3000 km Vietnamom
Text: borisbasa1 | Zveřejněno: 6.7.2022 | Zobrazeno: 11 550x
Po prvotných neúspechoch sme sa napokon s dvojdňovým omeškaním dostali do Ho Či Minovho mesta, kde začal náš 2 týždňový výlet naprieč Vietnamom. Najazdili sme na požičanej moto 3338 km. Navštívili sme zaujímavé pamiatky, pláže, múzeá ale aj najvyšší vrch Vietnamu.
04.04.2022
Po dlhšej dobe a jednom väčšom cestovateľskom pláne, ktorý nevyšiel sme sa opäť rozhodli cestovať. Začnime tým, že v nedeľu snežilo. A meškal nám prvý let Budapešť-Atény. Na prestup sme mali mať 2 hodiny a reálne nám zostalo 25 minút. Online check-in sme si spravili dopredu ale lúzri zo spoločnosti flyScott nie sú schopní zaslať letenku na mail. Vytlačiť treba na letisku. Tak sme sa presadili ku dverám lietadla a dali šprint cez celé letisko. Dobehli sme na čas ale nemal nám kto tú letenku vytlačiť, pretože check-in pult zatvorili. Totál nezáujem venovať nám viac ako 5 sekúnd. Ešte sme zopár krát prebehli cez halu a pozerali sa bezradne ako nás hľadajú, volajú na palubu a odlietajú bez nás. Pritom úplne by stačilo mať letenky v maili alebo aby niekto išiel s nami na gate A5 kde by nás už pustili. No nestalo sa. Takže bolo treba kúpiť nové letenky, ďalšie platené pcr testy, a čakali nás dva stratené dni a pobyt pri mori v prístave Pireus. Večer ešte nastal problém s bookingom, ktorý neposlal platbu ubytujúcemu, tak zase nasledovalo kolečko telefonátov. Po tomto všetkom by nás vôbec neprekvapilo keby sme mali pozitívne testy, čo vlastne v tejto dobe znamená zlé, alebo keby zajtra ani letisko nestojí tam kde predvčerom. Vraj kde končí plán začína dobrodružstvo. U nás ten plán ani nezačal.
05.04.02022
06.04.2022
Nakoniec sa všetko podarilo a po nekonečných 12 hodinách v lietadle sme pristáli na letisku Changi v Singapúre. Mali sme čas 6 hodín na ďalší let. Z letiska sme odísť nemohli, tak sme sa tu aspoň pomotali. Všetko bola ultra moderné a poriadne drahé. Lákadlom pre turistov je veľká botanická záhrada uprostred letiska s názovom Jewel. Bohužiaľ vstup je mimo tranzitnú zónu, v ktorej sme sa nachádzali.
Po 3 hodinovom lete sme sa konečne dostali do cieľovej destinácie, konkrétne do Ho Či Minovho mesta. Po procedúrach vízových, bezpečnostných a zdravotných sme sa dostali von z letiska. Privítalo nás dusno a teplo. Premávka bola naozaj psycho. Počas dvoch kilometrov cesty na hotel sme videli celoeurópsku produkciu skútrov v premávke. Prechod cez cestu sa rovnal kamikaze. Neustály prúd áut a skútrov, medzi ktoré treba vybehnúť. Nikto nebrzdi, každý nejako obchádza. Chodník, protismer, nezájem semafor berú ako odporúčanie [😀] . Pri ubytovaní dosiahla jazyková bariéra nový level. Nerozumeli ani slovo passport