Nejlepší čeští motardisté závodili v Písku

Písecký autodrom o uplynulém víkendu hostil závod MOGUL MMČR supermoto. Jezdci i diváci si závod za letního počasí užili. Téměř devadesát účastníků víkendového závodu MOGUL Mezinárodního mistrovství České republiky supermoto se postavilo na start druhého závodu domácího šampionátu, který se o uplynulém víkendu uskutečnil na autodromu v Písku.

Téměř letní počasí a příjemná atmosféra jihočeského města nad Otavou, to byla kulisa víkendového závodění těch nejlepších českých motardistů. Přítomní jezdci ocenili pořadatelem i promotérem velmi dobře zvládnutý závod, kde se opět o něco zvýšil počet účastníků. Už při nadcházejícím závodě MOGUL MMČR supermoto 7. – 8. června v Sosnové by pořadatelé na startu rádi přivítali stovku přihlášených jezdců, tak uvidíme, zda-li tento předpoklad vyjde.
Vraťme se teď ale na právě skončený závod v Písku. V prestižní kategorii S1 se souboj o celkové vítězství odehrál mezi třemi muži. Favoritem této sezony je jednoznačně Pavel Kejmar s Husqvarnou a ten svou roli potvrdil i v Píseckém závodě. Suverénně vyhrál první i druhý závod a celkové prvenství jej nemohlo minout. Kejmar a jeho 833 Racing Team jsou v tuto chvíli jednoznačnými lídry celkového hodnocení kategorie S1 v MOGUL MMČR Supermoto. Druhé místo mezi S1 patřilo v Písku Milanu Sitnianskému s motocyklem TM a stejnou příčku drží jezdec i v průběžném pořadí MMČR. Třetí místo vybojoval Vít Janoušek s Hondou. Čtvrté místo Erika Provazníka s Yamahou znamená, že tomuto jezdci v průběžné klasifikaci MMČR patří třetí místo.
Třída S2 byla v Písku početněji obsazená než S1 a z celkového vítězství se mohl radovat Matěj Lakomý s Hondou před Michalem Solíkem na stejném stroji. O stupínek za nimi ve třídě S2 zůstal v Písku Radoslav Grulich s Yamahou. Třída S3 Veteran Cup 35 se v Písku stala kořistí Libora Macháta s Yamahou před Janem Vajsejtlem na Husqvarně a Janem Bamikem s KTM. Starší veterány třídy S3 Veteran Cup 40 ovládl Bohuslav Vaňous s Yamahou, který za sebou nechal Jiřího Lovětinského s Hondou a Miroslava Starého s Husqvarnou. Mezi čtyřkolkáři se z vítězství radoval Martin Liška se strojem CanAm, před Jindřichem Petlachem s KTM a Petrem Polákem na stejném stroji.
7. a 8. června se na autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční další závod MOGUL MMČR supermoto, který pravděpodobně využijí někteří závodníci jako trénink na vrcholný závod FIM MOGUL Mistrovství světa supermoto 14. a 15. června. Sledujte www.supermotocz.cz

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist