David Fabián vyhrál ve Španělsku

David Fabián (na fotografii) už nemohl v českém mistrovství nic získat, ani ztratit, a tak dal logicky přednost startu na španělském šampionátu v Siguenze. A dobře udělal.

Bude „Dáda“ vicemistrem Španělska?

David, řečený „Dáda“, vynechal v letošním španělském šampionátu jen jednu soutěž, ta v Siguenze byla jeho letošní šestou účastí v národní sérii. V kategorii Cadete je Fabián jediným jezdcem, který letos dokázal porazit suveréna této kategorie Andořana Gaudího Valla. A v neděli se mu to podařilo podruhé.

Foto: Vítěz David Fabián

David zcela dominoval v 1. kole, které zajel (11 sekcí) s jediným šlápnutím, kdežto Vall přivezl osm trestných bodů. Ve druhém kole sice chytil David jednoho „bůra“, ale i tak soutěž vyhrál, když měl v součtu o dva trestné body méně. Další jezdci za touto dvojicí skončili již s velkým odstupem.

V průběžném hodnocení je Fabián za Vallem na druhém místě, s třináctibodovou ztrátou jsou za ním dva jezdci, kteří ho ještě neporazili, ale žádnou soutěž nevynechali. Druhé místo tak bude muset David obhájit na poslední soutěži, která se pojede 10. listopadu ve Valderrobles.

Bou mistrem, Fajardo změnil dres

V hlavní kategorii vyhrál Toni Bou a obhájil tak opět svůj národní titul. Jaime Busto, který Boua na minulé soutěži porazil, neměl dobrý den a obsadil až čtvrté místo, když nasbíral skoro čtyřikrát tolik trestných bodů než Bou. Druhý skončil trochu překvapivě Casales, který porazil Ragu. Mistr světa Trial2 a mistr Evropy Marcelli byl s velkou ztrátou až sedmý.
V průběžném pořadí šampionátu je za Bouem na druhém místě Busto před Ragou, ti se ještě ve Valderrobles poperou o vicemistra. Casales a M. Gelabert už budou bojovat jen o čtvrté místo.


Foto: Adam Raga na náměstí středověké Siguenzy                Foto: Toni Bou vyšplhal k dalšímu titulu

Den před soutěží oznámil Jeroni Fajardo, loňský vicemistr světa, který byl na rok suspendován za užití nedovolené látky, že přestupuje k francouzské znače Sherco. Jeho dosavadní zaměstnavatel GasGas měl finanční problémy, na jaře ho opustil pilot Busto, pak i technik Colomer, Fajardo nesměl jezdit domácí šampionát… Nedávno převzala GasGas rakouská KTM a o jeho budoucnosti se teprve rozhodne.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist