Úvodní závody motardů v Písku

Tam kde sezona loni končila, letos opět začínala. Na trati AK Hradiště u Písku se jel úvodní podnik seriálu mezinárodního mistrovství České republiky SUPERMOTO. Krásné počasí, dobrá divácká kulisa a pěkné souboje byli klady těchto závodů. Záporem byla naopak bohužel slabá jezdecká účast v některých kategoriích. I tak jsme ovšem mohli shlédnout velmi pěkné a dramatické závody.

Kapitoly článku

Mitas Cup

První finálovou jízdu v této kategorii vyhrál se svojí černou Kawasaki Zdeněk Antony (#52). Za ním dojel se ztrátou 13 vteřin loňský vítěz této kategorie Vladimír Potužák (#70). Na třetí příčce se v této rozjížďce umístil Miroslav Pergl (#311) s Yamahou.
Do druhé finálové jízdy nejlépe odstartoval Vladimír Potužák a hned si začal budovat pohodlný náskok před zbytkem startovního pole. Hned za druhou zatáčkou po startu upadl vítěz předchozí jízdy Zdeněk Antony, motocykl ale zvedl a po pěkné stíhací jízdě si dojel pro čtvrté místo. Vítězem této rozjížďky se tedy stal Vladimír Potužák na Husabergu, druhý zkončil Bohumil Urban (#17) s Husqarnou. Třetí, stejně jako v jízdě předchozí, přijel do cíle Miroslav Pergl. Po součtu bodů z obou jízd se nejlépe umístili Potužák, Antony a Pergl. Škoda jen malého počtu startujících jezdců (startovalo jich pouze sedm).

Výsledky:

1. Vladimír Potužák
2. Zdeněk Antony
3. Bohumil Urban


Čtyřkolky

Reportáž naleznete na webu www.quadmania.cz.

Open

V nejpočetněji obsazené kategorii Open vyhrál první jízdu Petr Záruba (#43) s Yamahou. Za ním přijel do cíle se ztrátou 2 vteřin Lukáš Snížek (#48) a Lukáš Ducháček (#33) s Husqvarnou.
Ve druhé finálové rozjížďce zvítězil Lukáš Snížek na Hondě, druhý přijel do cíle se ztrátou dvou vteřin Aleš Fučík (#100) s Husqaenou a třetí dokončil svou jízdu Jiří Bartoš (#25) na Husabergu. Po součtu bodů z obou jízd bylo celkové pořadí následující: první Snížek 47 bodů, za ním na druhém místě Bartoš 38 bodů a bronzovou příčku bral Záruba s 36ti body.


Výsledky:

1. Lukáš Snížek
2. Jiří Bartoš
3. Petr Záruba

450 + Prestige

Ve sloučené kategorii 450 a Prestige bojovalo 14 jezdců a rozhodně bylo nač se dívat. O pěkné závodění se postarala především dvojice Pinc a Trávníček, kteří spolu tvrdě bojovali v obou dvou jízdách. V první rozjížďce zvítězil Petr Pinc ml. (#21) na Suzuki. Druhý přijel jezdec Team Max 2 Tomáš Trávníček (#16) na KTM a třetí místo obsadil Vít Janoušek ml. (#51) na Hondě, jedoucí za tým Hardbike Racing.
V druhé finálové jízdě se bojovalo do posledních kol závodu. Tvrdé souboje spolu sváděli Pinc a Trávníček. Celých 12 kol (z celkových šestnácti) odolával Petr Pinc atakům Trávníčka, až pouhé kolo před cílem došlo k jejich vzájemnému kontaktu. Po něm se Pinc poroučel na zem, zatímco Trávníček si pohodlně dojel pro vítězství. O čistotě tohoto manévru se v depu živě diskutovalo, to ovšem nic neměnilo na konečném pořadí. Zvítězil Trávníček, druhé místo získal Jiří Boček (#1) s Hondou, třetí skončil Janoušek a na čtvrtém místě si pro 18 bodů přijel po zvednutí svého stroje Petr Pinc ml.
Po součtu bodů z obou jízd bylo celkové pořadí následující: První Tomáš Trávníček, 47 bodů. Druhý Petr Pinc ml., 43 bodů a třetí Jiří Boček bral 40 bodů.

Výsledky:

1. Tomáš Trávníček
2. Petr Pinc ml.
3. Jiří Boček

Následující závod se jede 21. června v Chebu.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist