Přes Stelvio na Grossglockner
Text: CecilGS | Zveřejněno: 12.3.2012 | Zobrazeno: 36 571x
- První dva dny: Praha - Zilletrall (540 km) a Ramsau - "vysněné" passo Stelvio - Campitello (480 km)
- Třetí, čtvrtý a pátý den: okolí Campitella - Sella Ronda (300 km), Campitello - přejezd Grossglockneru - Fusch (290 km) a Fusch - cesta Bavorskem - Brdy - Praha (580 km)
- Detaily cestopisu
- Kompletní galerie
Dlouho jsme debatovali o tom, kam to letos natáhnem a pořád jsme se nemohli rozhodnout. A bylo to někdy z jara, když v dubnovým čísle MOTOCYKL vyšlo pár stránek o těch nej… “PASSECH” v Itálii, a bylo rozhodnuto. Perfektní inspirace.
Léta jezdíme do it. Alp na lyže a vždy, když tam koukáme z lanovky do údolí, si říkáme, že by to byla v létě paráda na dvou kolech! A to byl ten impuls. Začali jsme to tedy plánovat kudy, kam a kdy. Řekli jsme si, že bychom jich mohli zkusit projet co nejvíc. Oproti loňsku nám z party dva kusani odpadli, ale podařilo se nám je úspěšně nahradit neméně kvalitními GS-áky :-) Takže znovu 2 ks F800GS a 2 ks R1200GS. A vše mohlo začít!
Den 1 - pondělí 20.6.2011

Podařilo se nám tam dorazit celkem brzy, tak jsme to po rychlém ubytování se a odlehčení strojů využili ke krátkému výletu. Na konci Zillertalu je další krásná přehrada Schlegeisspeicher. Do večera jsme to pohodovým tempem stihli zpět a rovnou se podávala véča a rozehřívala sauna. Uzávěrka prvního dne se nám pak protáhla do pozdních hodin při debatě s panem Jägermeistrem
Den 2 - úterý 21.6.
Ráno jsme vyrazili brzy, ať si passo Stelvio vychutnáme co nejdříve (to jsme ještě netušili jak si to zpestříme). Naplánovali jsme to mimo dálnici, takže Innsbruck jsme míjeli po okrskách a i kus Brennerského průsmyku jsme si vychutnávali po bundesce vedoucí souběžně pod dálnicí. Vychutnávali jsme si ji tak, že jsme přejeli původně plánovanou odbočku na Stelvio, takže se nám to malinko protáhlo a na Stelvio jsme nakonec dorazili “zkratkou” přes passo GIOVO. Po předešlém náročném večeru nam to sice připadalo dlouhé, ale ten pocit když člověk sesedne na Stelviu ze sedla a koukne se dolů, tak je to paráda. K tomu dobrá kávička s kamarádama na terase se zbytky sněhu a atmosféra je dokonalá.
- Detaily cestopisu
- Kompletní galerie