První samostatný Trip: Od Slovinska ke Stelviu
Text: Elbarto | Zveřejněno: 5.3.2025 | Zobrazeno: 15 521x
Můj první Trip na Ducatce, na více dní, mimo ČR a sám. Někdy je dobré cestovat v lichém počtu s tím, že tři je moc.
Dobrodružství začíná.
Už během zimy, při pročítání nádherných cestopisů zde na webu, nebo sledování různých inspirativních cestovatelů ve svém okolí i na videoportálech, jsem dospěl k závěru, že chci taky a že si to zkusím sám.
Jenže mi hned naskočilo několik „ale“ – především co se týče vybavení a hlavně motorky, kterou mám k dispozici. Mám Multistradu 620, což není zrovna typický stroj na dálkové cestování, a tak jsem přemýšlel, jestli vůbec zvládne takovou cestu. Nakonec mě ale uklidnil kamarád, který vlastní DS1000 (krom dalších strojů :-).dík Romane) a má s Multistradami bohaté zkušenosti. Sám tu svou používá k dlouhým cestám už roky, takže mě přesvědčil, že moje menší 620 by to měla také zvládnout.
Řekl jsem si: Proč ne? Jezdí se na ní fajn, není to zase tak daleko, servisní historii motorky znám, a sám se o ni starám, takže vím, v jakém je stavu. A tak jsem se pustil do příprav.
Prvním krokem byly nezbytné úpravy. Na Multistradu jsem namontoval nabíječku se dvěma USB porty, přidal blastery pro lepší ochranu rukou, a samozřejmě jsem ji přezul do nových pneumatik. Sáhl jsem po Bridgestone Battlax S23, které mě mile překvapily – rozhodně je můžu doporučit i ostatním. Po těchto úpravách jsem měl jasno: technika je připravená.
Pak přišla na řadu výbava. Rozhodl jsem se trochu investovat do pohodlí a bezpečnosti, takže jsem si pořídil novou přilbu a airbagovou bundu. Na motorku jsem namontoval držáky na bagáž, abych si mohl zabalit všechno, co budu potřebovat.
Cestu jsem měl vymyšlenou už během zimního „cestování prstem po mapě“. Tak jdeme na to!
Tak jdeme na to!