gbox_leden



Dovolená v Čechách

Původně jsem tento cestopis psát nechtěl ale potom jsem se rozhodl že ho napíšu a třeba si někdo z této cesty vybere nějaké zajímavé místo.

Kapitoly článku

Jelikož nám s kámoši naše plány projet Slovensko a další plány kam vyrazíme z časových důvodů nevyšly,rozhodl jsem se,že si projedu naší zemičku sám.Vynechal jsem Šumavu kde jsme byli před 14 dny a Krušné hory kde jsem byl letos už 2x.
Upozorňuji ty,kteří toto budou číst na to,že mi vůbec nešlo o to,že kilometry které jsem ujel se dají ujet za 2 - 3 dny,to vím taky ale já na to měl týden a vyjížděl jsem s tím,že si to budu náležitě užívat a bude mi jedno jestli budu někde stát hodinu nebo dvě.
Předpověď počasí na týden který pojedu byla víc než příznivá,tak jsem v sobotu 10.8. zhruba po desáté hodině vyrazil z Ústí nad Labem.
První zastávku jsem měl naplánovanou u v.n.Josefův Důl.Bohužel jsem na místě zjistil,že se přímo k nádrži zajet nedá a tak jsem si dal na parkovišti kafe a limču,pokochal se místní přírodou a pokračoval dál směr v.n.Souš ke které se dá zajet a podél pravého břehu se dá hezky projet.

 Dále jsem pokračoval přes Jizerské hory a Krkonoše za prvním ze tří motorkářů a kamarádů které jsem chtěl navštívit,pokecat a jet dál.Dorazil jsem do obce Čistá za Vrchlabím k (Tuareg Tengai) Romanem,pokecali,dal jsem si hned vedle v horském penzionu Gendorf vynikající kyselo a gulášek

 

a pokračoval dál směr Náchod,kde se před Náchodem nachází rybník Špinka a tábořiště kde jsem plánoval spaní a setkání s druhým kamarádem motorkářem (poli651)Pavlem ,který dorazil na své opravdu nádherně udělané Kawě.Šli jsme dát pivko a pokecat.Byla super nálada,kecali jsme a chlastali tak,že jsme končili v 5 ráno .Když jsem se v 11 hodin vzbudil,tak Pavel už měl sbalený stan a že musí frčet.Mě se ještě ve 12 hodin motala kebule .
Vyrazil jsem kolem 13.30 a moc příjemně se mi nejelo,tak jsem dělal víc přestávek než normálně a taky jsem toho ten den moc neujel .U v.n. Slezs
ká Harta jsem měl dalšího 
spicha s kamarádem motorkářem (Jandys)Igorem který hned po práci osedlal nově koupeného BIGa a s kamarádem vyrazili za mnou.Dorazili kolem 19.00 hodiny.Pokecali jsme,dali si zelňačku a nějaké to nealko a já musel rychle hledat nějaký nocleh než bude tma.

 


Hledal jsem hladal,až jsem skoro za tmy sjel U Budišova nad Budišovkou k nějakému bývalému koupališti a řekl si že kemp který jsem hledal a nemohl najít už hledat nebudu a přespím pod širákem na hrázi.Na druhé straně na louce pod lesem stálo auto,nikde nikdo,tak si říkám,že si to tam nějací dva zamilovaní rozdávají a že potom odjedou.Neodjeli.Byl to cikán kterému tam došel benzín .Do půlnoci tam dorazily další dvě auta a podle hlasu to byli další cigoši ale ty potom odjeli protože asi taky neměli benzín a tak mu nemohli pomoci.Kolem půl noci mě navštívili dva mladí cikáni,pokecali jsme a oni odešli ale měl jsem docela strach aby mě v noci nenavštívili a něco si z mé výbavy neodnesli ale zbytek noci proběhl v pohodě.Ráno jsem se vzbudil,všechny věci byly na místě ale spacák jsem měl mokrý od noční rosy jako po dešti,tak jsem musel čekat až vyleze sluníčko a trochu ho usuší.

