MČR Supermoto – Vysoké Mýto

O víkendu se jel třetí závod Mistrovství republiky v supermotu ve Vysokém Mýtě. Předpověď počasí vyšla přesně, a tak většina jezdců strávila sobotní pozdní odpoledne místo na dráze v depu. Tentokrát se ustanovil nový rekord přihlášených jezdců do závodů. Celkem 95 driftu chtivých jezdců ve všech skupinách se sešlo v neděli na startovním roštu.

Kapitoly článku

Královskou třídu S1 navštívila ve svém volnu „motárdová ikona“ posledních let Petr Vorlíček. V obou rozjížďkách ukázal svoji techniku a rychlost, resp. spíše záda zbytku pole. Jediný Tom Trávníček mu zdatně sekundoval. V první rozjížďce předjel Jirku Bočka až na konci stanoveného času a už se nemohl na Vorlíčka dotáhnout. Ve druhé rozjížďce se Trávníček ze začátku přilepil na zadní kolo Petra Vorlíčka, ale to nevydrželo po celou dobu. Obě rozjížďky vyhrál Petr Vorlíček před Tomem Trávníčkem a třetí byl Jirka Boček.
V kategorii S2 opanoval obě rozjížďky Martin Drozd. V neuvěřitelně nabitém poli nejen výkonnostně, ale hlavně početně. Z celkem 37 startujících si pak pro druhé místo přijel Václav Schmidt a třetí skončil Tomáš Červený. Neuvěřitelnou smůlu měl jeden z lídrů této kategorii Tom Ševčík. Ne zcela mu fungovala technika, a tak celkově skončil na 13. místě a tímto umístěním se propadl z celkově 2. místa až na 5. místo průběžně. Z pohledu diváka byl neuvěřitelný zážitek sledovat takové množství jezdců na dráze. Snad v každý okamžik se někde odehrávaly souboje o lepší pozice a to dávalo závodům pořádný drive.
Kategorii Pitbike s přehledem vyhrál v obou rozjížďkách Filip Neuvirt. Jako druhý skončil mladičký talent Dominik Píša a na třetí místo se posunul Petr Stupka, který dojel sice dvakrát čtvrtý, ale bodově mu vyšlo umístění lépe, jak Adamovi Bejerovi a Patrikovi Ertlovi.
V kategorii Veterán Cup opětovně kraloval Jiří Lovětinský před Milanem Sitnianským a Mírou Starým. Mx Cup již tradičně vyhrál Vláďa Potužák před Radkem Grulichem a celkově třetím Matějem Lakomým.
Až nezvykle početné bylo i startovní pole čtyřkolek. Celkem 7 jezdců se snažilo v obou rozjížďkách dohnat Vláďy Bouška, který vyhrál obě jízdy.Tím si na své, již tak tučné konto připsal dalších 50 bodů. Jako druhý skončil Pondělíček Marek a třetí byl Michal Soukup.
Další závod MČR Supermoto se jede 17.7.2011 ve Vyškově. Tímto si Vás dovoluji pozvat na další krásné boje a drifty necelé stovky jezdců.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist