sumoto_leden



MotoTrip ČR #2 - Krnov, Ostrava, Beskydy

Dobrodružství a zážitky z našeho druhém MotoTripu. Z Brna jedeme přes Olomouc, Šternberk až do Krnova. Odtud podél polské hranice do Opavy a pak zpět přes Beskydy. Po výlezu na nejvyšší horu Beskyd, Lysou horu, doplňujeme energii štramberskýma ušima ve Štramberku! :D

Kapitoly článku

Druhou cestu po České republice začínáme 9.9.2016 tradičně na našich pekelných strojích Kawasaki Z750 a Suzuki Bandit 600. Zaznačená trasa naší cesty přímo tady.

Naše první zastávka je v Olomouci, kde vás na náměstí zaujme památka UNESCO sloup Nejsvětější trojice nebo orloj na olomoucké radnici.

O kousek dál se zastavujeme u katedrály svatého Václava, která má druhou největší kostelní věž v ČR s výškou přes 100 metrů.

Nasedáme na motorky a pokračujeme přes Šternberk, ve kterém jsme byli v prvním díle MotoTrip #1 (najdeš na www.mikibeth.cz), do Bruntálu. V Bruntále projíždíme kolem místního zámku a chvilku relaxujeme před zámkem u fontány.

Znovu nasedáme na motorky a míříme si to k polským hranicím do města Krnov. Začíná se rychle stmívat a tak hledáme místo, kde postavíme stan a zároveň budeme moct zapálit oheň.

V lesích kousek od Krnova je docela dobrej plácek hned u silnice. Stavíme stan a kopeme jámu na oheň, aby neshořel les. Po chvilce přijíždí auto až k nám, aby nám snaživka chlápek řekl, ať to pak uhasíme. „YOU DON’T SAY! :D“! Tak né asi, nechám shořet les. Ještě když v tom lese spím ve stanu! No každopádně si opečeme jídlo a jdeme spát. Ráno nás vzbudí krásná slunečná obloha a teplo. :)

Nasnídáme se, sbalíme věci, osedláme motorky a odjíždíme směr Opava a do městečka Hradec nad Moravicí, kde právě projíždí svatba. Tak se k nim připojujeme :D. Všichni společně troubíme a my navíc vytáčíme motorky, aby dělali rachot. Akorát škoda, že zapnout kameru se mi podařilo, když to skoro všechno skončilo. :) Svatební jízda nás dovedla až na místo, které jsme chtěli, na Červený zámek.

Od tam jedem směr Ostrava. Po cestě špatně odbočujeme, takže jsme si tu cestu prodloužili. Jedeme si to pohodovou jízdou směr Ostrava, když si najednou periferním viděním všimnu, jak vedle nás běží rychle srnka po poli. Zničeho nic jí jebne v hlavě a skočí na silnic. Přeběhla těsně před Kubem. Ten ji naštěstí taky viděl, tak zpomalil. :)

V malém městě Ostrava se nejdřív zastavujeme na známé ulici Stodolní, která je po včerejší páteční noci úplně prázdná. Další zastávka je u Slezkoostravského hradu, kde právě probíhá nějaká akce a je tam spousta lidí.

Poslední zastávkou je dolní oblast Vítkovice. Je to rozsáhlý průmyslový areál Vítkovických železáren. Celý areál je volně přístupný k prohlídce.

Z Ostrava odjíždíme do Karviné, Českého Těšína až do Třince, kde se zastavujeme u hokejové Werk arény. Dál naše cesta pokračuje do hor, Beskydy. Zastavujeme pod Javorovým vrchem, kde lítá plno paraglidistů. Můžete kouknout na moje video z letu na paraglidingu na Javorovým vrchu. 

Odtud jedeme přes vesnice podél hor do Morávky k vodní nádrži Morávka, a protože už je tma, tak si stavíme stan na louce hned u parkoviště. Kvůli průseku mezi horama tu fouká docela silnej vítr, který je solidně studenej! Takže mrzneme jak svina.

Brzo ráno nás probouzí extra zima, tak balíme věci a jedeme za vodní nádrž hlouběji do hor, zjistit co se tam ukrývá. Dojíždíme hluboko do hor, kde už končí cesta, takže se musíme zase vracet. Tady nastává problém. Nestihl jsem natankovat a hned na začátku cesty zpět mě dochází benzín. :) No nic, musím tlačit! Benzínka je přes 15km daleko. Naštěstí mě zachraňuje Kuba, který jede na benzínku a vrací se s flaškou benzínu!

Na nejbližší benzínce tankuju plnou nádrž a pokračujeme podél Beskyd do vesničky Ostravice. V Ostravici parkujeme motorky a vyrážíme na trek na nejvyšší bod Beskyd, čímž je Lysá hora. Z parkoviště na vrchol je to necelých 9km. Po cestě nahoru kolem nás probíhá chlápek v legínách, který se vždy zastaví, dá si 10 angličáku a běží dál. Jinak cesta je pohodová a už při výšlapu je luxusní výhled na okolí. Nahoře je pak ještě luxusnější výhled na celé Beskydy. Hlavně tu zase létali padáčkáři a člověk s větroněm. :)

Půlka dne je za námi a tak odjíždíme na jednu z posledních zastávek do Kopřivnice, kde navštěvujeme fabriku známé automobilky TATRA. Hned vedle Kopřivnice je městečko Štramberk, známé pro svoje štramberské uši. Dáváme si na chuť jedno balení a jedeme do Nového Jičína. V Novém Jičíně procházíme jen místní Masarykovo náměstí.

Poslední zastávka je u Hranické propasti, což je nejhlubší propast na světě. Celková hloubka propasti zatím nebyla změřená kvůli nedostatečné délce vodícího lana robota, který tak dosáhl jen do 404 metrů pod hladinu propasti! Předpokládá se, že je propast ještě mnohem hlubší a pravděpodobně se na dně ukrývá tajemství vesmíru.

Tady máte video z celé naší vtipné cesty: 

 Pokud chcete vidět další naše cesty koukněte na můj web: http://www.MikiBeth.cz

Jestli si to čtete v Únoru nebo Březnu, tak se zrovna nacházíme ve Vietnamu nebo Laosu, takže mrkněte na výše zmíněný web nebo Youtube, kde najdete videjka přímo z naší cesty na motorkách po Asii. :)

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist