europ_asistance_2024



Cesta do Tater

Víkendový výlet do tater

Kapitoly článku

Naše cesta do Tater se začala formovat, když jsme se vraceli ze Švýcarska a nikomu se nechtělo domu, proto během měsíce se dohodlo, že pojedeme Na Slovensko do Liptovského Mikuláše, kde jsme většina ještě na motorce nebyli.   Termín jsme stanovili na 26.9-28.9. kvůli volnému pondělí.

Během týdne před odjezdem se počasí nevyvíjelo dobře. Předpověď byla jasná: v sobotu na Moravě a na Slovensku zmokneme.

V sobotu jsme vyjeli kolem 9 hodiny a první sraz byl u Humpolce. Dva jsme jeli s baťůžkem a dva sami.  Z Humpolce jsme jeli komplet. Směr Žďár nad Sázavou. Po pár kilometrech zjištění, že místo na Žďár jedeme na Světlou nad Sázavou Nás nemohla odradit a cestou zpět jsme projížděli krásnou cestou lemovanou velkými stromy a bylo to jako v tunelu a projížďka Kobylí hlavou to jen zpříjemnila J. Cestou do Prostějova vysvitlo sluníčko a usoudili jsme, že je čas na oběd. Po té v Beskydech začalo pršet, tak jsme vzali nepromoky a pršet vydrželo až do cíle.

 

V Beskydech byly moc hezké zatáčky, ale kvůli dešti jsme si je neužili a sliny na silnici dost klouzali. V Žilině nějaká slečna sjížděla na silnici z mostu a trefila boční svodidla. Na benzině v Žilině pauza na zahřátí a telefon od majitele penzionu jestli opravdu přijedeme a to bylo teprve kolem půl šesté. Nasedli jsme na mašinu a zbytek, že dorazíme na jeden zátah. Cesta po tmě a v dešti docela ubíhala, ale u Mikuláše se do Nás opřel silný boční vítr od jezera a to stálo za to. Přijeli jsme mokrý a zmrzlý. Ubytování jsme měli v Relax Jasna. Sprcha, suché oblečení a potom polévka Tatře (restaurace) nás zachránila. (550km)

Druhý den ráno byl plán jasný, koukneme do ledových jeskyň a projedeme Mikuláše. Demanovská ledová jeskyně za návštěvu stála. Stála 8 Euro osoba. Uvnitř moc hezký, akorát moc ledu nebylo, z důvodu oteplování. Po pozorování netopýrů a stalagnátů nám vyhládlo, tak jsme dojeli do Liptovského Mikuláše a po půl hodině bloudění jsme našli vytoužený cíl a to restauraci Route 66. V restauraci nádhera, čtyři obrazovky a dávali Formule, Motokros, Moto GP. Jídlo bylo super a pak jsme vyrazili na hráz nádrže, rozloha obrovská, ale vody málo jako letos všude.

 

 

 

Cestou do penzionu proběhla klasicky koupě převodového oleje. Před večeří jsme prošli okolí a s přibývající sluníčkem, byly krásně osvětlené vrcholky hor. Večeři v restauraci vedle Tatry, kde nás zklamali pizzou, byla o poznání lepší, až na lahvové pivo, proto jsme se přesunuli do „Sedlácké hospody“ jak nám bylo sděleno.

Uplynula noc a Nás čekal návrat domů. Po nákupu sýrů, jsme vyrazili opět na Žilinu. Cestou už bylo vidět, že bude policajt na každém kroku a cestou domu jsme potkali asi šest hlídek. Provoz oproti sobotě dost zhoustl, ale zase počasí bylo vlídnější a sluníčko svítilo celou cestu, ale k tomu silný boční vítr. V Beskydech jsme si konečně užili suché zatáčky a namířili jsme směr Vsetín, abychom nejeli celou cestu stejně. Cesta super, krajina nádherná občas by byl dobrý nějaký kopec, ale co. Po projetí neuvěřitelně dlouhým Zlínem přišel na řadu pozdní oběd u Uherského hradiště. Dále cesta na Brno, kde jsme se rozhodli jet po dálnici, protože už bylo 17 hodin a cesta ještě daleká. Po dálnici jsme si to mašírovali celkem solidně, ale moje DR a ještě ve dvou ostatním nestačilo, tak jsme jeli sami ( každý asi zná spáry mezi panely, takže na moto přejíždění z pruhu do pruhu celkem adrenalin). Po dojetí kamaráda na DR. jsme odpočinuli a dohodli se, že nebudeme motorky hnát. Po chvilce mi začalo plavat zadní kolo (ze začátku jsem nevěděl, jestli to dělá dálnice nebo vítr), tak jsem zpomalil a zůstal opět sám. Do 2 kilometrů jsem ve 100km/h urval ventilek a začala jízda na divokém býkovi. Po zastavení bylo jasno, prázdné zadní pneu, tak následoval sjezd na pole a přes pole na vedlejší (naštěstí nebyly svodidla). Pak už to bylo ráz na ráz. Zjištění polohy. Dotlačení motorky do vesnice, naložení do auta a konec našeho výletu. Ostatní dojeli s příchodem tmy domu a tím skončil Náš víkendový výlet.(Celkem cca 1100km)

Shrnutí: výlet super, počasí horší, na druhou stranu nebylo aspoň horko. Pivo 1-1,3 Eura. Ubytování 2 noci 2 osoby 44 Euro. Benzín jako u Nás.

Cestovalo: VFR 800, CBR 600, DR 650, DR 650. 

Omlouvám se za fotky, jsou z mobilu, ale myslím že tu krásu mobil vystihl.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):


TOPlist