europ_asistance_2024



Expedice Korsika 2017

Kapitoly článku

Páteční dopoledne jsme s Katkou strávili společně. Vzal jsem ji s sebou na malou vyjížďku na motorce, aby poznala místní krásy. Ale pššt, nikdo se to nesmí dozvědět. Babičky byly zásadně proti, abych ji tahal na motorku, když je těhotná. Ale není nemocná a cítí se dobře, tak proč toho nevyužít. Vyjížďka se jí líbila, i mně samozřejmě. Najeli jsme nějakých 120km. Odpoledne relaxujeme u moře a nabíráme síly na sobotní cestu domů. Na pláži ještě vylepšujeme hrad, který ráno Honza stavěl s Áďou. Po relaxu balíme motorky a nějaké věci do auta. Smutný to den. Večer jdeme brzy spát, únava se dostavuje. Nikdy jsem si na dovolené neodpočinul. Asi je to tím, že vždycky s sebou bereme Tigra a motocestování nás totálně připraví o veškerou energii. Ale nám to nevadí, když nás tak pěkně vozí a poznávají se krásy světa.

V sobotu předáváme ubytování a vyrážíme zpět do Bastie, kde nám v poledne jede trajekt do Livorna. V přístavu trošku bloudíme, ale nakonec se správně zařazujeme mezi ostatní vozidla směřující do Itálie. V přístavu je celkem ruch, odjezdy nejsou moc dobře značené. Ale nějak to dopadne. Bavíme se s bavorským Němcem, který stihl projet jak Korsiku, tak i Sardinii. Jeho Multistrada vypadala spokojeně. Sice jí trošku ošoupal levou stupačku, ale to ji asi moc nevadilo. Jezdí dost sportovně a Sardinii nám doporučil kvůli rychlejším cestám. Trajekt doráží do přístavu s lehkým zpožděním, kolem půl páté jsme na palubě. Jsou zde i nějací Češi. Áďa si naštěstí našla kamarády a nechává nás odpočívat. Na palubu ani nejdeme. Sedíme ve společné místnosti a relaxujeme. Celkem to s námi houpe, plavba na Korsiku byla příjemnější. Honza celkem zelená. Po šesté jsme v Livornu a následujeme to nejhorší za celou dovolenou. Cesta do republiky. Ujímám se řízení a jedu až do Mnichova. Tam zuří celkem bouřka. Už jsem dost vykoukaný a předávám to Péťovi. Katka za celou dobu nezavřela oči a hlídá řidiče. Kolem šesté jsme na Rozvadově. Celou cestu jsem nespal a tankuji do sebe kávu. Jedu z Rozvadova až do Pardubic. Odpojujeme vlek, odvážím Katku domů a vracím se za kluky. Sundáváme motorky a vybalujeme. Kolem dvanácté dopolední ležím v posteli. Jsem totálně vyčerpaný, ale motorkářsky krásně uspokojený…

Poznatky

Trajekt: Raději si ho domluvte s předstihem, kvůli ceně.
Místní strava: V restauraci jsme nebyli, ale vaří převážně mořské plody a pizzy.
Pivo: Hrozné břečky. Raději si vezměte české.
Benzin: Drahý jako prase (1,5€/l). Ale pořád je to lepší než ten italský. Převážně TOTAL.
Moře: Na konci května nás celkem dost překvapilo, že bylo moře teplé. Odhadujeme kolem 22 stupňů. Východní pobřeží je písčité, ale dost zde fouká, takže voda je od písku dost zakalená. Na západním pobřeží je převážně skalnaté a výrazně čistší. Pláže na konci května prázdné.
Ubytování: Naše přes booking.com nemělo chybu. Všechny nás vyšlo na necelých 12tis. Kč (5 dospělých a jedno dítě).
Dálnice: Poplatky za italskou dálnici jsou drahé. Cesta z Brenneru do Livorna vyšla na 55€.
Kempování na Korsice: Všude je přísný zákaz kempování mimo místa k tomu určených. Pokud budete chtít přespat na pláží jako my, raději se někoho zeptejte. Většinou vám to povolí. Nedoporučuji rozdělávat oheň někde v přírodě. Viděli jsme místa, která byla spálená na popel a ta příroda si to rozhodně nezaslouží.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz


TOPlist