gbox_leden



5 zemí v týdnu 2018

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
ynzha (54) napsal 26.06.2019 v 11:51+4

Nojo, je vidět, že jsi asi žádnou z těch dobře míněných připomínek nepochopil. Co už...

RENEDOL (4) napsal 26.06.2019 v 06:13-3+2

Zdravím všechny.Psal jsem, že komunikaci zde ukončím,ale ještě mi to naposledy nedá.Jak vidno, tak možná cestopis nebyl až tak cestopis a komentářů je víc než samotných řádků článku, ...a protože ,navzdory názorům některých , kritiku unesu, přiznávám, že cestopis to v pojetí zdejšího fóra nebyl.Jenže jsem netušil, že se vracíme do historie a měli bychom se opět vrátit do časů, kdy kolektivní názor byl povýšen nad individuální, nad množnost jen sdělit pár slov, volně , pro radost z něčeho.Má chyba, asi nejsem komunitní typ a vlastní pojetí není tolerováno ani jakožto prvotina.To mě vede k myšlence, že součástí takové skupiny být asi zcela nemusím a tudíž nechci.Přesto jsem přesvědčen, že mnoho a mnoho fajn lidí se zde vyskytuje, ale ti tolerantně přimhouřili oči nad chybějícími formalitami článku, možná se pousmáli a tudíž pro ty to stálo za to.Ale asi stačí.Vrátím se k původnímu svému záměru, dokud mohu a udržím se v sedle, tak se pokusím jet, kam to půjde a užít si to a nechám si tu radost prostě jen pro sebe. A ti, kdož mají potřebu sdělovat rozsáhlými články "co kde sežrali a za kolik ", nechť tak činí dál, ti kdož to chtějí číst , nechť čtou.To je taky svoboda, můžeme dělat cokoliv a jak nám se to líbí (samozřejmě v rámci zákonů,předpisů,pravidel,atd...) A já budu raději preferovat tuto volnost, bez sdělování dál, abych někoho "netentonoc"...řečeno slovy slavné Kelišky. Všem přeji šťastné a bezpečné kilometry v sedle a v plném zdraví návraty domů.

Pivko (85) napsal 25.06.2019 v 22:05-2

Nestává se tu často , že komentáře jsou delší a zajmavější než ten tvůj radoby cestopis. Týden za řidítky a vlastně nebylo očem psát?! To mi přijde zajmavé . Dnes jsem jel do servisu 50 km ,sám a bylo to taky moc fajn. Zítra budu platit ,doufám ,že nezmoknu na zpáteční cestě , to bych facht nedal.

majky72 (131) napsal 25.06.2019 v 16:30+1

Tak čítam a čítam a hovorim si už musi čo chviľu skončiť úvod a začať cestopis a on skončil ...teda cestopis tak snaď si si to aspoň pekne užil

Vilík35 (1) napsal 25.06.2019 v 11:22+1

Pěkný článek, palec nahoru a ty urážky stranou. Vzpomeňte na čem jsme začínali pionýr, babeta, simson atd.

PetNed (37) napsal 25.06.2019 v 10:38+3

Ahoj a zdravím,
taky se připojím se svým názorem. Souhlasím s Jetsem i Komorethem a dalšími kritiky. Myslím si, že kritika je naopak podnětná věc a není namířena k ponížení autora. Pokud chce člověk psát a vyvíjet se, musí znár i své chyby a poučit se z nich.Psaní článků má svá pravidla a moji povinností vůči čtenářům je tato pravidla dodržovat a zlepšovat se. Nečekám přece, že to dopadne na 1. dobrou.
Argumenty typu "Je mi jedno jak to bylo napsané, hlavně že to je o motorce a hlavně, že vyjel atd". - nezlobte se, ale to za chvíli bude úpně o ničem. Stejně tak nedodržování gramatických pravidel. Prostě když chci vystoupit ve veřejném prostoru, měl bych se na to trochu připravit.
Jinak palec nahoru za názor na motorkáře, sám to vnímám obdobně .

jets (522) napsal 25.06.2019 v 08:29-1+3

„Autor, který se neumí odhodlat k tomu, aby snesl oheň kritiky, by se vůbec neměl dávat do psaní. Jako se cestovatel nesmí dát na cestu, spoléhá-li na stále jasnou oblohu.“

Honoré De Balzac francouzský spisovatel 1799 - 1850

RENEDOL (4) napsal 25.06.2019 v 06:01

Všem děkuji za názory. A o egu to není Fábule. Nemám nic proti, když někdo sdělí názor, že něco se mu nelíbí, je to jeho názor.Ale nedělá mi zcela dobře, když někdo píše o moralizování a sám moralizuje, co a jak je jedině správně.Preferuji, aby si každý udělal názor sám a svůj a má-li potřebu ať to řekne.Ale nemyslím, že je správné říkat co a jak má být, protože on to tak chce.Byl to můj zcela první cestopis zde a vůbec si nemyslím, že aspiruju na vítěze cestopisu roku.Jen jsem napsal své dojmy a pocity ze své první cesty.Nikdo to přeci číst nemusel a nemusí.Ale já zase nemusím jak ovce odkývat, že se to mnoha lidem nelíbí a nebudu psát, že se děsně omlouvám, že už to nikdy neudělám jinak, než komunita chce.Mám dost své sebereflexe a vlastních názorů. Tudíž díky za radu Dafikkovi, ano budu jezdit dál, pro sebe,... a psaní sem... to nechám těm slohovým a útvarovým odborníkům, co jediní ví, jak správně to má napsáno být.Všem vše dobré, tuto komunikaci opouštím s vědomím, že každá snaha, i když nedokonalá, musí být potrestána, tudíž dobře mi tak

Dan66 (74) napsal 24.06.2019 v 19:09

Děkuji autorovi za sepsání a zveřejnění. Vůbec mi nenapadlo, že se okolo malého vyprávění strhne taková negativní reakce. A ještě něco, Fidlimydli píše jako profesionál, opravdu krásně, ale to je jeho nadání.
Já na "Motorkáře.cz" nechodím pro dokonalý sloh, ale za lidmi kteří jsou mi díky motorkám blízcí.
Mějte se fajn a nekde na cestě ahoj.

fábulus (-1) napsal 24.06.2019 v 19:04+1

RENEDOL Jestli jsem dobře pochopil, tak si můžeš napsat cestopis jak chceš ty, ale nedej bože když někdo napíše co si o něm myslí!? Chce to trošku snížit své ego.

ynzha (54) napsal 24.06.2019 v 16:18+6

člověče tahle diskuse mě připomněla jednu bývalou příbuznou. Vařila blafy a když jí člověk na rodinné oslavě na otázku "jak vám chutnalo" upřímně řekl, že ta rejže chtěla osolit a trochu dýl vařit, urazila se. Místo toho, aby se podle dobře míněné připomínky zařídila a dovedla to k dokonalosti, udělala to příšte úplně stejně blbě. A švígrmutra jí ten blaf dokonce pochválila, protože se přece nesluší někomu říct svůj názor po pravdě..
Nevím, mě zase připadá neslušné někomu lhát do očí, jak to dělá dobře, když mi to nechutná.
Ten tvůj cestopis má dobrej základ, klobouk dolů před odolností tvé prdele. A když to příště trošku dosolíš a dokořeníš nějakým příběhem, bude to ještě lepší

dafikk (45) napsal 24.06.2019 v 15:45+1

No a co...?!? Tak to prostě není úplně vyladěný cestopis. Sice mě to také překvapilo,ale proto nebudu hnusný na tvůrce. Je to trochu sušina,ale ruku na srdce...tama kudy jel, jste všichni jeli 100x. Co byste se asi dozvěděli nového?!?
Mám rád všechny cestovatele v jedné stopě
Až se otrká na 125 pičutce a pak na MP500,tak to posune někam dál a třeba nám vytře zrak nějakým poutavým cesťákem přes CCCP do Mongolska a přes Chinu a Horní Spodní zase domů
Borče...nedej se zvyklat a jezdi dál

RENEDOL (4) napsal 24.06.2019 v 13:38

Komorerth: ok, tak jsme se dobrali správnému závěru pro oba.Já příště lépe zvážím, jak napsat druhý cestopis(pokud budu vůbec nějaký psát) a ty víš, že ode mne číst ti nic nedá.To nic nemění na věci, že to proč každý jezdíme a co z toho máme je naše individuální záležitost a mělo by to být pro radost. A to ti rozhodně přeji, stejně jako sobě.Není nutné mít stejný názor a ani pohled na mnoho věcí, přesto nemusíme být ani jeden lepší nebo horší.Jsme jen jiní. Tak hodně šťastných km a mraky zážitků.Podle hesla přej a bude ti přáno.Krásné léto na 2 kolech.

DOMINATOR (1260) napsal 24.06.2019 v 11:23

Vybiram si něco jiného

Komorerth (60) napsal 24.06.2019 v 10:23

RENEDOL:L pochopitelne mam volbu vybrat si nieco ineho. Ale mam aj volbu napisat svoj nazor do diskuzie a dat "znamku". to su pravidla tunajsieho fora. Cestopisy sem ludia davaju preto aby si ich precitala komunita a eventuelne tej komunite nejak pomohlo, rozsirilo obzory, sprijemnilo sedenie na WC, skratilo zimne obdobie alebo pomohlo pri planovani cesty. Mne osobne je fuk ci clovek cestuje na PXc, vespe, HD, nalozenom baworovi. Ci si niekto hovori kovany motorkar je mi jedno a casto su mi ti kovani motorkari k smiechu (vsetky strany spekra od zmrzlinarov, coprakov, adventuristov, ...). Pravidla cestopisov na motorkarich su nejak nastavene a je proste fajn ich dodrziavat. Ja svoje cestopisy mam u seba na blogu a pisem si ich ako uznam za vhodne. cosi malo som dal sem, musel som to pracne upravovat. Ale nebudem tam podavat polovicate ba az zavadzajuce informacie. K comu je dobre potom take informacie vobec uvadat?

RENEDOL (4) napsal 24.06.2019 v 05:58

Komoreth: a o tom to je, když se ti to nelíbí, máš svobodnou možnost si vybrat ke čtení cokoliv jiného. A co pokládáš za moralizování?? To že,vyjádřím svůj názor na můj vlastní pohled na to,že jsem se setkal s názorem"motorkářů" na skútristy a nesouhlasím s ním? Já jim ten názor neberu, ale souhlasit nemusím a nebudu.A když píšeš, že čteš o balkáně hodně, tak ta místa znáš všechna již 100x, co nového se dá ještě napsat o Istrijských městech. A o tom co jím, zas nemám potřebu vyprávět, nejsem gastrorecenzent. A kolik mě co stálo, to taky není podstatná věc...to je každého osobní věc. Chceli to někdo sdělovat, prosím, já tu potřebu nemám. Takže "díky" za 3, maminka bude mít jistě radost, ale tvoje hodnocení neovlivní mou svobodu, že mám právo volit slova a věty podle sebe...stejně tak jako tvé právo k tomu, aby se ti to nelíbilo.

Komorerth (60) napsal 23.06.2019 v 22:26

Renedol: o tom to prave je. ze cestopis je o tom, ze si citatel precita kde sa pohybujes, co navstevujes a ci jedlo riesis trojchodovym obedom a vecernym 16uncovym steakom alebo veceru riesis vyberanim odpadakov za supermarketmi v Norsku. cestopis by mal byt inspiraciou, spomienkami a skusenostami z cesty. ten tvoj bol o moralizovani, par fotiek, nula inspirativnych miest na tej zaujimavej ceste. sorac, za mna za 3 s odretymi usami

RENEDOL (4) napsal 23.06.2019 v 22:22+2

Takže díky za názory, všechny. I ty negativní mohou být inspirativní, ale nemám potřebu se omlouvat, že jsem to napsal jak to je a že toho jsou jen 4 odstavce.

RENEDOL (4) napsal 23.06.2019 v 22:19

A otázka nákladů. Pro koho jsou tak podstatné? Proč bych vysvětloval kde jsem spal a za kolik, notabene všude jsem to za peníze neměl, a kolik mě stála kobliha, řízek . S motorkou souvisí náklady na palivo a podobně. A odjel jsem to za 2l/100km. Nic víc nic míň, cena paliva je stejně v každé zemi jiná,tak proč to počítat.

RENEDOL (4) napsal 23.06.2019 v 22:13+2

Asi tak, není věci takové, aby se člověk zavděčil všem. Nesoudím nikoho za jeho názor a mimochodem jakákoliv svoboda je i o tom, že každý má právo na názor a vlastní rozhodnutí. Třeba i na to nečíst co nechci a nebo konstatovat-mi se nelíbí. Ale nejsem si jist, že je v pořádku hodnotit co jak být má nebo nemá. Myslím, že jsem napsal, co jsem chtěl a komu je to málo, má na výběr to přeskočit na jiný cestopis.

Hnilda (36) napsal 23.06.2019 v 22:07

nepirum (29) napsal 23.06.2019 v 22:02

Sezona cestopisů se ještě nerozjela, nevím proč by tu nemohl být i krátký popis cesty na skůtru. Pokud by tu bylo deset cestopisů denně, prosím, vybral bych si ke čtení asi jiný, to ano. Takže díky i za něj.
Mimochodem pravidla pro vložení cestopisu jsou tak... ehm, že jsem taky nevložil. Kunďaba, kdo si má pamatovat kolik za den natankoval, kolik ujel, kolik prožral a propil?!

Komorerth (60) napsal 23.06.2019 v 21:27

ja suhlasim s Jets. cestopisy o Balkane citam poctivo. tu som po precitani nenasiel ziadnu ispiraciu a ani ziadne tipy co vidiet, kde ostat a co sezrat ako som.pisal nizsie, zasjocili ma tie naklady. nechapem preco to vobec autor vyplnovql, ked je to nezmyselna a nerealna hodnota. aku mam mat doveeu k ostatnym udaj a hodnotam? no nic, idem si precitat par dni stary cestopis borcov z Bosny

Ondros (158) napsal 23.06.2019 v 20:22+2

Nejlépe se cestuje v lichém počtu a tři je moc

Každopádně díky i za takovýto cestopis a odvahu to sem dát důležité je, že jsi vyjel a užil si to, jen tak dál

jets (522) napsal 23.06.2019 v 20:00+3

... sorry, já zapomněl že tady se vlastně může psát jen názor plácající po ramenou...
ok, je to teda fakt super napsané! Perfektní, četl jsem to jedním dechem a perfektně jsem se u čtení bavil!

Frankie (731) napsal 23.06.2019 v 19:54-1+1

To je přesně důvod proč sem nedávám cestopisy. Kvůli takovým chytrákům co říkají jak to má nebo nemá vypadat

Ale jo, tenhle zápis patří asi spíš asi do deníku k motorce než mezi cestopisy...

jets (522) napsal 23.06.2019 v 18:45-3+3

je dobře že tento "cestopis" vyšel hned po cestopisu od Fidlimydli, je to krásná ukázka protipólů, jak by se to dělat mělo a jak ne. Promiň, ale napsat jako cestopis 4 odstavce a z toho jeden popisuje proč a druhý na čem, to je podle mě fakt hodně málo.
Je úplně jedno na čem, je úplně jedno proč, to co bych si já přečetl nejradši jsou zážitky, dobré, špatné, veselé, smutné, jakékoliv. Protože jen a jen zážitky jsou to, čím se naše cesty odlišují, i když vedou ve stejné stopě.

