europ_asistance_2024



Letní pánská jízda po ČR

Kapitoly článku

No. Je to horší, než jsem myslel. Příště budu chytřejší a zapiji to víno nějakou vodou. Hlava je jako střep. Sázím na to, že po snídani si s tím tělo nějak poradí. Bohužel se to ani po snídani o moc nelepší. Na motorku sedám s pěknou migrénou. Tak hodinu mě ještě trápí, pak už je vše, jak má být.

Teď se pro změnu Petr ujímá vedení výpravy a vybaven navigací nás neomylně protahuje kolem Mikulova, Věstonickou nádrží až ke Znojmu. To si bohužel necháme na jindy, ale jedeme se alespoň koupat. Cíl: vodní nádrž Vranov. Hledat vranovský camping bez navigace bych nechtěl, protože příjezd je takovou skoro až lesní cestou. Zaplatíme každý stovku a vjíždíme až k pláži. Motorky parkujeme pod borovicemi. Lidí je tu pár, sezona právě začíná, je vedro. Ideální podmínky. Voda je studená, ale zato bez sinic. Užíváme si to osvěžení.

Pomalu se přiblížil čas oběda, tak to balíme a vracíme se se do Vranova n. Dyjí. Trochu jsme podcenili tankování. Báwo sice žere málo, ale Fazer už má poslední čárku benzínu na displeji a místní čerpací stanice je opuštěná. OK, to bude ještě zajímavé. Popojíždíme šnečím tempem do Vranova, abychom vůbec dojeli. A máme štěstí. Fazer to dal. Hned nabíráme benzín.

 

Oběd je v kovbojské restauraci přímo v centru. Musím si dát znojemskou omáčku, to je přece jasné. Ještě vyjet na vyhlídku, vyfotit krásné panorama a hurá do jižních Čech.

 

Cesta do Slavonic je fajn. Je to taková příjemná malebná silnička skoro bez provozu, kolem lesy, louky. I povrch je velice dobrý. Ve Slavonicích chvíli stavíme, ale kafe se nám nějak nedaří sehnat, tak jedeme dál. Příští zastávka je hrad Landštejn. Dlouho se nezdržujeme a jedeme dál na Třeboň.

 

Je skoro zbytečné psát, že je Třeboň krásná a kolik pamětihodností tu je. Nicméně už jsem to kdysi viděl, tak mi ani není líto, že se stavíme pouze na kafe. Cestou na náměstí jedeme kolem rybníka Svět (nádhera) a už parkujeme přímo u kavárny v centru. Pokoukáme, vyfotíme náměstíčko a jedeme do Krumlova silničkou č. 155. Krásná vyhlídková trasa. Jižní Čechy jsou opravdu rájem pro ježdění na mašině. Před Českým Krumlovem je obligátní zácpa. Tou se nějak propleteme a následuje směr Frymburk pěknou silnicí č. 162. Jede se dost lesem, je znát, že jsme vyjeli z nížiny a stoupáme do hor.

Ubytování u Lipna je všude poměrně dražší. Já jsem našel hotel, který vypadá zvenčí dost luxusně. O to větším překvapením jsou rozměry pokojíčku v podkroví, co každý fasujeme. Připadám si jako v lodní kajutě. Ale nebudeme to řešit, stejně se potřebujeme jenom někde vyspat. Prostě plánování bylo velice povrchní, tak se nemůžu divit. Chceme se v Lipně vykoupat, ale při pohledu na kvalitu vody na místě měním názor. Jíme v nějaké hospůdce u vody. U hotelu ještě popíjíme, fotíme západ slunce a přemýšlíme, co dál. Nakonec dospíváme k rozhodnutí, že zítra dojedeme domů. Hlásí tropické vedro na pátek a stejně se mi to moc časově nehodí. Západní část republiky si projedeme někdy jindy.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist