gbox_leden



Ze srdca Slovácka na západ Irska

Už ňáký ten rok bývám v Irsku. Aby sa ně lepší poznávaly jeho krásy, tož sem si chťél dovézt moju Bawinu. Převoz mašiny do Irska sa ale nakonec zvrhl v těžký "hárdkór", 2200 km za 34 hodin.

Kapitoly článku

Den 1 - sobota 8. října 2011

Tož, před namáhavú cestú sem sa eště naposledy pořádně nafutrovál. Jak ináč, než knedlo vepřo zelo. Akorát pivenko už byt nemohlo. Pak sem eště překontrólovál Bawinu a bagáže. Všecko v rychtyku, možu vyrazit. Richia vyrážal až druhý deň ráno, páč byl eště objednaný na přezutí gum. Dneskaj šlo akorát o "testovací jízdu", přesun po dálnici do Práglu. Včera zrovna, jak na sviňu, skončilo babí léto a na víkend hlásili fakt "libové" předpovědi. Nedá sa svítit, Murphyho zákony fungujú! U nás teda měla byt největší kosa, tož to měla byt dobrá testovačka, abych kdyžtak eště neco dokúpíl. Kdesik za horama a v noci už by to enom tak nešlo. Bylo 12 stupňů a jaksi sa mračilo, tož krléš! Po cestě sem sa eště stavil u Aldy ve Ždánicách pro vyteplenú kuklu a síťku na bágl. Alda nezklamál a všecko měl v jeho motoshopě nachystané, takže sem bez ňákých zdržovaček mohl valit dál, směr Štatl. Prolétl sem zrovna jednú přeháňkú, no a začlo to klesat. V Brně už enom 9. Éj, jak sem zpomínál na teplúčko v týdňu, dyž sem lozíl po venku enom v tričku! Jak sem sa blížil k Vysočině, tož začlo přituhovat eště víc, nakonec sa to dostalo až na 4.5 stupňa, fujtajksl! To už sem měl zaplé vyhřívané hefty a aj tak sem věďél, že rukavky Excellent od Halvarssons sú na delší štreky výborné tak do 13 stupňů, pak už sa mosijú vycpat. Navlékl sem si pod ně obyčejné tenké bavlněnky a bylo to v cajku. No, ale stejně poňúrám eště ňáké pořádné vyteplence. Jak sem měl ale Vysočinu za zádama, tož to zas trocha vylézlo, no aspoň na tych 8. Před Práglem ale začlo scat, a celkem aj dosť, tož sem býl velice zvědavý, jak obstójijú ostatní nepromokavé hadry od "strýca Halvarssóna" - textilka bunda Phoenix a k temu gatě Zen. K temu sem měl boty TCX S Race Goretex. No, byla to sice enom slabá hoďka, ale scalo fest, a když sem dorazil ke známým, tož prisambohu ani kapka durch! Ani ohoz, ani rukavky, ani boty nepustily kapku. Kurňa, šťastný sem býl, jak malé děcko!
Tož snáď tú šílenú štreku zmáknu, páč předpověď na další deň nebyla nic moc, ale už sem býl klidnější. Známí do mňa nacpali jakúsi dobrotu a ňáký ten cajzlovský škopek, pak sme dali pár štamprlí sliovice, co sem měl s sebú pro "chvíle nejhorší" a "testovačka" byla úspěšně za mnú.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz


TOPlist