europ_asistance_2024



Hotel zum Pinzger - motorkáři vítáni

Sehnat v rakouských Alpách ubytování nebývá v létě velký problém - hlavně v okolí lyžařských středisek potkáte nejrůznější hotely a penziony na každém rohu. Jestli však neradi vyrážíte někam na blind, máme pro vás ověřený tip na biker-friendly hotýlek ve známé oblasti Zillertal.

Kapitoly článku

Pokud vám tenhle název nic neříká, představte si polohu údolí, pojmenovaného podle řeky Ziller, zhruba na půl cesty mezi Innsbruckem a Kufsteinem. Podle turistických průvodců se jedná o jednu z nejživějších lyžařských oblastí v Alpách, a tomu také odpovídá hustota osídlení a počet nejrůznějších atrakcí. Ubytování v tomhle regionu je tedy zajímavé nejen kvůli množství horských silnic v okolí, ale také díky možnostem dalšího vyžití. Vzhledem k tomu, že v dosahu jednodenní vyjížďky se nachází celá řada průsmyků včetně nejznámějšího Grossglockneru, je ubytování v tomto místě ideální jako základna pro hvězdicové výlety. Využít ho ale můžete i pro přespání na jednu noc během cesty někam dál na jih. Cesta z Prahy (cca 500 km) se sem dá v pohodě zvládnout za den, a už během ní si můžete projet spoustu pěkných úseků.

Odměnou na konci dne je pak příjemné ubytování a večeře o čtyřech chodech v klasickém tyrolském hotelu, který najdete v centru malého městečka Stumm. Podobných možností je v údolí samozřejmě spousta, ale málokde jsou tak dobře připraveni na hosty kteří tráví dovolenou na motorkách, jako v hotelu zum Pinzger. Zárukou dokonalého servisu je už členství ve spolku MoHo select, což je zkratka pro síť Motorrad Hotels. V ubytovacích zařízeních s tímto označením se můžete spolehnout, že bude dobře postaráno nejen o vás, ale i o váš stroj. A kdo jiný by mohl lépe rozumět potřebám motorkářů, než jeden z nich - tedy z nás. 

Sympatický majitel Mike Kröll vede se svou ženou rodinný hotel už od roku 2008, a motorky patří k jeho největším koníčkům ještě mnohem déle. Momentálně sedlá Triumph Tiger 800, na kterém dělá svým hostům průvodce po vybraných trasách v okolí. Pro ty, kdo raději jedou svým tempem, jsou doporučené trasy v různých délkách k dispozici na tištěné mapě nebo v elektronické podobě pro GPS navigace. Představu si můžete udělat i podle internetových stránek hotelu, kde je volně dostupný interaktivní plánovač.

Pokud tedy nemáte připravený vlastní program, nudit se určitě nebudete. A stejně dobře je v hotelu Pinzger postaráno o motorky. Samozřejmostí je prostorná uzamčená garáž, kam se kromě motocyklů vejdou i třeba motopřívěsy, a kde je také základní vybavení pro údržbu a servis. Sada nářadí, kompresor, stojany, wapka, přípravky na čištění a mazání řetězu - všechno tu máte k dispozici, jako byste byli ve vlastní garáži. Pro případy, že se z vyjížďky vrátíte s defektem pneumatiky, má hotel přímo v místě smluvní pneuservis. A v deštivých dnech zase přijde vhod sušárna na oblečení. To všechno jsou sice detaily, ale v běžném hotelu byste takové služby asi hledali marně.

Úroveň samotného ubytování je také na vysoké úrovni. Televize a wi-fi na pokoji patří do standardní výbavy, ale co nás dostalo nejvíc, byly gastrozážitky z tamní restaurace. No, není divu, když kuchař je také motorkář :o). V rámci polopenze jsme dostali královskou večeři o čtyřech chodech, která by sama o sobě stála nejmíň dvacet éček, a ke snídani pak bohatě prostřený švédský stůl včetně teplého bufetu, který v těchto krajích není zrovna samozřejmostí.

Za dva dny strávené v hotelu zum Pinzger jsme ani nestihli využít všechny možnosti, které nabízí. Jenom seznam okružních tras by vydal nejmíň na týden poctivého ježdění po okolních i vzdálenějších kopcích, nemluvě třeba o možnosti vyrazit s průvodcem do terénu na elektrickém Freeridu, nebo si dát jeden den úplně bez motorky, a vyjít na pěší tůru nebo si udělat cyklovýlet na půjčeném kole.

V tomhle ráji zatáček si ale možná na nějakou turistiku ani nevzpomenete, protože parádních silnic je všude kolem nepočítaně. Takže jestli si rádi trochu připlatíte (60 Eur / osoba / noc) za prvotřídní servis, který zahrnuje také wellness centrum a skvělé jídlo, hotel zum Pinzger by rozhodně neměl uniknout vaší pozornosti.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Klady a zápory

+ vynikající kuchyně a poloha hotelu
+ vypracované GPS trasy pro stažení, tipy pro výlety
+ opravářský koutek
+ majitel je motorkář :o)


- cena


POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Body zájmu

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):


TOPlist