gbox_leden



Potulování Balkánem

Kapitoly článku

Ještě v Řecku zastavuji na přespání v městečku Vergina. Je to v příjemné zemědělské krajině a je tam také významné archeologické naleziště s pozůstatky starověkého města Agai.

 

 

Centrum Skopje je na první pohled zvláštní. Díky přátelskému obyvatelstvu a celkově uvolněné atmosféře působí přes svou sádrovou nabubřelost příjemně. Jen škoda, že za ty peníze, co je musela stát předělávka betonové architektury 60. let, nedostali něco lepšího než falešnou antiku a klasicismus. Bydlím blízko soudu a tak mám příležitost seznámit se s poměrně skromnými kancelářemi překladatelů a advokátů.

Na noc zastavuji v maďarském Kecskemet - příjemné město s hezkým parkem a historickými budovami v centru. Spal jsem v ubytovně, což byla trochu zážitková akce – vlastně taky historická budova, tak z před 60. lety. Tamní sprchy nebyly žádný luxus ani tenkrát, dnes jen pro největší tvrďáky.

Dál už to byl jen rychlý dálniční přesun domů. Průjezd lijákem kolem Budapešti, chvíle napětí někde před Brnem, jestli dojedu k benzínce a už jsem zpátky v Praze.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz


TOPlist