MS Trial GP – David Fabián byl v Japonsku dvacátý

Třetí kolo mistrovství světa TrialGP uspořádali o víkendu v japonské Motegi. V Japonsku byl také český reprezentant David Fabián, který startoval s motocyklem Beta Factory 300 v kategorii Trial2. Společně s ním stálo na startu dalších šestatřicet závodníků. V sobotu byl Fabián třiadvacátý, neděle pro něho znamenala umístění na dvacáté pozici a průběžně je nyní jednadvacátý. Závod vyhrál Arnau Garcia (Sherco), lídr průběžného hodnocení je Brit Billy Green (Scorpa).

Závodní trať se vyznačovala velmi vysokou technickou úrovní, jak ukázaly poměrně vysoké bodové výsledky dosažené všemi jezdci v různých třídách. Úseky byly velmi kluzké díky dešti, bezprostředně před závodem. Tato místa se vyznačovala dlouhými výjezdy do kopce s velkými kluzkými kameny a dalšími velmi složitými překážkami, které bylo třeba překonat ve spoustě bláta.

Sedmnáctiletý David Fabián závod komentoval slovy: „Pro mě těžký závod. Po pátečním dešti bylo vše velmi kluzké se spoustou bláta. Sobotní závod začal velmi dobře s výsledkem v Top10 po polovině prvního kola, ale poté to už tak dobře nešlo. Nedělní závod byl trochu sušší, ale nezvládl jsem první kolo, kde jsem udělal spoustu chyb. Nicméně druhé kolo bylo solidní a dostal jsem se do Top20. Získal jsem spoustu nových a důležitých zkušeností a v dalším závodě dám do toho maximum!!!"

Čtvrtým podnikem sezony MS Trial GP je San Marino v termínu 9. až 11.června.

Náš tip

MS TrialGP - průběžné hodnocení Trial2 - 11trial2prubezne.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist