gbox_leden



Normandie 2019 - vzpomínka na budoucnost

Kapitoly článku

DEN 12- FALAISE-LES ANDELYS-LAON

Při návratu se budeme ještě stavovat u Martiny, tam přespíme a pak už dom.

Po cestě se necháme inspirovat okamžikem, zastavujem v St.Pierre de Dives na  kafe a pozevlovat, mají tu zrovna  trh, Projdeme si středověkou krytou tržnici-nečekaná perlička.

A na Livarot a Les Andelys.

A další místo, které jsme chtěli vidět, ale minuli, je Chateau Gaillard-monument nad meandrem Seiny . Nejlíp se určitě fotí z dronu , ideálně ve chvíli, kdy se zvedá ranní mlha, takových záběrů je plný Google a vezmou vám dech. My dojíždíme po poledni a ze špatného úhlu, takže foto žádné a nakonec odpískáme i prohlídku, je zase vedro, cesta samá objížďka a ještě máme kus před sebou. Tak zase zvítězila lenost, dáváme první slušný oběd od Amiens a přes louky, lesy a objížďky pokračujeme k Laonu.

 

DEN 13- LAON-GOTHA

Návrat plánujeme jako příjezd- Francií po hlavních tazích, od hranic už dálnice. Dneska projedeme čtyři státy-Francii, Belgii,Lucembursko, Německo.No, projedeme, aspoň olízneme.

Čekají nás dvě krize. Můj Bruno, který tak statečně přežil zácpy  a tropy cestou tam,  najednou  začne signalizovat olejovou kontrolkou.  Zastavujeme, dokud to jde, já dělám blondýnu a Luboš hledá příčinu. Nikde nic, tak ještě přítele na telefonu, díky, Mišáku. Nechávám Bruna chvíli zchladnout a pokračujeme, doufáme v nejlepší a připravujeme se na nejhorší, obvoláme kamarády s podvalem. Ale Bruno vydržel šťastně až domů, pak hned k doktorovi,ale kontrolka celou sezonu někdy svítila a někdy ne, až při druhé důkladné prohlídce objevili kluci problémv v elektronice, nechtějte detaily, od té doby to funguje.

Horší byly následky oběda v Burger Kingu, Luboš v pohodě, ale já… už nikdy! Čekaly nás dlouhé desítky kilometrů v omezení,  dva úzké pruhy, odpočivadlo nikde, naštěstí běžná rychlost, ale  vpravo jen kamiony, boční vítr jim vybočuje návěsy, .. a já v levém pruhu , zelená a orocená, ,oči vytřeštěné do mezery před sebou , udržuju plynulou rychlost a zatínám zuby, do přilby ne, prosím!  Už nikdy, i kdybych měla umřít hlady.

Večer dojíždíme do Gothy a z toho mála,co vidíme, už spřádáme plány na budoucí výlet.Kolem Durynsko, zalesněná zvlněná krajina, město dalo název jednak gothajskému salámu a jednak současné britské dynastii(Saxo-Coburg-Gotha),žije to tu muzikou.. tak někdy.

Ráno si v penzionu pochutnáme na poctivé snídani, začíná nám

DEN POSLEDNÍ – GOTHA- DOMOV

Dálnice,dálnice, dálnice, naštěstí žádné problémy, u Dráždan si dáváme poslední kafe a Magnum, už jsme vlastně skoro doma.

Sláva nazdar výletu,  nezmokli jsme! a jsme tu.

Plno zážitků a vzpomínek,  vděčnost za pěkné počasí, žádné větší problémy, milá setkání…člověk doma chytá už třetí den abstˇák po asfaltu , ale bohužel ,práce nám neutekla, ale ani nepočká. Tak příště.

 

VZPOMÍNKY NA BUDOUCNOST?

Vzpomínky jsou jen ojedinělé kamínky z pestré mozaiky.

Neviděli jsme spoustu míst, co za vidění stojí, Rouen, Dieppe, ,Honfleur, ,Mont St.Michel, Caen… Nevyfotili jsme si jedinou krávu!

 Ale nechalo nás to v klidu, vždyť příští rok 2020 sem vyrazíme znovu , trochu jinou cestou a natáhneme to do Bretaně mezi menhiry a opevněné kostely.

No jo- tak se všichni pěkně uklidníme….

Ale věříme, že naše budoucnost  v sobě určitě obsahuje další cestu do Normandie.

 

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist