sumoto_leden



Otevírání silnic - Rtyně v Podkrkonoší

Tuto vyjížďku pořádá klub BLACK KNIGHTS z Jílovic a já coby účastník beru tento článek, jako poděkování za skvělý zážitek.

První dubnovou sobotu se vydařilo počasí a myslím, že se dalo očekávat, že na vyjížďku dorazí i ti největší ospalci, kteří ještě navyjeli provětrat svoji motorku. Očekávání se splnilo a v 10:30 už jsme se nevešli k benzínce ve Rtyni a tak několik desítek motorek i s jejich majiteli stálo na silnici I. třídy, což by se sice nemělo, ale bohužel to jinak řešit nešlo.
Medvěd, jako hlavní pořadatel, pronesl krátkou řeč a seznámil nás s trasou vyjížďky. V 11:00 jsme vyrazili. Kolona motorek nebrala konce. Už při výjezdu ze ´´seřadiště´´ nás z okolních domů zdravili děti i dospělí. Krásný začátek! Pomalu jsme se plížili cestičkami ze Rtyně do Hronova. Pořád stejný obrázek: nekonečná kolona motorek a špalíry diváků z nichž někteří mávají, jiní jen tak pokukují po nádherných strojích. Projíždíme Hronovem, Velkým Poříčím a blížíme se k Náchodu. Panují malé obavy jak zvládneme průjezd městem, ale kluci z Black Knights vše zvládají na jedničku. Hlídky stojí na všech křižovatkách a zastavují ostatní provoz, abychom my - motorkáři mohli v klidu projet. Tentokrát jsem snad ani neviděl naštvaný obličej spěchajícího ´´plechovkáře´´, bylo to snad prvním, opravdu jarním dnem? Dorazili jsme do Dobrušky. Zde jsme si na chviličku orazili u benzínové pumpy a přibližně po 15 minutách vyrážíme směrem na Opočno a Jílovice.
Ouha!! Řidič jedoucí autem v protisměru se rozhodl prohlédnout si motorky v klidu a proto zastavil. Bohužel dva řidiči, kteří jeli za ním, se pravděpodobně už ´´kochali´´ a tak to skončilo karambolem. Odnesly to snad jen pokřivené plechy! 

Přijíždíme do Jílovic. Usedáme na židle v hospůdce, kde sídlí pořádající klub. Je nám nabídnuto několikero jídel, od párků přes dršťkovou polévku až k vynikajícímu guláši. Každý vybírá dle svého gusta a vše zapíjí nealko pivem, limonádou či kávou. Na řadu přichází i ,,vítězný´´ doutníček, jenž nabízí kamarád z Úpice, Jarda.
Všichni se pomalu rozjíždějí, ať už domů, či pokračovat v ´´soukromé´´ motovyjížďce. Naše parta jede, jako již tradičně, do Nováče na zmrzku!! (rozuměj Nové město nad Metují).

Závěr: RYTÍŘI, díky za krásný den!!!!!!!!!

Doprovázeli mě Dana, Laďa, Petr, Zdeněk, Truck, Vaca, přátelé z MOTOKLUBU ÚPICKO, přátelé z Tanvaldu a snad nejvzdálenější účastník vyjížďky Honza z Krupky (pokud jsem někoho vynechal, omlouvám se:-)).

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist