Vorlíček vyhrál úvodní závod republikového šampionátu v supermotu

Uplynulý víkend se ve Vysokém Mýtě konala první soutěž Mezinárodního mistrovství České republiky Supermoto. Jasným aspirantem na vítěze nejsilnější třídy S1 byl před nedělním závodem český reprezentant a náš jediný jezdec v mistrovství světa Milan Sitnianský. První jízdu sice vyhrál, ale ve druhé dojel až čtvrtý, když ho zradila technická závada na spojce. Součet bodů mu stačil na druhou pozici. Celkovým vítězem se stal zkušený matador Petr Vorlíček (na fotografii), který nenašel ve druhé jízdě přemožitele. Třetí místo bral Peter Mayerbuchler z Německa.

Třídu S2 ovládl Filip Zíka, Miroslav Starý se stal vítězem ve třídě S3 Veteran Cup 50 a z mladší kategorie S3 Veteran Cup 40 si zlatý pohár odvezl Michal Solík. Mezi dorostenci byl nejúspěšnějším Matěj Kokeš ve třídě S5 junior a Štěpán Hubička ve třídě S6 Elév.

Mezinárodní mistrovství ČR pokračuje první červencový víkend v Písku. Ale už příští neděli startuje světový šampionát v italské Ortoně, kde nebude chybět ani Milan Sitnianský. A ve dnech 24. - 25. července 2021 přivítá poprvé v historii jezdce mistrovství světa v supermotu právě Autodrom Vysoké Mýto. S podporou Autoklubu České republiky získal Autoklub Karosa Vysoké Mýto pořadatelství druhého podniku v kalendáři FIM Supermoto World Championship.

Disciplína Supermoto vznikla v 80. letech minulého století, kdy se s velkým ohlasem setkala myšlenka spojit dohromady speciály z různých disciplín, jako jsou silniční závody, motokros a plochá dráha. Stroje byly odvozeny z běžné produkce s určitým stupněm úprav. Supermoto je tak mnohem bližší veřejnosti, neboť s obdobnými motocykly se lze potkat v běžném provozu.

Navíc, tato relativně mladá disciplína motocyklového sportu je divácky atraktivní. Povrch okruhu závodu je zčásti asfaltový – odtud první slovo názvu disciplíny „super“ podle superbiků. Druhá část je tvořena uválcovaným hliněným povrchem. Na této přírodní části tratě jsou i skoky a klopené zatáčky, tedy druhé slovo názvu „moto“ spjaté s motokrosem.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist