europ_asistance_2024



Slovensko 2016 na Uralu křížem - krážem

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
MaťoZoSlovenská (4) napsal 22.07.2016 v 20:18

Fajne čítanie. Pekne sa o Slovensku vyjadruješ, aj o Cigánoch, (poznáte niekto Cigáňa motorkára?) , aj o našich policajtoch, hajzloch... Aj ja sa pekne vyjadrujem.
Dík za popis cesty

Dněprák (16) napsal 22.07.2016 v 14:34

Milan 1963 : Uraly na rozdíl od Dněprů diferenciál nemají.( nějaký typ Uralu se dříve s diferenciálem dělal, ale je jich hodně málo) Jsou typy, které mají sajdu poháněnou a typy kde sajda pohon nemá. Pokud je to Ural s poháněnou sajdou tedy URAL SWD, tak v terénu lze pohon sajdy zapnout. Ale vzhledem k absenci diferenciálu je možné pohon sajdy použít pouze tam, kde je možný prokluz kol.
Takže na rozdíl od jízdy na sólo motocyklu je potřeba trochu více síly k řízení, ať už v zatáčkách nebo i na rovině, kdy plně zatížená sajda má snahu strhávat doprava.

Milan1963 (272) napsal 22.07.2016 v 09:25

Hezky napsané. Zaujalo mně to, že "souprava" nemá diferenciál. To asi ruce dost trpí ?
Já mám auto bez diferenciálu ( osobní, z 30. let) a někdy je třeba k zatočení dost síly.

langber (0) napsal 19.07.2016 v 19:24

Moc pěkně popsané,hodně fotek a krásných míst. V neděli taky vyrážíme na týden směr Slovensko. Něco kolem Tater atd a nazpět přes Polsko.

satanokky (26) napsal 19.07.2016 v 13:37

No s tými gumenými mozgami je to u nás dosť na hovno - holt to je tak keď minister vnútra rozkáže gumkáčom v januári, že koľko treba vybrať na pokutách za celý rock. Merajú na takých miestach kde by si ich najradšej do vajec nakopal, ale zase "vďaka super zákonom" to s poriadnou hotovosťou nieje problém - pravidelne v správach vidno príspevky ako gumkáči zastavili zbohatlíka, ktorý si to jebal o 60+ km/h viac ako je povolené, dostal pokutu 600 až 800 Eur, ktorú uhradil na mieste a veselo si išiel ďalej.
Inak odporučte mi nejaké poriadne cesty plné zákrut (najlepšie kopcovité) v Czechii kde sa dá s motorkou vyblázniť do sýtosti - lebo som sa bavil minulý týždeň s kamošom rakušákom, že kde u vás je možnosť pojazdiť na mašine a teda som mu nevedel vôbec poradiť.

olca22 (0) napsal 19.07.2016 v 12:26

Pěkný článek taky jsme se v neděli vrátili z pěti denního výletu po Slovensku projeli jsme ho od Makova az na hranice s Ukrajinou - Ubla. Slovensko je krasna zeme silnice slusne jen dost policajtů. Počasí nám také nepřálo krom dvou dnu jsme nesundali nepromoky.

Dněprák (16) napsal 19.07.2016 v 09:53

satanoky - samozřejmě s tím souhlasím. Já navíc nejsem příznivcem karet a proto vozím peníze. Ale potřeboval jsem další a tak jsem počítal s tím, že na Slovensku nebude problém. Počítám s tím, že pokud pojedu jinam budu mít Eura sebou.

Jarda-z-Úpice (44) napsal 19.07.2016 v 08:56

Bezvadně popsaný prima výlet. Slovensko je země plná krásných míst a stojí za to je navštívit. A na motorce je to prima zážitek. Mnoho míst znám z vlastních zkušeností a tak mohu vřele doporučit podobné výlety. Faktem zůstává, že se všechno nedá navštívit, i kdyby tomu člověk věnoval několik týdnů. Tak si užívejte dál.

satanokky (26) napsal 19.07.2016 v 08:39+3

to crowack - "klídek kikino" bo ti uletí dekeľ.
K tomu bankomatu - prekročil som hranicu a potreboval keš v USandA a čuduj sa svete na letisku v Marylande mi 3 bankomaty nevydali ani houno, ale za každý pokus som platil "poplatok za výber" asi 4 doláre. T.z. že som nemal ani fuka, ale bol som o 12 dolárov ľahší. Vybrať keš (samozrejme za poplatok) sa mi podarilo až na druhý deň v nejakom malom mestečku keď som sa na pumpe spýtal, že kde je tu nejaký ATM vole.
No a hľadať bankomat v pre mňa nejakej neznámej EU zemi - tak teda díky. A to nehovorím o nejakej exotike.
Zmenáreň - menil som Eurá na Malayzijské Ringy a po návrate som zmenil Ringy na letisku Schwechat nazad na Eura. Na fajne vyjebanom kurze a poplatkoch som prišiel asi o 50% hodnoty hotovosti.
Platby kartou - v krajine kde máš banku v ktorej ti tú kartu vydali je to ešte OK, ale skús si zaplatiť za hamburger, hranolky a vodu u 5 Guys v Cockeyswille cca. 12 dolárov - ťa tie poplatky zruinujú. A to by som ťa chcel vidieť s kreditkou v Sungai Petani (MY) ako sa naješ v nejakom "food courte". By ťa poslali do riti s tou plastovou srandičkou a s dlhým nosom a hladný by si šiel hľadať bankomat (ten som tam s domorodcami zháňal dlho dlho jak dilino).
Ja som holt starý konzervatívny kokot a bez hotovosti v mene daného štátu som nesvoj.

Dněprák (16) napsal 19.07.2016 v 06:47

Kentán - Je to Slovenský orloj ve Starej Bystrici. Více foto je albu v odkaze. Je to pěkná vesnička a dali jsme si tam výborné domácí halušky. Ale opravdu domácí.

Kentán (2) napsal 19.07.2016 v 06:40

Ahoj
prosím tě ,kde je vyfocena první fotka z druhého dne.
Děkuji
Toušek též majitel Uralu




hruso25 (40) napsal 18.07.2016 v 23:05

Tá mapa nemá chybu, Ten cestopis-článok je stručný a poučný,vhodný pre každého, kto sa chce pozrieť na slovensko.K policajtom: ako napísal jeden redaktor Sveta motorú: aj Košický bossovia sa naučili jazdiť podľa predpisov. samozrejme je jasné že musia naplňať kassu.
Čo sa týka eura,slováci naň nadávajú ,že koruna bola lepšia,že voľakedy bolo lepšie,lacnejšie a aj tieň bol lepší. Veď to poznáte aj vy bratia Česi. Silne pochybujem,že by sa slováci chceli vrátiť ku korune.Eurom platíme v 19tích krajinách EU. je to praktické nič nemusíš prepočítavať do národnej meny.Pri obchodavaní nerieš kurzy,je stabilnejšia,ale na druhej strane sa rýchljšie kotúľa ako koruna.

šerpa_mirek (6) napsal 18.07.2016 v 19:35+1

Krásně popisuješ, jak se dá v pohodě si užít čas a přírodu, lidi... Člověk nemusí být ani v daleké exotice, ani nemusí zažívat adrenalin z nebezpečí, aby si užíval jízdy. Samozřejmě, že ti co patří k tvrďákům se asi budou šklebit nad tím, že jde jen o Slovensko, ale je nutné mít i tyto informace, abychom si vážili toho co máme doma, nebo za humny. Tvůj článek se mi hodně líbil, protože si na nic nehraješ. S radostí jsem si přečetl a zavzpomínal na místa kde se i mi líbilo.

crowack (58) napsal 18.07.2016 v 19:19-2+1

Potrefené čobol se ozval. Když překročím hranice, a potřebuju keš, tak si vyberu z bankomatu jako normálni běloch... ale stejně už dneska skoro všude platim kartou...

Dněprák (16) napsal 18.07.2016 v 17:11

satanokky - pouze píšu, jak reagovali občané Slovenska ohledně Eura, nic nikomu nevnucuji.

satanokky (26) napsal 18.07.2016 v 16:05+1

Mne zas Euro vyhovuje - nemusím pri prechode hraníc do civilizovaných krajín hľadať zmenáreň jak blbeček. Si pamätám ako sme šli do Londýna na motorke tak som mal Slovenské koruny, České kačky, Eurá a ešte aj libry. A v Nemecku v sobotu nezmeníš české kačky čo ti ostali ani bohovi na eurá tak som ich až domov doniesol. Mne sa zacnie za Slovenskou korunou len keď vidím tie české "monopoly peniaze" - lebo naše bankovky boli jednoznačne najkrajšie široko ďaleko.



TOPlist