ADAC: Pavel Kejmar vyhrál St. Wendel

U našich západních sousedů pokračoval třetím závodem v St. Wendelu seriál ADAC Supermoto 2012. Český reprezentant Pavel Kejmar potvrdil roli jednoho z favoritů šampionátu, podnik vyhrál a v celkovém pořadí německého mistráku se už dostal na třetí příčku. Na vedoucího Markuse Classe ztrácí 26 bodů.

Seriál ADAC Supermoto 2012 měl před uplynulým víkendem za sebou dva závody v Harsewinkelu a Grossenhaimu. Pro třetí podnik se jezdci a jejich doprovod sjeli do St. Wendelu, na tamní městský a podle některých dost nebezpečný okruh (chodníky, stráně, sloupy). „Okruh je známý tím, že je dost nebezpečný a ani letos se tamní závody bohužel neobešly bez pádů. V sobotu dokonce musel přiletět vrtulník, to pak nebyla moc pozitivní nálada v depu. Celá sobota se jela na suchu, neděle už byla horší. V sobotních tréninkách jsem se necítil moc dobře. Ale na kvalifikaci jsme vše naladili tak, jak má být. Vedl jsem ji do posledních šesti minut, pak jsem šel nepříjemně k zemi. Jsem opravdu rád, že mi není nic zásadního, ale jsem jen pomlácenej. Nakonec, potom co jsem nepokračoval kvůli utržené stupačce, jsem skončil na dobrém třetím místě,“ popsal první den od letoška pravidelný účastník mistrovství světa Pavel Kejmar (KTM).
Jak už Pavel naznačil, v neděli bylo všechno jinak. „V neděli silně pršelo a dá se říct, že intenzivně po celý den. Warm-up se jel bez terénu. První rozjížďku jsem odstartoval ne moc dobře, ale propracoval jsem se na čtvrtou. pozici. Celý závod jsem jel standardní časy a nakonec v cíli to pro mě znamenalo třetí místo dvě sekundy za vítězem. Druhá rozjížďka byla už lepší. Odstartoval jsem na druhém místě a v průběhu prvního kola jsem šel do čela. A vedení jsem si udržel až do cíle. Poměrně s velkým náskokem před druhým. Celkově mi to dalo v St. Wendelu první místo a posunul jsem se v šampionátu na třetí místo. Momentálně mě čeká hodně trénování a testování, nejbližší závod mám mistrovství světa v bulharském Plevenu (23-24. června). Díky všem za podporu,“ zakončil Kejmar, který si ze St. Wendelu odvezl 47 bodů, zatímco vedoucí muž seriálu Markus Class jen 40. Druhý český zástupce v seriálu ADAC Milan Sitnianský (Suzuki) si po závodě v St .Wendelu udržel průběžné desáté místo, tentokrát si vyjel 23 bodů.

Pořadí seriálu ADAC po třetím podniku (šesti jízdách):

1. Markus Class / Suzuki 137 bodů
2. Jürgen Künzel / Aprilia 121
3. Pavel Kejmar / KTM 111
4. Maik Voorwinden / KTM 89
5. Andre Plogmann / Suzuki 86
6. Markus Volz / KTM 83
7. Nico Joannidis / Husaberg 80
8. Steffen Schmid / KTM 77
9. Michael Herrmann / Husqvarna ¨74
10. Milan Sitnianský / Suzuki 73

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist