sumoto_leden



Okolo Francie

Kapitoly článku

Vstáváme, nezbytná hygiena a jdeme na nákup pro nějakou snídani. Procházka ulicemi je krátká, ale zajímavá. Samé pěkné malé domky s předzahrádkami.

Po snídani velím k odjezdu a kam jinam, než na stezku, která vede podél oněch krásných útesů. Touto procházkou a focením trávíme cca 2 hodiny. Je zajímavé pozorovat připlouvající a odplouvající trajekty. Cvrkot v terminálu, který každou minutu polyká a chrlí zároveň desítky kamionů. Po procházce jedeme k místu, kde byl v době bitvy o Británii umístěn jeden z prvních radarů a nedaleko bylo kdysi polní letiště RAF... K celkovému dojmu chybí jen Spitfiry. Dále pokračujeme k doverskému hradu. Ten si jen obejdeme, protože je uzavřen pro veřejnost. Je po obědě, máme prohlídnutý Dover a přejíždíme do Folkestone. Než ovšem dojedeme tam, stavíme v Capel Le Ferne. Je tady památník bitvy o Británii. Procházíme malou, ale zajímavou vnitřní expozici a venku je k nepřehlédnutí Spitfire a Hurricane. Obě letadla jsou makety, ale velmi zdařilé. Takže cvakám jednu fotku za druhou.

Následuje nezbytná návštěva giftshopu. Stojí nás každého několik liber… Tímto se loučíme s památníkem a dojíždíme na hotel do Folkestone. Převlékáme se do civilu a jdeme procourat toto přístavní město. Stará zástavba a přístav je opravdu kouzelná část města, takový krok v čase zpět. Couráním po městě trávíme zbytek dne.

Ráno jedem dál…přesněji zpět do Doveru na trajekt. Lístky jsem pro nás koupil na internetu a bylo to mnohem levnější, než by bylo přímo v přístavu. Vjíždíme do terminálu a ejhle, celníci si nás vylosovali na kontrolu, nebyla delší než 2 minuty. Bereme to jako zážitek navíc. Pár desítek minut čekáme, než připluje naše loď a pak už směr Francie do Calais. Plavba potrvá něco přes hodinu a půl, loučíme se tedy s Velkou Británií a plujeme vstříc Francii.

Z Calais se snažíme zmizet co nejrychleji, míjíme nespočet kolejí vlakového terminálu Eurotunelu. Tuto atrakci si necháme na nějakou příští cestu do Velké Británie, někdy v budoucnosti bychom rádi navštívili Skotsko.

Celý den jedeme po vedlejších silnicích, abychom ušetřili za mýto na dálnicích. Večer tedy přijíždíme do normandského města Caen. Ubytování řešíme hotýlkem ve stylu F1, na jednu noc bohatě stačí.

Jsme na motorkách nasezení až až a jelikož je naše F1 na okraji města, bereme za vděk nedalekým KFC a večeři řešíme takto. Pomodlit, vyčůrat a spát.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):
Motokatalog.cz


TOPlist