gbox_leden



Toulky po Valašku a Zlínsku na Pcx

Již v zimě jsem slíbil kamarádovi, že se k němu přijedu podívat v létě na motorce. Výlet do Vsetína jsem spojil s nezávazným touláním po Valašsku a Zlínsku. Kromě samotné návštěvy jsem si nestanovil žádné cíle apod. s tím, že vše nechám osudu a uvidím kam mě vítr zavane :-) Pro sebe jsem si řekl, že pojedu hlavně v klidu, nebudu se nikam honit a +/- se budu snažit dodržovat předpisy. Sebou beru akorát spacák a deku, kdyby nebylo kde složit hlavu, dále pak pouze mobil, tablet s navigací a peníze.

Kapitoly článku

Pátek 18.7.2014

Na své Hondě PCX jsem již absolvoval nějaké ty výlety po svém okolí, tak i trošku dále od domova. Den před odjezdem tedy chystám vše potřebné pro svůj výlet a návštěvu kamaráda. Sebou beru opravdu jen to nejnutnější co bych mohl potřebovat. V pátek ráno jedu na moji Pcx normálně do práce, neboť jak se říká, tak  " práce šlechtí a po práci legraci ".  Můj předpoklad, že bych mohl vyjet okolo 3 odpoledne, bere za své a v práci tvrdnu až do půl 5.  Z Ostravy vyjíždím něco před pátou, ale nakonec to není zase až tak špatné, jelikož už trochu pominula odpolední špička. Cestou se stavuji ještě v obchodě, abych koupil present  kamarádovi a nějaké to umrtvení navečer :-)  Do Vsetína přijíždím po šesté hodině a skoro až do 9. večera kecáme s kámošem a jeho paní co nového a promítáme fotky z dovolené. Známý rád hodně cestuje a věnuje se lezení, sjíždění řek a potápění. Hodně mě zaujalo jeho promítání a povídání z výletu na sopku Stromboli, kde i za drobné neuposlechnutí průvodce ( např. napití se dřív než on to povolí ) je turista vyhozen a bez nároku na vrácení vstupného čeká na zbytek skupiny až dokončí prohlídku bez něj. ( docela drsné - ale přece jen je to činná sopka a nějaká pravidla tam musí být ). Od známého odjíždím ještě před setměním a pokračuji do cca 25 km vzdáleného Nového Hrozenkova, kde přespím u rodiny, která tam zrovna shodou okolností tráví týden na pronajaté chatě. Přijíždím akorát, neboť  je zrovna grilování v plném proudu a tak se samozřejmě zapojuji :-) Zhruba do jedné v noci sedíme u ohníčku a kecáme.....

Sobota 19.7.2014

Ráno vstávám okolo deváte, něco posnídám a pak se loučím s rodinou s tím,  že pojedu do Luhačovic na oběd+kafe a cestou se někde  v tom horku okoupu. Ještě než vyrážím, volá ten kamarád u kterého jsem byl včera, že jede surfovat na Bystřičku, a zda li tam nechci za ním přijet. Říkám,  že uvidím a možná se po zpáteční cestě se stavím. Okolo desáté opouštím rodinu na chatě a na navigaci hledám benzínku abych dotankoval. Nejbližší je zrovna v Novém Hrozenkově, kde tankuji za 200 Kč doplna a pak okolo zdejší nádrže, které se říká "Balaton" jedu směr Luhačovice.
Jedu cestou směrem na Zlín přes kopec Sirákov, dále pak přes známou vesnici Vizovice a do Luhačovic dorážím v čase oběda. Motorku nechávám na placeném parkovišti za 20 Kč na dvě hodiny, pak si v klidu projdu lázně a dávám si oběd + kafe na kolonádě. Luhačovice jsou opravdu moc pěkné, nejsem tu sice poprvé, ale rád se tu občas vracím, neboť mě vždycky nadchnou svou krásou a malebností.

 Při odjezdu z parkoviště se chci ještě jednou projet lázněmi, ale už to nejde, protože na cestě je zrovna ošklivá nehoda (  jak se později zjišťuji tak smrtelná ). Volám kamarádovi zda už surfuje, ale dovídám se, že nejel, neboť není vítr a jede se koupat do obce Hovězí na splav + večer omrknout místní pouť. Po krátké domluvě směřuji za ním a jeho paní, se také okoupat. U splavu na řece Bečvě se koupeme až do večera, voda pěkně studí, ale super ochladí. Chvilkama mě napadá, že bych po zpáteční cestě domů vyjel ještě na Pustevny, ale nakonec od tohoto nápadu upouštím, neboť je moc horko a radši budu u vody.

Před odjezdem z Hovězího si dávám ještě kafe a kamarád pivo, poté se opět loučíme a já okolo sedmi večer jedu domů. Nějak se mi pořád ale nechce z hezkého výletu zpátky domů a uvažuji o nějakém stylovém zakončení, když výjezd na Pustevny padl. Při zastávce ve Valašském Meziříčí padá rozhodnutí na Motobar U Hanky v Bravanticích, mekky Ostavských motorkářů, který je už kousek od mého domova. Dávám si domácí langoš a malý birell a pak už opravdu okolo 9. večer pádím domů.

Shrnutí:
              Ujeto :      338 km    Počátek : 9025 km     Konec : 9363 km
             
              Náklady  :  benzín         200 Kč
                                  parkovné    20 Kč
                                  jídlo a pití    171  Kč 
 
              Navštívená místa :  Vsetín, Nový Hrozenkov, Luhačovice, Hovězí, Valašské Meziříčí, Bravantice

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz


TOPlist