Turkey or Bust 2024
Text: motorbreath | Zveřejněno: 30.6.2025 | Zobrazeno: 10 547x
Turkey or bust stage 01
Tak a je to tady, dnes vyrážíme. Sraz máme v 7 ráno a rozloučit se s námi přišla moje žena, synek, herr Malitchky a Navigátor. Takže slušná suita. V 7:20 jsme byli na trati, počasí super, tak jsme tahali jak draci na slovač. U Nového Mesta klasicky problém, ale bo jsme motorkáři, tak jsme celou kolonu objeli a valili směr Blava. A teplo přibývalo. U Tatabánye, už bylo krásných 37 a za Budapeští příjemných 39. A tady bychom se mohli zastavit. Pokud nejste motorkář a chtěli by jste zažít podobný pocit jako je jízda na motorce v horku na dálnici, tak si ho můžete nasimulovat i doma. Stačí, když si na sebe oblíknete džíny a nějakou, ideálně koženou bundu a sednete si do koupelny.
Tam si zapnete přímotop a necháte místnost vytopit na cca 35° C. A pak zapnete fén a pět hodin si s ním budete foukat do ksichtu. A nakonec vezmete sprchu a dvě minuty se budete v těch hadrech sprchovat. Ano, na závěr dnešní etapy jsme ještě chytli bouřku a zmokli. Ale jinak vše cajk, jak vždy říkáme, první den musíš kousnout. Jedinou vzpruhou po cestě byl týpek, co nám nabízel na parkovišti zaručeně pravý Ajfoun a nejnovější Samšunt. Už chyběly jen lody patykove a lizoki malinove. Celkem jsme dnes dali 840 převážně dálničních kilometrů a jsme v Rumunsku v Lugoji. Zítra už nás čekají hory a vinkle, už se těšíme. A sehnali jsme náš oblíbený Ciucas, takže večírek bude dle BP a TP.