europ_asistance_2024



Česká Kanada za tři dny

Kapitoly článku

Den 2

Ráno nás probouzí polojasné počasí. Dnes je v plánu návštěva hradu Landštejn, kde máme sraz s kamarádem Petrem, který tam dorazí též na motorce (Honda Africa Twin 750 ) ze Sázavy. Zastavujeme ve vesničce Kaproun, zaparkujeme motorku a jdeme se projít lesem k železniční zastávce, kde je památník Járy Cimrmana připomínající jeho vyhození z vlaku.
Máme štěstí, pár minut po našem příchodu přijíždí do zastávky úzkokolejná parní mašina táhnoucí vagóny plné cestujících. Po zastavení jich desítky vystoupí a okukují památník. Počkáme na odjezd, chvilku si místo ještě prohlédneme a jdeme zpět.
Další zastávkou je Rožnov, kde se mají volně pást bizoni. Bohužel se pásli trochu dál, než bychom chtěli. Blíží se čas srazu, tak vyrážíme do Landštejna. Petrovu motorku vidíme zaparkovanou u hospody, parkujeme u ní a jdeme s ním poobědvat. Posilněni šplháme po schodech ke zřícenině hradu a jdeme si ho prohlédnout. Prohlídka je bez průvodce. Na nádvoří dvě slečny nabízejí mučení na skřipci a pouty. Neodoláváme a po prohlídce hradu nabídku využíváme. Musíme uznat, pohodlné to nebylo. Při opouštění brány hradu jsme svědky nemilé události, kdy mladému páru z Ruska někdo ukradl zamčená kola. Budou asi na ČR vzpomínat v „dobrém“. Jdeme se ještě podívat na výstavu dravců. Doufáme, že jsme nedopadli jako ten mladý pár a budeme pokračovat na motorkách a ne pěšky.
Je to dobré, nasedáme na stroje a jedeme opět do Rožnova za bizonay domnění, že popojdou blíže. Bohužel ne, tak přes Matějovec míříme do kempu ve vesničce Zvůle, kde dáme kafe a kofolu. Pokračujeme do Kunžaku, tankujeme a jedeme do Jindřiše. Doprovodíme Petra do kempu, pozorujeme ukázku stavby stanu s odborným komentářem a pak jedeme o 200m dál zaparkovat do stodoly a jdeme na pokoj se zkulturnit před večeří. Najeto 100 km krásnou krajinou po silnicích ideálních pro naše enduro motorky. Večer vyrážíme společně do hospůdky na jídlo a pivko…a následně i nějaký ten panák. Bylo těžké neodolat a nezkusit co se skrývá pod názvy: Cikán v trávě, Jablečný závin, Krvavý záda + dvě utěrky…spát jdeme po půlnoci dobře naladěni. Jen Petr, držící mobil v ruce, je při pohledu na radarové snímky oblohy krapet nervózní, bude pršet...

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist