reline_unor



ME Enduro – den před závodem prší

Od noci, kdy přišla bouřka, prší celý den různou intenzitou. Teplota ze čtvrtečních asi 28 stupňů znatelně klesla, nejméně o deset stupňů, tedy přesně podle pondělní předpovědi počasí. A právě déšť podmínky zhruba šedesát kilometrů dlouhé tratě velmi zhorší. Velmi tvrdé budou samotné testy.

Na testy vyjede celkem osmaosmdesát jezdců a z toho Čechů bude závodit devatenáct. Na projetí jednoho celého kola tratě budou mít dvě hodiny a čtyřicet minut. Došlo přitom k zásadní změně, když jedno kolo bylo zkráceno ze 74 kilometrů na 45 kilometrů.
K samotným testům. Jako první, je pár kilometrů po startu připravený cross test. Bude se odehrávat na místě, kde je převýšení z potoka, ve kterém se zčásti pojede a mnohokrát se ho bude přejíždět, až k nejvyššímu bodu trati necelých sto metrů. Podklad trati je směs písku, kamení a jílu, který když je mokrý, je neskutečně kluzký. Jezdci předpokládají, že by ho měli projet za přibližně sedm až osm minut.

Enduro test prověří všechny na strmých sjezdech a výjezdech, při průjezdu v potoce na kamenech i blátě. Převýšení na tomto testu je celých 160 metrů. Jediný enduro test v prvním kole se neměří.
Na extrém testu byly původně hodně těžké překážky, připomínající švédské bedny. Jury nakonec ale usoudila, že se budou objíždět. Tohle rozhodnutí je jednoznačně dobré, protože právě tyto překážky byl vyložený nesmysl.

V sobotu se pojedou tři kola, tedy jezdci odjedou devět testů, z nichž osm bude měřených. V neděli se pojedou kola dvě, tudíž šest měřených testů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):


TOPlist