MČR Supermoto v Sosnové

Autodrom v Sosnové u České Lípy hostil v neděli 29. června letos již podruhé Mezinárodní mistrovství ČR Supermoto. Počasí pořadatelům přálo, přesto se však závody jely za poměrně slabé divácké kulisy.

Kapitoly článku

Mitas cup

Hned po startu první rozjížďky této nejslaběji obsazené třídy upadl v první zatáčce Jiří Němec (#511). Zvítězil z pole position startující Vladimír Potužák (#70) před Zdeňkem Antonym (#51) a Miroslavem Perglem (#311). Ve druhé finálové jízdě si pořadí v cíli Antony s Potužákem vyměnili, třetí dojel opět Pergl. Průběžné vedení po čtyřech závodech drží Vladimír Potužák se 197 body, druhý Pergl na něj ztrácí 41 bodů.

Celkové výsledky po obou jízdách:
1. Zdeněk Antony
2. Vladimír Potužák
3. Miroslav Pergl


Čtyřkolky B&B elektro

Ve čtyřkolkách zvítězil v obou finálových jízdách český závodník Jindřich Petlach sedlající KTM se startovním číslem #21. Za ním pak celkově skončili polák Adam Nezyk (#124) a maďar Bedö (#83). Po čtyřech odjetých kolech v průběžném pořadí vede Petlák (176 b.) před druhým polákem Grochowskim (153 b.).

Celkové výsledky po obou jízdách:
1. Jindřich Petlach
2. Adam Nezyk
3. Miroslav Martin Grochowski


Open

V této nejpočetněji obsazené třídě kde startovalo 28 jezdců, zvítězil v obou finálových jízdách vítěz kvalifikace a lídr průběžného pořadí Vít Janoušek jr. (#51) sedlající motocykl Honda 450 CRF. Na druhém a třetím postu dojeli také shodně v obou rozjížďkách maďarští závodníci Ónodi (#85) a Kecskeméti (#69) na strojích značky KTM.


Celkové výsledky po obou jízdách:

1. Vít Janoušek jr.
2. Benjamin Ónodi
3. Márk Kecskeméti


Supermoto 450 Koelner Group + Prestige

Tento závod dvou spojených tříd přinesl napínavou podívanou. Zejména souboje vedoucí skupinky složené z Pince (#21), Bočka (#42), Kvasničky (#33) a Vavříka (#32) v první finálové jízdě patřili k ozdobám dne. V té se nakonec z vítězství radoval Petr Pinc ml., když odolal atakům druhého Bočka a třetího Kvasničky. Druhá jízda byla nešťastná pro jezdce týmu Hardbike Racing Jiřího Bočka, který ve čtvrtém kole ze závodu odstoupil. Na prvním místě projel cílem Jan Kvasnička na Husqarně, na druhém Radim Vavřík a na místě třetím Petr Pinc ml.
Dvě čtvrtá místa vynesla celkový bronz Davidu Brabcovi (#101). Průběžné pořadí ve třídě Prestige vede Petr Pinc ml. se 150 body, druhý Jiří Boček na něj ztrácí 6 bodů. Ve třídě 450 ztrácí druhý Boček na prvního Pince body 3.

Celkové výsledky po obou jízdách (shodné pro obě třídy):
1. Jan Kvasnička
2. Petr Pinc ml.
3. David Brabec



Další závod se jede 10. srpna ve Vysokém Mýtě.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist