gbox_leden



Tenerife - únor v jedné stopě

Kapitoly článku

Cena letenky - 8700 Kč/osoba let trvá pět hodin.

Cena ubytování 400 Eur 7 nocí za obrovský apartmán se dvěmi ložnicemi a velkou obývákokuchyní. K dispozici byl vybavená kuchyňská linka se sporákem, rychlovarná konvice, lednice, televize. Wifi chyběla. (dostali jsme to od kamaráda, díky !!!)

Ostrov je územím Španělska a asi nemá cenu zde opisovat fakta z Wikipedie. Jeho nejvyšší hora je Pico el Teide s impozantní výškou 3700 metrů a je nejvyšší horou Španělska. Lanovka vás přiblíží k vrcholu, pokud chcete až na vrchol, potřebujete speciální povolení. Zdejší příroda je překrásná a sopečný původ ostrova vytváří nádhernou atmosféru. Hezčí je severní část ostrova. S motorkou se dostanete do 2000 m a nemusí vás tam kvůli sněhu pustit. Je tam i dost velký teplotní rozdíl oproti pobřeží.

Za telefon tu platíte to co doma, nacházíte se na území EU a platíte Eurem. Signál jsem tu měl převážně mizerný a datové připojení bylo taky dost chcíplý.

Je tu spousta půjčoven aut, to můžete mít od 100 do 200 Eur na týden. Půjčovny motorek najdete googlem, my využili tuhle http://www.whitestarstenerife.com a za skoro čtyři dny jsme dali 185 Eur. Motorky jsou dost zhuntovaný - viz naše problémy.

Navigace potřeba nebyla, člověk se tu rozkouká a pokud si zvykne na kruháče a jejich mutace, tak s mapkou v kapse najde co potřebuje. 

Doprava se mi tu zdála v pohodě, o sezóně to bude asi masakr, teď tu byl krásný mimosezóní klídek. Z mapy se zdá, že za čtyři hodiny objedete ostrov a je po všem, záleží, jak to kdo pojme, je tu spoustu klikatých úzkých a vedlejších silniček, zákoutí, výhledů atd. Já bych si tu našel na týden ježdění v pohodě. Nástrahy jako štěrk a nepozorní řidiči nijak nepřesahovaly přes běžný průměr. Nikdo tu moc nespěchá, asi se kochají a relaxují. Přesto jsme tu viděli tři dopravní nehody, opatrný člověk musí být všude.

Atlantik je samozřejmě studený a na veřejných plážích často červené vlajky zabraňují vstupu, ale na menších plážích je to v pohodě, nikdo tam neprudí, jen zvažte objektivně rizika a vaše zkušenosti. 

A to nejdůležitější - neplaťte si plnou penzi. Navštěvujte zahrádky hospůdek na pobřeží a v historických centrech měst. Užívejte si atmosféru a skvělou kuchyni. Za jídlo v restauraci zaplatíte od 5 do 11 Eur a dostanete opravdu velké porce a skvělá jídla. Ochutnejte Paollu ! V marketech nakoupíte za stejné peníze jak u nás. Mají skvělé sýry a víno. Na španělském pivu jsem si nepochutnal. 

Lidi jsou tu úžasní, domluvíte se rukama, španělsky a na turisticky frekventovaných místech angličtinou.

Jo a prohlídněte si galerii, bylo co fotit :-) a  všechny fotky nejsou mezi řádky cestopisu :-) 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):


TOPlist