RENEDOL (4) napsal 23.06.2019 v 18:00

Samozřejmě že to nebyly vyčíslené celkové náklady, ale Jan náklady na benzín a drobné výdaje s provozem. Bydlení mne za celou dobu přišlo na cca 100EUR, jídlo... co cesta pod nos přinesla, ale max cca 1000 Kč. Takže celkem ta celá dovolená asi 6000 Kč

Komorerth (60) napsal 23.06.2019 v 17:21

jedna vec ma zarazila (bolo ich viac, ale tato mi udrela do oka). najazdenych 3000km, naklady na cestu 2500kc. takze to chapem, ze cestovatel nic nejedol a prespaval pod skutrom :)

RENEDOL (4) napsal 23.06.2019 v 15:11+1

Zdravím všechny.Pánové, téma ŘP sk."B" a jeho rozsah pro řízení motocyklů je hodně složitá věc a věřte, že jsem tomu věnoval poměrně hodně času.Táhne mi na 50 a rozhodně nejsem pubertální kamikadze,který kašle na pravidla ,předpisy a zákony.Ona zmíněná směrnice EU je rozhodně věcí doporučující,nikoliv nařizující a bohužel není pro jednotlivé členské země závazná.Jak bylo někde zde poznamenáno,je nutné, aby si to jednotlivé země zakomponovaly do svých legislativ.Věřte nebo ne, nic není tak černobílé.Je v tom poměrně velký zmatek a nejasno v tom mají i ministerstva a Policie jednotlivých zemí.U 125 ccm je to jinak, u víceobjemových tříkolek zase jinak.Podrobnosti by byly na déle,ale zatímco u 125 lze skutečně v ČR,SK,SLO,D,AT,CRO,PL,HUN...některé země to podmiňují dokladem o absolvování kurzu jízdy na motocyklu,...ovšem další podmínkou je, že je vám méně, než 24 let.Takže v mém věku už není nutné ano toto. U tříkolek je klíčová homologace stroje do skupiny L5e a i tak to jednotlivé země povolují jinak.Podle platných legislativ to NENÍ možné s béčkem v PL, SK, CRO,HUN ...naproti tomu zcela bez diskuse ANO v ČR, SLO, AT, D,BiH.Ze zemí SLO,D,AT mám potvrzený dopis z Policejních ředitelství.Ten mám i z SK a CRO..ten je však zamítavý.Naproti tomu existuje i názor o vzájemném uznávání předpisů země registrace stroje a řidiče(logicky...povinnou výbavu taky máme dle našich předpisů,nikoliv Maďarských) a příkladem budiž vyjádření slovenského policejního ředitele, který mi napsal, že s béčkem dle jejich předpisů nemohu 3kolku řídit na Slovensku, ale že je to pouze jejich právní názor a nelze vyloučit, že výklad i v návaznosti na onu směrnici EU může být jiný.Takže popravdě...je v tom totální chaos a popírá to celé logiku integrity EU, a jednotných pravidel pro všechny občany EU.Nyní jedu do zemí, kde to jednoznačně povoleno je, ale jezdím často i na Slovensko a věřím, že zdravý rozum Policie SR by vedl ke klidnému dohodnutí se na cestě, samozřejmě za předpokladu, že by se jednalo jen o silniční běžnou kontrolu, nikoliv o porušení dopravních předpisů.Ale ty já dodržuju, takže se obávám málo i v případě, že bych byl donucen to třeba následně to řešit ve správním řízení

Předchozí
1 2
Následující


TOPlist