europ_asistance_2024



Slovinsko 2022

Cestou na motorce ve dvou od hor až k moři.

Kapitoly článku

Hned po příjezdu do našeho apartmánu jsme zjistili, že ohledně počasí hlásí vedra kolem 38 stupňů. Navíc byl pár kilometrů od nás požár u italských hranic. V dáli bylo vidět husté mračno kouře, které se táhlo podél vrcholků. Vzali jsme tedy plavky a ručníky a vyrazili do města Izola. Motorku jsme zaparkovali mezi paneláky a na stejném místě se převlékli do něčeho letního.

Po pár stovkách metrů jsme došli ke kamenité pláži, kde bylo dost narváno. Inu, v tomto parném počasí se to dalo čekat. Moře bylo pěkně teplé, někde jsem dokonce viděl nápis 27 stupňů, což by pocitově odpovídalo. Záchody i sprchy u moře fungují na žetony, které se dají pořídit v automatu. Mořská sůl, která zaschne na kůži je nepříjemná, ale bohužel bylo vyhlášeno sucho a požáry, takže se nedalo ani osprchovat, což jsme zjistili až poté, co po vhození žetonu netekla žádná voda a tázali jsme se místních (anglicky), co se děje.

Odpoledne jsme dostali hlad, tak jsme zašli do restaurace „Parangal“. Všem doporučuji, protože tak dobré mořské potvory jsem už dlouho nejedl – od žraloka, sépie až po grundle,…

K večeru jsme přišli k motorce, která trpělivě čekala na parkovišti a vyrazili zpět do apartmánu, kde jsme si dali pivo v plechovce a šli spát.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz


TOPlist