gbox_leden



JAWA vyjela kolem světa

Po třech měsících intenzivních příprav se dnes stal projekt JAWA kolem světa skutečností. Krátce po poledni vyrazil Pavel Suchý na 35 let starém motocyklu nejslavnější české značky od historické budovy Autoklubu v doprovodu přátel a fanoušků směrem na východ. Za osm měsíců by se měl vrátit na stejné místo z opačného směru.

Kapitoly článku

ASP Group logo sesafiobank hame JAWA MITASFit neg logo monty Logo MOTOPOINT
Pavel si pro start svojí výpravy vybral stejné místo, jako všichni čeští slavní cestovatelé včetně těch nejznámnějších - inženýrů Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky. Historická budova Autoklubu ČR v pražské Opletalově ulici se zároveň stala dějištěm krátké předodjezdové tiskovky. Na místo dorazily kromě zástupců médií a sponzorů také desítky motorkářů nadšených bláznivým nápadem, kteří chtěli Pavla na začátku jeho dlouhé cesty alespoň symbolicky podpořit. A protože většina z nich - včetně partičky z JAWA klubu Moskva - přijela na postarších dvoutaktech československé výroby, celá ulice se po odjezdu kolony na pár minut zahalila do typického modravého dýmu.
Následovalo obligátní kolečko po Václavském náměstí a už se celá výprava vydala po magistrále na výpadovku směr Kutná Hora a dále na východ. První noc Pavel stráví ještě na rodném území, ale už v sobotu se přesune na Slovensko a pak bude pokračovat podle plánu na Ukrajinu. Za dva týdny, kdy už bude pravděpodobně brázdit ruské silnice, by se měl na tomto místě přihlásit s první reportáží. Do té doby nezbývá než mu držet palce a popřát šťastnou cestu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):
Motokatalog.cz


TOPlist