundas 3x rukavice, pak nekdo zazvoni a telefon leti do kouta . Jina znacka jiny synchronizacni SW s PC, vetsina telefonu neumi odeslat/prijmout pres BT vsechny kontakty najednou atd atd. A to mne fakt neba. To byl duvod pro Sonim.

bizon17 (1) napsal 15.06.2010 v 15:40

Táta má XP3 enduro a cca po měsíci odešel mikrofon. Reklamace v pohodě obratem přijde novej kus. Od tý doby mu šlape asi už rok bez problémů.Stavba toho telefonu je fakt pevná a odolná,běžným používáním opravdu nezničitelnej pokud se nepokazí sám. Nedovedu si dost dobře představit nechtěnou náhodu kdy by se roztřískal. Otázku je jestli taková cihla není už moc zbytečná.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 15:19

To Honza: Aha, a na co jste to chteli pouzivat? No se Sonim Endurem nemam prakticke moto zkusenosti. Musim rici, ze ti, co psali nejake recenze pisou XP3 ale uz nepisou, jaky model. Jen co jsem nasel, tak Enduro a QUEST PRO je hodne velky rozdil jak co do provedeni, tak i firmware. I kdyz co jsem koukal, tak u Endura jsou prehozena bocni tlacitka, neni karta ani fotacek, QUEST ma vetsi baterku, IP67. Asi se poucili z vyvoje. Mne se na QUEST PRO libi Gorilla Glass a fakt festovni provedeni. Rozhodne nebudu testovat max co vydrzi. Jde o to aby vydrzel karamboly a nemusel jsem resit, kam ho polozim a tak podobne.

Honza_ofroudak (0) napsal 15.06.2010 v 14:39

Ja s nim bohužel nemam dobrou zkušenost. Měli jsem od nich na testování 5 mobilu XP3 enduro. Prvni dva byli na reklamaci do 14 dnu a do pul roku zbyli 2 funkční mobily. Nápad je to hezkej ale nedotaženej do konce.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 12:54

to Kratod: Vyborny 8. Murphy, jest presne tak znam

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 12:18

amAze je JAVA aplikace. Zadny TomTOm ani jiny navigacni software tam nahrat nejde. Cilem telefonku je max vydrz na baterku, takze aby v tom byl procesor a pamet, ktere by utahly takovy kolos jako je TomTom s tim se tezko da pocitat. Jinak telefon podporuje MicroSD kartu na MP3 zvoneni, fotky pripadne dalsi JAVA aplikace.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 12:14

to Svanc: Je tam SiRF III GPS Receiveŕ. Predpripravena je v telefonu GPS aplikace amAze (//www.amazegps.com/). Pred spustenim je treba nastavit telefon na internet, aplikace se nainstaluje do telefonu, z netu si na zacatku stahne hlas pro navigaci a pak dokaze slouzit jako mapa 2D/3D nebo jako Routing (Navigace) pricemz mapy se tahaji online. Je to silnicni navigace, Ceska republika je podporovana) zkousel jsem to. Na telefonu se daji zobrazit jen souradnice GPS pro zapsani pozice, ale aplikace neumi Tracking.

kratod (14) napsal 15.06.2010 v 11:23

8. prichozi sms nebo hovor vibruje v kapse jen po zarazeni jednicky.. behem oblekani, prestavky nebo jinych volnych chvilek vas nikdo nahanet nebude

Svanc (0) napsal 15.06.2010 v 10:48

Zdravím nezkoušel jsi GPS? jak to tam funguje? dá se dohrát nějaký soft TOMTOM nebo smartmaps nebo něco? nebo jen mapy z googlu? a dá se tam strčit nějaká paměťovka? dík za odpověď.

Yamic (0) napsal 15.06.2010 v 08:21

Jak jsem psal, tenhle clanek neni o cenach, ale o nekompromisni odolnosti. Mas pravdu, Evolve (napadne podobny Sonim XP1) jsem mel doma uz kdysi davno, je to bohuzel telefon, ktery neni odolny temer vubec a pri prvnim porovnani jsem ho uz pred lety vyloucil. Ma jen IPx4, tedy laicky receno jen proti pokropeni vodou a vlhkost max 85% a neni prachotesny. Slapani v motobote na phone a muzes ho vyhodit. Rozhodne negarantuje zadnou odolnost proti padu, chemikaliim, ma slabou baterii, je to dualband, nema: GPS, Bluetooth, ani byt jen standardni fotacek pro pohotovostni fotku, separatní audio konektor, repracek je taky nic moc. Ma to sice kompas/vyskomer a ale ten je prave vejvetsi slabina. Sklicko kompasu nebo LCD praskne jako prvni. Zatim nevim o prodejci, co by ti na nej uznal zaruku, pokud ti spadne na zem a prdne sklicko/LCD nebo se telefon jakkoliv mechanicky poskodi. To je to, co ja uz nechtel uz absolvovat. Dohadovani a kupovat novej telefon a nebo do zasoby. Ano, jednou mozna ano, ale co pul roku mne fakt nebavilo.

metro (1) napsal 15.06.2010 v 07:24

Zajímavej telefón, ale dá se sehnat levnější varianta a to //www.az-elektro.cz/mobilni-telefony/evolve-gx780-survivor?v=416077 není sice tak našlápnutej, ale pro lidi co stačí sms a telefonování je dostačující.



TOPlist