Pavel Kejmar porazil v Německu i hvězdu MS

Vítězné tažení Pavla Kejmara pokračuje. Po fantastickém víkendu na supermotovém ME v bulharském Plevenu, kde obsadil jedno první a dvě druhá místa, si stejně skvěle vedl i v prestižním německém šampionátu ADAC. V St. Wendelu jednu jízdu vyhrál a porazil v ní dokonce hvězdu MS Fina Mauno Hermunena.

Třetí závod seriálu Supermoto ADAC se konal minulý víkend v sárském St. Wendelu a jelo se hned v sedmi třídách před 15 tisíci fanoušky, přihlášeno bylo okolo 200 jezdců. V nejsledovanější kubatuře S1 se dvou finálových jízd zúčastnilo 22 jezdců, kromě domácích pilotů se na start postavili i závodníci z Rakouska, Nizozemska, Švýcarska, Švédska, Finska a České republiky, kterou reprezentovali Pavel Kejmar a Petr Vorlíček. Prvně jmenovaný se obával hlavně počasí. Všechny předpovědi hlásily na minulý víkend pro Německo déšť, takže musel počítat s tím, že se pojede na vodě s mokrými pneumatikami, ale Pavel Kejmar na nich ještě nikdy předtím nejel. 
"V pátek brzo ráno jsme už byli na místě a procházeli si městský okruh. Mně se zdál docela dost nebezpečný a hodně technický. Já měl první volný tréninky ale až v sobotu, takže bylo na vše dostatek času. V sobotu po dvou volných trénincích byla kvalifikace, kde ošklivě spadl lídr mistrovství světa Fin Mauno Hermunen, jedoucí na huqvarně. Naštěstí byl jen dost otlučený a mohl pokračovat i nadále. Zajel jsem první čas, sice s minimálním rozdílem na druhého Němce Marcuse Classe (Suzuki) 0.007 sekundy, ale moje první letošní pole position bylo na světě," hlásil z Německa Pavel Kejmar. 
„Do první rozjíždky jsem neodstartoval ideálně a přede mě se hned dostal hned zmiňovaný Class. Celý závod jsem se ho snažil předjet, ale bohužel jsem nenašel místečko. Ke konci závodu, tři kola před cílem přijel zezadu brutální stíhací jízdou Hermunen, předjel nás oba a vyhrál. Druhý Class a já hned za ním. Takže 3. místo a spokojenost. Do druhé rozjíždky jsem šel s tím, že ji musím vyhrát. Že se mi to musí povést. Veděl jsem, že základem je dobře odstartovat. A samozřejmě jsem měl tu nejhorší reakci a nejhorší puštění spojky, co šlo. Ale všechny jsem hned v první zatáčce zavřel do vnitřku a můj první holeshot v Německu byl na světě. Pomalinku jsem ujížděl startovnímu poli, snažil jsem se zvětšovat náskok a nedělat chyby. Než se Hermunen prokousal na druhou pozici, tak tři kola před cílem jsem na něho měl osm sekund náskok, který jsem si udržel až do cíle. Druhou rozjíždku jsem tedy vyhrál před Hermunenem a Votzem. Celkově to pro mě tedy znamenalo 2. místo za Hermunenem, za co jsem rád ! Další závod se jede Evropa ve státě Andorra 3.července, kam už se moc těším. Děkuju moc všem lidem, co mi tento víkend  pomáhali, protože práce bylo opravdu dost,“ uvedl po závodě v St.Wendelu Pavel Kejmar. Druhý český zástupce v závodě skončil v prvné jízdě pátý, druhou bohužel nedokončil.

Výsledky ze St.Wendelu:

S1, první jízda:

1- Mauno Hermunen (Finsko) Husqvarna 17:55.386
2- Markus Class (Německo) Suzuki + 1.635
3- Pavel Kejmar (ČR) Suzuki + 5.735
4- Jürgen Künzel (Německo) Aprilia + 8.998
5- Petr Vorlíček (ČR) Suzuki + 9.683

S1, druhá jízda:

1- Pavel Kejmar (ČR) Suzuki 17:52.777
2- Mauno Hermunen (Finsko) Husqvarna + 7.862
3- Markus Volz (Německo) KTM + 10.232
4- Markus Class (Německo) Suzuki + 10.957
5- Jürgen Künzel (Německo) Aprilia + 13.322

Průběžné pořadí Supermoto ADAC po třech závodech:
 
1 Mauno Hermunen 147
2 Markus Volz 113
3 Markus Class 99
4 Jürgen Künzel 95
5 Pavel Kejmar 92
8 Petr Vorlíček 74

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist