europ_asistance_2024



Bosna a Hercegovina 2011

Kapitoly článku

Den 6 - čtvrtek 8.9.

Vyrážíme a využíváme trajektu přes úžinu. Šetříme tím více než 50km. Stoupáním se vracíme k BIH a na horizontu se ještě kocháme vyhlídkou na záliv. Dál už jen po výborných silnicích do BIH, směr Mostar. Na hranici krátce pokecáme s amíkem na GS650, který se vrací z Gruzie a řeší problém s propadlou zelenou kartou. Pomoc nepotřebuje. 
V Mostaru parkujeme téměř u mostu tzv. na drzáka a jdeme si prohlédnout válkou poznamenané centrum města. Dáváme Čevabi, citronové pivo a pomalu se loučíme s dlouhými zastávkami. Téměř za tmy dojíždíme do oblíbeného kempu u Jajce a u pivka plánujem trasu návratu. Předpověď pro celou Evropu je bezchybná, tak volíme trasu směr Grossglockner.

Den 7 - pátek 9.9.

Celý den, s krýtkými zastávkami, trávíme na silnicích 1. a 2. třídy. Projíždíme zbytek Bosny, vnitrozemí Chorvatska, celé Slovinsko a odpoledne vstupujeme do Rakouska. U Villachu je zřejmě sraz H&D, potkáváme jich stovky. Někteří jezdí jak prasata. Večer přijíždíme pod Grossglockner a v honosném kempu v 1700 m.n.m. trávíme poslední a taky nejchladnější noc tripu.

Den 8 - sobota 10.9.

Brzy vstáváme, balíme a po prázdých silnicích stoupáme k mýtnici. Kupujeme mýtné a za vystupujícího slunce nad vrcholy vyjíždíme k vyhlídce Franze Josefa. Jsme tu společně s maníkem na čtyřkolce sami. Moc moc pěkné. Jsem rád, že jsme si přivstali. 
Po cestě ještě zastávku na Edelweisu, dáváme vrcholovou fotku, kafe a zahajujeme sjezd do údolí. Do proti potkáváme mraky motorek a aut, které teprv stoupají nahoru. Když vidíme frontu u mýtnice, jsme rádi že krom ranního přivstání jedeme i netradičně od jihu k severu. Cesta Rakouskem jako vždy za 1*. U Vídně se loučím s parťákem, který jede na Znojmo, já zas na Mikulov, Brno a domů. Kolem 19h parkuju doma a nějak se mi z BMW nechce sesednout.

Výborný trip po krásných destinacích a se spoustou zážitků. Na Balkáně je pořád co objevovat. Sezónu 2012 už sice naplánovanou máme, myslím ale, že pár dní si na Balkán ještě vyčlením.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz


TOPlist