Toni Bou – s Montesou na věčné časy

Od roku 2007 sbírá světové tituly v trialu i v halovém trialu. Plných 14 let se nenašel nikdo, kdo by Toniho Boua připravil o titul, Čtrnáct světových titulů venku a čtrnáct v hale (X-trial, dříve Indoor), celkem 28. To nemá ani Sáblíková! A Španěl Antoni Bou Mena stále nemá dost. Je mu 34 let a podepsal s týmem Repsol Honda smlouvu na další tři sezony, tedy do konce roku 2023.

Bou vyhrál celkem 118 soutěží trialového mistrovství světa a 67 soutěží halového světového šampionátu a patří mu i 11 domácích, španělských titulů.

Všech svých 28 světových titulů získal Bou s motocyklem Montesa v týmu Repsol Honda. Montesa je totiž dceřinou firmou Hondy, proto její tovární jezdci mají na svých dresech i motocyklech názvy obou značek.

Druhým jezdcem týmu je Japonec Takahisa Fujinami, tomu bylo před pár dny dokonce už 41 let, ale také letos pokračuje v týmu Repsol Honda. Oba jezdci se chystají odkroutit společně už patnáctou sezonu. Fujinami, přezdívaný Fujigas, je sice celou dobu týmovou dvojkou, ale i on zažil období slávy, když se stal mistrem světa před 16 lety.

Toni Bou je horkým favoritem i na letošní světové tituly a, pokud bude dodržen letošní kalendář, měli bychom vidět trialovou špičku s Bouem na čele u nás v Sokolově 6. června na druhé soutěži mistrovství světa.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist