europ_asistance_2024



Honda Fest 2020: Tak přece!

Dvakrát sláva, jedenáctý Honda fest se uskutečnil a mě nezbývá, než před celým realizačním týmem a importérem okřídlené značky smeknout, protože uspořádat takovou akci v dnešní nešťastné době chce velkou kuráž, ale i nutnou dávku zdravého rozumu. Okolí Žďárských vrchů Honda Festu náramně sedlo a připravilo nespočet kouzelných míst a stovky kilometrů rozmanitých tras na všechny světové strany!

Kapitoly článku

Je víc než sympatické, že Honda nehodila flintu do žita a navzdory všem překážkám uspořádala další ročník oblíbeného Honda Festu. Tentokrát zamířil na Vysočinu, konkrétně do resortu Devět skal a jak se ukázalo, volba to byla víc než dobrá. Stejně, jako předešlé ročníky, fanoušci značky začali základnu obléhat od středečního odpoledne a večer téhož dne byl Honda fest oficiálně zahájen.
Od té chvíle se rozjel festival jednostopé zábavy, kdy nemohly chybět naleštěné demo motorky, cestovatelské besedy Tomáše Hajducha, Dominiky Gawliczkové nebo Ladislava Lazara, rady jak být lepší v terénu, ale došlo také na pikantní kaskadérskou show Míry Lisého. Také letos na akci zahrála živá kapela a byla tak jedinečná šance šoupnout patou při vystoupení skupuny NAZ5, která to vzala hezky od podlahy.

Velkou parádou byly připravené trasy po okolí, kdy první etapa zavítala až k Punkevním jeskyním a ve variantě A měřila 237 kilometrů. Po cestě bylo možné shlédnout hrad Pernštejn, krytý dřevěný most v Černvíru nebo se zastavit u přehrady Vír. Druhý den došlo na třetí etapu, která byla „naroutována“ až k polským hranicím a na doporučení organizátorů dostala přednost před plánovanou dvojkou.

Opět byla příležitost navštívit zajímavé místa, jako třeba tvrz Haničku, muzeum řemesel Letohrad či rozhlednu Suchý vrch. Nejdelší etapa číslo dvě to vzala úplně na druhou stranu republiky a pár desítek kilometrů vedla podél rakouských hranic v blízkosti řeky Dyje. Za zastávku bezesporu stálo město Telč, hrad Landštejn, anebo zámek Vranov nad Dyjí.

Testování nových modelů patří mezi velké lákadlo Honda Festu, a proto mu patřil každý podvečer, kdy šly demo motorky obuty do pryží Dunlop hezky z ručky do ručky. Jak známo, letošním motocyklem roku se stala Honda Africa Twin a ani nemá cenu připomínat, že tohle cestovní enduro na Honda festu táhlo. Jednak byla příležitost vyzkoušet všechny verze s manuální i s automatickou DCT převodovkou, a pak se také naskytla příležitost vyzkoušet si základní enduro kurz na své motorce pod vedením Tomáše Hajducha, Míry Lisého a mé maličkosti. Je fakt, že bylo horko až k padnutí, ale i přes to se sešla slušná banda enduráků, která si trénink v Chotěboři užila. 

Jak už se stalo tradicí, závěrečný večer patřil krájení dortu a ohňustroji, který za maximálně vydařenou akcí udělal tečku. Už jsem to zmínil a zmíním ještě jednou, Honda zaslouží poplácat po ramenou, protože se ničeho nezalekla a uspořádala další ročník Honda Festu, ikdyž to letos nebylo vůbec jednoduché. Pokud si chcete jedenáctý ročník Honda Festu připomenout, mrkněte se na tuto galerii, která mluví za vše a vychutnejte si povedené video.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kefo přispěl 0.5 Kč
2lizard přispěl 0.5 Kč
Netopejr225 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist