europ_asistance_2024



Slovenskem a Ukrajinou

Kapitoly článku

Den 5 - středa 8.6.

Po snídani vyrážíme směr Údolí smrti. Nezbytné foto na tancích a pokračujeme na Duklu. Byl jsem tady před 24 lety a musím podotknout, že se pomník vůbec nezměnil. Vyjeli jsme za 1E na osobu výtahem na rozhlednu a prohlídli si okolí.
Naše cesta pokračovala na Prešov a u Spišského hradu jsme v kolibě naplnili žaludky. Dál na Liptovský Mikuláš. Jelikož naše jídelní soupravy nespatřily doposud světlo světa, tak bylo rozhodnuto, že příští ráno vaříme snídani. Proběhl nákup pečiva a za Liptovskou Marou v obci Bešeňová bereme penzion. Motorky parkujeme na sále s jevištěm mezi židle a stoly mimo objekt penzionu. Večeře, pivko a spát. Dnes 302 km.


Den 6 - čtvrtek 9.6.

Ráno se jako vždy probouzím první. Prší. Hlavou se mi honí myšlenky co motorky. Na sál je vstup, kterým by projelo auto. Jsou sice v suchu, ale snad je nikdo nenavštívil. Oblékám se a vyrážím je zkontrolovat a také vybalit proviant k snídani. K mému úžasu má vstup vrata jako tele a ty jsme všichni tři včera večer přehlídli. Samozdřejmě zamčeno. Je sedm hodin, obsluha přijde až v osm a my chceme vyjet včas.Ještě že Radek sundal horní kufr. V něm má pečivo a nějakou konzervu. Pohostil mě. Za to mu dík. V osm nám byly vydány motorky a my mohli vyrazit na skoro celodenní pouť v dešti přes Žilinu, Valmez, Olomouc do Střelic u Litovle. Tam jsme vzali nějaký myslivecký penzion. Včera se honily mraky, dnes pršelo, takže z průjezdu Tater jsme toho kromě vody moc neměli. Večeře pivko a spát. Dnes 312 km.


Den 7 - pátek 10.6.

Snídaně byla z večera domluvena na devátou. V osm tahám ty dva z postele, ale je prej brzy. Mám se ještě na chvíli natáhnout. Jasně že jsem usnul. Vylít jsem ve třičtvrtě na devět a vyhnal je ven. Bejt po jejich, tak dneska stojíme na čáře v Užhorodu. Ty se měli narodit jako medvědi, ale pán bůh si to na poslední chvíli rozmyslel. K snídani párečky a bylo rozhodnuto, že se stavíme v Boskovicích ve westernovém městečku.
Mohu doporučit. Mají to tam vymáknutý. Další zastávka Macocha. Nutné nakouknutí do díry a pokračujeme přes Brno, vodní nádrž Nové Mlýny, Znojmo do Lesné. Tam máme osvědčené ubytování i s muzeem. Večeře bohatá, pivko a spát. Dnes 273 km.

Den 8 - sobota 11.6.

Dnešní den byl už jen přesouvací do našich domovů. Snídaně. Sluníčko svítí tak alespoň něco pozitivního na tom, že nám končí dovolená. Vyrážíme. Jindřichův Hradec, Veselí nad Lužnicí, Písek a Blatná. Tam na nás čeká můj otec a Jirka a společně v seskupení pěti motorek dojíždíme do cíle. Dnes 240 km. 

Závěr:

Sečteno a podtrženo. Jeden den propršel, ale to k tomu patří. Dovolená supr. Přijel jsem domů po tejdnu parádně vytlemenej a za to dík těm dvěma spolucestovatelům. Myslím si, že jsme si to užili přesně tak, jak jsme si to představovali. 2556 km tak akorát, 12000 kaček taky ucházející a hlavně jsme zase něco nového viděli a prožili.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (27x):
Motokatalog.cz


TOPlist