Víkendová sportovní motoexhibice v Olympii

Tuto sobotu se u brněnského zábavního centra Olympia konal druhý ročník OLYMPIA SUPERMOTO NIGHT SHOW.
FOTOGALERIE



Atmosféra večerní bitvy závodníků na supermotardových motocyklech přilákala řadu nadšených diváků. Mimo hlavní kategorii supermoto se závodilo i v kategoriích čtyřkolky a skútry. Program byl nabitý a tak bylo pořád co k vidění.
Dopolední blok obstaraly volné a kvalifikační tréninky, kterých se ve třídě supermoto zúčastnilo 32 jezdců, mezi nimiž nechyběli Jiří Blaha, český juniorský šampión pro rok 2007 Tomáš Trávníček, dále pak David Brabec, Marek Jahoda, Pavel Kajgr, Robin Hošek či bratři Ducháčkovi. Radost publiku jistě udělal svojí účastí freestylista Petr Kuchař. Odpoledne proběhly rozjížďky, ze kterých vždy 7 prvních postoupilo do semifinále, ostatní měli možnost opravné jízdy.






Celý večerní program zahájilo představení jezdců, kteří se kvalifikovali do finálových bojů. První semifinále vyhrál David Brabec před Slovákem Martinem Arwayem. Druhé semifinále s přehledem vyhrál celý den suverénně jezdící Petr Pinc na Suzuki. Superfinále začínající až ve 22h se jelo divácky atraktivním způsobem na 29 kol, přičemž se vždy po čtyřech kolech závod zastavil, dva poslední jezdci vypadli a startovalo se nanovo. Posledních osm jezdců si to rozdalo v kolech pěti o celkového vítěze.


Ve finále dokázal Petr Pinc po každém startu z první zatáčky vyjíždět na čelní pozici a celé finále vlastně vyhrál systémem star-cíl. Sympatie publika si získal teprve třináctiletý Tomáš Trávníček, který na své dvoutaktní KTM o objemu 85 ccm dokázal skvěle konkurovat nejen silnějším čtyřtaktům, ale především zkušenějším jezdcům. Nakonec však skončil těsně před elitní osmičkou.


Výsledky SUPERMOTO
1. Pinc Petr – Suzuki
2. Arway Martin – Honda
3. Kajgr Pavel – Yamaha
Výsledky ČTYŘKOLKY
1. Kovacz Krisztian
2. Petlach Jindřich
3. Balík Petr
Výsledky SCOOTER
1. Buček Libor
2. Němčovič Martin
3. Krupička Václav











Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist