Za titul vicemistra Evropy dostal Kejmar 3000 eur

Příjemné vyvrcholení měl poslední závod mistrovství Evropy supermoto ve francouzském Cahors. Pořadatelé seriálu se rozhodli první tři jezdce šampionátu UEM, a tedy i našeho jezdce Pavla Kejmara, podpořit částkou 3000 eur, která pokryje startovné v mistrovském seriálu FIM S1 pro sezonu 2012.

Zjednodušeně je to pozvánka či šance (každý si vyberte vyhovující význam) do příští sezony, za kterou jsem nesmírně vděčný a budu se ji snažit maximálně zužitkovat,“ komentuje finanční odměnu nejlepší český jezdec supermota současnosti Pavel Kejmar. „Situace je nyní ale docela vážná. Doufáme, že bude dostatek finančních prostředků na zvladnutí mé prémierové sezony v mistrovství světa v roce 2012. Jestli je někdo, kdo by měl zájem mě podpořit, neváhejte a kontaktujte mě na e-mailu kkejmi(at)seznam.cz,“ dodal Pavel Kejmar, který předvedl ve francouzském Cahors další ze svých letošních skvělých výkonů a vybojoval tam cenný titul vicemistra Evropy.
O titulu evropského šampiona už bylo rozhodnuto před posledním závodem, Ital Teo Monticelli (Freccia Team) měl dostatečný náskok 59 bodů a v Cahors mu stačilo bodově paběrkovat. Pavel Kejmar na suzuki chtěl hájit celkovou druhou pozici před dotírajícími Alessandrem Tognaccinim (KTM 747 Motorsport) a Massimilianem Porfirim (Honda). Na prvního z Italů ztrácel Kejmar šest bodů, na druhého devatenáct. "Můj poslední závod této sezony se jel na pěkném, hodně rychlém okruhu v Cahors. Můj cíl před odjezdem na závod byl udržet si stávající pozici vicemistra Evropy v celkovém hodnocení UEM. Jak už asi víte, podařilo se!  Na závody jsme vyrazili poměrně pozdě na to, že jsme před sebou měli 1600 km cesty. Vyjížděli jsme ve čtvrtek a ještě ve středu v noci jsem měl na ponku rozpůlený motor, aby bylo všechno pintlich. Vyměnili jsme díly, co by mohly odejít. Naštěstí se vše stihlo a v pátek večer jsme byli na trati ve Francii. Dokonce jsem stihl přejímku a nařezat gumy,"  vzpomíná Kejmar.
Pavel Kejmar svou fantastickou formu prokazoval už v tréninku, který vyhrál časem 1:08.273 min. Stejně tak skvěle si vedl i v superpole. "Terén mi seděl a kvaldu jsem vyhrál. Trať byla podle mě hodně rychlá, se skvělým terénem. Řekl bych, že to byl spíš takový menší superkros. Po dvou vyhraných trénincích jsem usoudil, že mi trať opravdu sedí. V kvalifikaci jsem objel celkem osm kol, plus několik rychlých. Ty mi zajistily dostatečný náskok před druhým Monticellim, konkrétně 0.480 sek. Pole position tedy bylo moje. První rojížďku jsem vyhrál stylem start-cíl. Nebylo co řešit. V jízdě druhé jsem, ale lehce chyboval a již úřadující evropský šampion Teo toho využil a přesypal se přede mne. Do cíle jsem ale udržel druhé místo. Na třetí jízdu byly karty rozdány. Před třetí rozjížďkou už jsem byl v Cahors celkově třetí, takže jsem si jen musel hlídat za mnou startujícího Tognaciniho. Konkrétně to znamenalo dojet do desátého místa, což mě nikam nehnalo, a tak jsem jel opatrně. Nakonec z toho bylo místo páté a shodou okolností, díky bodovému zisku ostatních jezdců, to stačilo na celkové druhé místo v Cahors. Tímto výsledkem jsem si tedy podepsal titul vicemistra Evropy pro rok 2011!" 
"Na závěr bych chtěl moc poděkovat, především svému tátovi a rodině vůbec, za neskutečnou podporu! Dále všem, co mi v sezoně pomáhali a pomáhají. Až na prvním místě také všem sponzorům. Díky také lidem, co mi věřili před sezonou, protože bez nich bych to nedokázal! Ještě jednou díky moc a to především mým fanouškům! Uvidíme se v příští sezoně v soutěži nejvyšší. Už se moc těším!" zakončil povídání z Cahors Kejmar, který před několika týdny podepsal smlouvu na příští sezonu s jedním z nejlepších týmu v Německu Mottorad Bauerschmidt KTM. V roce 2012 ho tedy čekají už jen motocykly KTM SM-R 505. Jaké by byly Kejmarovy šance, kdyby se rozhodl příští rok startovat v mistrovství světa? Vzhledem k tomu, že letos dokázal v německém šampionátu několikrát porazit světovou superhvězdu Fina Mauno Hermunena a také na Supermotu národů sváděl s nejlepšími vyrovnané souboje, asi velké. Ostatně loňský mistr Evropy Slovinec Uros Nastran letos přešel do světa a vedl si tam více než zdatně. Do MS se rozhodl přejít i vloni druhý Fabrizio Bartolini, zatímco v roce 2010 třetí Teo Monticelli zůstal v Evropě, a jak už víme,  o rok později si zajistil titul.   

A ještě zopakování výsledků z Cahors

ME Open, jízda 1:

1 Kejmar, Pavel CZE ACCR Suzuki 19:41.148
2 Monticelli, Teo ITA FMI Honda + 0:08.151
3 Tognaccini, Alessandro ITA FMI KTM + 0:09.425
4 Porfiri, Massimiliano ITA FMI Honda + 0:10.699
5 van Drunen, Marcel NED KNMV Yamaha + 0:11.036
 
ME Open, jízda 2:

1 Monticelli, Teo ITA FMI Honda 19:29.617
2 Kejmar, Pavel CZE ACCR Suzuki + 0:02.420
3 Tognaccini, Alessandro ITA FMI KTM + 0:03.364
4 van Drunen, Marcel NED KNMV Yamaha + 0:05.211
5 Porfiri, Massimiliano ITA FMI Honda + 0:08.356
 
ME Open, jízda 3:

1 Monticelli, Teo ITA FMI Honda 19:44.621
2 Monticelli, Diego ITA FMI Honda + 0:00.456
3 Tognaccini, Alessandro ITA FMI KTM + 0:01.072
4 van Drunen, Marcel NED KNMV Yamaha + 0:01.319
5 Kejmar, Pavel CZE ACCR Suzuki + 0:14.572 
 
GP Francie celkově:

1 Monticelli, Teo (ITA-Honda) 72 bodů
2 Kejmar, Pavel (CZE-Suzuki) 63
3 Tognaccini, Alessandro (ITA-KTM) 60
4 van Drunen, Marcel (NED-Yamaha) 52
5 Monticelli, Diego (ITA-Honda) 51
 
Konečné pořadí ME 2011:

1 Monticelli, Teo (ITA-Honda) 415 bodů
2 Kejmar, Pavel (CZE-Suzuki) 347
3 Tognaccini, Alessandro (ITA-KTM) 338
4 Porfili, Massimiliano (ITA-Honda) 310
5 Vorlíček, Petr (CZE-Suzuki) 262
6 Martella, Mattia (ITA-KTM) 189
31 Janoušek, Vít (CZE-Honda) 24

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist