sumoto_leden



Itálie na rychlovku

Začátkem srpna roku 2009 když jsme se vrátili po prodlouženém víkendu z kamarádovi chaty v Rakousku kde jsme jsme se byli jen tak sklouznout na po okolí a zajet si na G.G. a když jsme se vrátili a sedíme v po pár dnech v hospůdce a vyprávíme si s kamarádem (který s námi nebyl)jak to bylo bezva a co uděláme s koncem léta Fanda který musí plánovat dovolenou vzal pda a začal listovat a najednou z něj vypado co poslední týden to se můžu urvat z práce termín padnul na 25.8.2009 co bylo za týden. Sednul jsem si k pc. Připojil garmina otevřel Google eart, Mapsource dva večery a nacpal jsem to do navigace a mohlo se vyrazit. Přípravy nic moc co člověk potřebuje na pět dní.

Kapitoly článku

Ráno sraz před hospodou a jen tak se jeden druhého ptáme kdo co všechno zapoměl ale jak se časem ukázalo nikdo nic nezapoměl a jen jsme se ujistili že plastové peníze to když tak vyřeší .Všichni plnou nádrž dopila se kávička nasedat a jede se.Jen ve zkratce celá praha a směr Č.Budějovice –Linz-Salzburg. Rakousko jsme vzali po dálnici chtěli jsme se první den dostat až do CORTINA d AMPEZZO. Cesta ubíhala v pohodě “jen ty dálnice to mě ubíjí“ krásné počasí a tak se už těšíme na G.G. cesta k němu platidla výjezd nahoru asi nemusím komentovat přidělávám vodě odolný foták olympus celkem dobře natáčí i video na říditka abych natočil kluky před sebou (Fanda má novou motorku kterou si koupil na podzim a tím také začal jezdit tak aby se kluk šikovná viděl jak mu to už jde) (zato mě asi zabije až si tohle přečte) který chceme přejet a druhou stranou dolů a hurá k Italům
Na hranicích jak v zimě tak v létě nikdo není nezastavujem a pádíme dál trochu jsme se zasekli na ledovci. Silnice jak jinak než nádherné trošku víc teploučko snažíme se jet aspoň trochu podle předpisů ale když nás předjede první Ital v tričku a kratasech přestávám koukat po očku na budíky a taky vemu za plyn.
Přijíždíme do DOBBIACO kde se dáváme do leva ale pomalu se začíná smrákávat tak hurá už abychom tam byli nechtělo se nám tunelama tak jsme to vzali okolo LAGO DI MISURINA a to se nám trošičku vymstilo já si nechal na helmě tmavé plexy jak se setmí tak nic nevidím jedu první, 15km do cíle a dostávám se za fiata uno tak se ho držím zuby nechty a odevzdávám se osudu když to projede on tak já taky skoro poslepu jen se držím serpentýnama z kopečka jeho koncových světel a oči mi jenom slzely plexy jsme měl nahoře. 
Les se rozestoupil a byli jsme konečně dole to už bylo něco před devátou a jali jsme se hledat penzión a začala zábava poslední týden o prázdninách kdy Italové mají celý srpen republikovou dovolenou (na to jsme tak trochu zapoměli) asi po dvouch hodinách kdy náš mluvčí hodný Fanoušek (to jen aby mě nezabil) který zvládá jako jediný perfektní anglinu a tuctu hotelů kde jsme se ptali a bylo všude plno jsem to chtěl pomalinku vzdát a jet pod lanovku se vyspat na lavičku CORTINU známe byli jsme tam xkrát lyžovat ale pak ještě jeden pokus a hle za 60e na hlavu se snídaní trochu drahý ale co naděláme zaparkujem totálně vyšťavený hurá na pokoj sprcha a na pivo. Žízen je po tomhle dni opravdu veliká jenže nobl hotel a oni mají jen lahváče tak nás poctila postarší revírka Budvarem a když si ho vychutnáváme venku na zahrádce přijde číšník a k úžasu zjišťujem že je to čech tak jsme okomentovali cenu za noc a bylo nám řečeno že máme ještě dobrou jinak to stojí od 100e nahoru ještě pár piv a hajdy spát.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz


TOPlist