MČR Supermoto - Sosnová

V neděli 1.8.2010 se konal další podnik MČR Supermota.Tentokrát se závodilo na autodromu v Sosnové v hojné účasti 76 jezdců. Nejvíce závodníků se postavilo na startovní rošt ve třídě S2+S3 MX, kde jich celkově bylo 37. Ovšem smutný pohled byl opět na nejrychlejší třídu S1, která opět obsahovala pouze 11 jezdců. Celý víkend byl ve znamení krásného počasí, a tak si jezdci i diváci mohli užít krásné závody. Trať v Sosnové je hodně široká, tím pádem je tu poměrně hodně možností k předjíždění a rychlý terén s jednou lavicí a odskokem si většina jezdců dosyta užívala.

Kapitoly článku

V Sosnové nechyběla ani třída Pitbike, která startovala jako první a diváky rozhodně nenudila. Během 10min+2kola, což je délka jejich závodů, byly neustále souboje. Krásné předjížděcí manévry předváděl Patrik Ertl, který se nakonec prokousal na třetí místo. O první místo bojoval Filip Neuvirt s Adamem Bajerem, který nakonec celkově vystoupil na nejvyšší stupínek na bedně.

Třída Quad, tedy čtyřkolky byla bohužel velmi slabě obsazena. Startovní pole okořenil rakouský jezdec Elmecker Jurgen, který obě jízdy vyhrál před letos skvěle jedoucím Jiřím Matějcem.
Po čtyřkolkách totálně zaplnilo startovní rošt 38jezdců, tedy třída S2+S3 MX a burácení motorů na startu museli slyšet snad i v Mladé Boleslavi. Naštěstí je trať v České Lípě hodně široká, a tak se první zatáčka obešla bez hromadného pádu. V této třídě jsou poměrně velké jezdecké rozdíly, a tak se celé pole roztahalo během pár kol po celé trati. V závěru došlo i k předjíždění o kolo, což trošku zkomplikovalo situaci jezdcům bojujícím o první příčky, ale to je součást závodu. I když podnik nemá statut mezinárdní, přijelo poměrně hodně zahraničních jezdců z Německa a Polska. A právě jeden německý jezdec na sebe usilovně upozorňoval, když jezdil na samé špici závodů a celkově vybojoval 2.místo. Skvělý závod v Sosnové předvedl Jirka Bartoš, který obě jízdy vyhrál a třetí celkově skončil Matěj Škubal.
Po závodě plném předjíždění, díky plnému startovnímu roštu přišel trošku klidnější závod třídy S1. Ovšem co se týče tempa jízdy závodníků rozhodně klidnější nebyl. Přední jezdci této třídy, kteří se účastní i mistroství Německa a dokáží zde bez problémů konkurovat, dokazují v letošní sezóně skvělou formu. Jedná se o Vítě Janouška, Tomáše Trávníčka a Miloše Řiháka. V tomto pořadí skončili i v cíly obou závodů. Podívaná na tyto jezdce je opravdovým zážitkem a kdyby bylo ve třídě S1 více závodníků, a tím pádem více soubojů na trati, jednalo by se o skvělé závody a divácky velice atraktivní.
Další podnik Supermota v Hoškovicíh byl bohužel zrušen , a tak se pojede dvojzávod v Chebu 18. 19.9.2010.


Výsledky:

S1
1 Janoušek Vít
2 Trávníček Tomáš
3 Řihák Miroslav
4 Kejmar Pavel
5 Pinc Petr

S2
1 Bartoš Jiří
2 Trusch Toni
3 Škubal matěj
4 Dobiáš Radek
5 Pešek Jiří

S3 MX
1 Bartoš Petr
2 Grulich Radek
3 Cikánek Alešek
4 Hejda Jan
5 Nevole Jan

S3 PitBike
1 Bajer Adam
2 Neuvirt Filip
3 Ertl Patrik
4 Doležal Patrik
5 Jaroš Zdeněk

Quad
1 Elmecker Jurgen
2 Matějec Jiří
3 Bouška Vladimír
4 Chalupa Jan
5 Ševčík Petr

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist