europ_asistance_2024



Cesta do země půlnočního slunce

Kapitoly článku

Statistiky

Cesta trvala 14 dní a celkový nájezd je 9 000 km (to jsem vůbec nečekal). Spaní po cestě bylo 6x ve stanu, 5x v hotelu, 2x v chatičce. Cena za hotely byla průměrně v přepočtu 2 500 Kč za noc, stan cca 380 Kč a chatička 900 Kč. Trajektů bylo po cestě 9 s tím, že mezi Dánskem a Norskem jsem platil v přepočtu 2 000 Kč. Cenu ostatních trajektů netuším, nějak jsem to moc neřešil a zatím čekám na faktury. Palivo v Norsku vychází na 43 Kč / litr. Celkem jsem tak za palivo utratil v přepočtu asi 26 000 Kč.

Závěr

Tenhle výlet pro mě byl životní cestou. Neskutečně jsem si užíval svobody a neplánování, kdy jsem se každý večer teprve po 19. hodině rozhodoval, kde a jak budu spát. Pár lidí mi říkalo, že by sami nikdy nejeli, ale mě to neuvěřitelně vyhovovalo. Po cestě jsem se bavil s motorkáři z jiných států a poznal tak hromadu nových názorů a kultur, které sjednocovala vášeň pro cestování jednou stopou.
Norsko jsem si zamiloval a určitě se tam v budoucnu někdy vrátím. A jestli i teď váháte, zda-li tam vyrazit, tak přestaňte a jeďte, cesta je cílem!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (46x):


TOPlist