 To byla ale chyba.Další dva cikáni šli kolem mě odněkud z lesa s motorovou pilou,pronesli jsme pár slov a oni zamířili k jejich soukmenovci na druhou stranu vody.Slyším,jak na nich somruje benzín ale oni mu ho nechtěli dát.Nakonec mu dali asi litr a odešli.Auto mu samozřejmě nechytlo a já si říkám,rychle sbal a pryč protože cigoš určitě příjde a bude somrovat benzín.Nestihl jsem to.Byl u mě tak rychle s petkou a chtěl 1.5 litru benzínu a že mi to u pumpy vrátí.Prohlížím si ho,byl upravený jako správný cikán,bos,špinavý,potetovaný snad i na prdeli.Říkám si raději mu ten benzín dám.Podojil jsem BIGa a když odcházel,tak mě jako správný černý spoluobčan stáhl ještě o cigáto.Nalil benzín,nastartoval a byl v prdeli .Ostatně,že by mi ho fakt u pumpy vrátil jsem ani nečekal.Doporučuji se Budišovu n/B obloukem vyhýbat protože tam snad bydlí samí černí.Nasedl jsem a pokračoval směr Frýdek Místek do kempu Baška.

 Hezký kemp,levný ale těch much co tam bylo jsem fakt ještě neviděl ani u prasečáku.Když jsem se zbavil cikánů,tak zase mouchy .V dáli jsem už viděl Beskydy a těšil se na další den až je budu projíždět.Sice předpověď říkala že bude pršet ale než se nechat sežrat mouchama,tak raději zmoknu.Ráno pršelo asi 10 minut a dost.Meteoradar a Aladin co mám v telefonu ukazoval že Beskydům se oblačnost docela vyhýbá,tak jsem vyrazil.Moc hezky se jelo ale bohužel přes Beskydy vede jen jedna hlavní silnice a nedá se pořádně jezdit po kopcích jako např.v Orlických horách nebo v Krkonoších ale i tak to byla krásná jízda v krásné přírodě.Igor mi dal tip,ať si vyjedu k horské chatě Kohútka kam jsem se taky jel podívat krásnou silničkou se samýma zatáčkama a ten nádherný pohled z vrchu na Beskydy byl fakt nádherný.

  Dále jsem pokračoval na Uherské Hradiště a kousek odtud jsem narazil na kemp Babí vrch.Hezky upravený,čistý a klidný kempík.Chatka na noc směšných 120 Kč. .Chatka sice žádný šlágr ale na přespání super.Jelikož jsem měl čas a líbilo se mi tam,tak jsem zůstal na dva dny a relaxoval.Dá se tam půjčit celá rybářská výbava za 50 Kč.na dvě hodiny čehož jsem využil.Sice jsem chytil velký hovno,možná tak rýmu ale ten relax stál za to.Myslím že celodenní stálo 120 Kč.

Druhý den se přijel ubytovat mladý kluk na Jawě 125,myslím z roku 2006.Dali jsme se do řeči a domluvili se že pojedeme kus cesty spolu protože jsme měli trasu zhruba stejnou.Zděnda (tak se jmenoval)mi řekl,že musí každých cca 20 km.stavět protože ho bolí hrozně zadek a jelikož jsem nijak nepospíchal,tak jsem souhlasil.Cesta nám ubíhala dobře přes v.n.Nové Mlýny do obce Počátky kde měl zamluvený pokoj k přespání.Majitel chatové osady mi dovolil postavit stan v areálu i když se tam normálně nestanovalo za 120 Kč.,tak jsem zůstal taky.

 Nechtěl jsem pokračovat dál protože další den jsme měli domluvený sraz BIGařů ve Slabčicích a to už mi na místo zbývalo něco málo přes 80 km.Ráno jsem se se Zděndou rozloučil a pomalu vyrazil na místo srazu.

Dorazil jsem tam dost brzy a tak jsem čekal na ostatní až dorazí také.Jako první dorazila moravská peruť a hned bylo veselo,ostatně jako vždy.Potom postupně dorazili ostatní včetně kámošů z Ústí a Kladna.Večer přišla jako vždy smršť Alpských vršků,kdo nezná,tak je to velká zelená a na ní kopec šlehačky .Musím říci,že po takové smršti podpořemou pivem je vám po sedmé rundě už jedno kolik jich ještě příjde ale vždy je fakt neskutečná sranda protože se tak nějak všichni známe.

  V sobotu jsem s Honzou (Ústí) a Milošem (Libušín)vyrazili směr Kladno k Milošovi kde jsme zagrilovali,popili a v neděli jsme s Honzou vyrazili domů. Celkem jsem najel 1403 Km.,projel Lužické hory,Orlické hory,Krkonoše,část Jeseníků, Beskydy a Vysočinu a i když jsem jel sám,tak jsem si to náramně užil.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist