sumoto_leden



Pokoření ALP (Grossglockner)

Dva roky jsem plánoval výlet na Grossglockner. Konečně přišla ta dlouho očekávaná chvíle,kdy jsem dostavěl a mohl začít připravovat cestu. Začal jsem v zimě 08-09, termín odjezdu měl být začátek července 2009, nyní už jen kdo pojede. Já s manželkou, to bylo jasné, dále sliybovali dva kámoši, že by jeli také. Nakonec, jak to tak bývá to vzdali a jel s námi pantáta.

Kapitoly článku

Přišel den D, den našeho odjezdu do dlouho očekávaných Alp (GG).
Přípravy začaly cca 1/2roku před odjezdem, kdy jsem sháněl informace na různých cestopisech (hlavně na motorkářích) a diskuzních fórech.
3.7. večer jsme napakovali mašiny Suzuki VS 800 Intruder, pantáta Pepa a Honda XRV 750 Africa Twin, manželka Martina a moje maličkost Aleš.
Ráno v 7:20 mačkáme startéry, děláme foto a v mlze, že by se dala krájet, vyjíždíme směr Havlíčkův Brod, Jindřichův Hradec, České Budějovice a hraniční přechod Dolní Dvořiště.

V Havličkovém Brodě se mi přetočil tachometr na Africe na    50 000km. Jelikož jsem měl nové benzínové čerpadlo, regulátor dobíjení a podle rad na fórum africatwin jsem vyměnil i spojkové lanko, které bylo po důkladném prohlédnutí opravdu roztřepené, jel jsem s čistým svědomím. Počasí se od Ždírce vylepšilo a začalo pařit sluníčko.
V 11:00 zastavujeme cca 20km před hranicemi a dáváme oběd. Zdrželi jsme se asi 1h, pozdravili se s německým motorkářem a razíme dál. Před hranicí na Agipu kupujeme dálniční známku (115,-Kč) a  po projetí hranice držíme směr Linz. V Linzu najíždíme na dálnici a naháníme čas.
Jelikož nejsem příznivcem dálnic (na motorce), za Mairhofem, sjíždíme na Wiesen, Gmunden, kde se před námi otevře nádherné pohoří s ještě krásnějším jezerem a mnoha plachetnic. Podél tohoto jezera jedeme směr Ebensee, po nádherné cestě s krásnou přírodou, defakto až do Steegu kopírujeme Alpskou řeku, opravdu doporučuji.
U Hallstattu nás překvapuje silný déšť, zajíždíme pod sila, které jsme zrovna míjeli. Pepa bere nepromok, my s Marťou pouze návleky na boty, protože věříme našim oděvům (opravdu nepromokly). Déšť trvá, až do Griesu, kde v 17:20 začínáme hledat noclech, který po 20min máme, za 22eur na hlavu se snídaní v nádherných pokojích.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (45x):
Motokatalog.cz


TOPlist